کد خبر:۴۷۷۹۱۱
حجت الاسلام ترابی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

ارتباطات پیش از ازدواج در دوران دانشجویی به سرانجام نمی‌رسد/ ۲ مانع در مسیر فعالیت‌های دانشجویی

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی گفت: من به عنوان فردی که ۲۴ سال با دانشجویان زندگی کرده اعتقاد دارم ارتباط‌های پیش از ازدواج در دوران دانشجویی نه تنها به سرانجام نمی‌رسد؛ بلکه موجب رشد بی‌اعتمادی نسبت به جنس مخالف می‌شود.

حجت الاسلام ترابی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با بیان این نکته که در طول چند سال گذشته دو مانع در مسیر فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی وجود داشته است، گفت: مانع اول خواسته مدیران دانشگاهی است که برای عدم ایجاد مشکل در دانشگاه تمایل دارند تا دانشجو هیچ فعالیت تشکلی نداشته باشد.

 

دو مانع در مسیر فعالیت‌های دانشجویی وجود دارد

 

وی ادامه داد: این نگاه همان نگاه امنیتی است که تلاش دارد تا در دانشجو هیچ تحرکی مشاهده نشود و مدیریت‌ها برنامه ریزی خود را به شکلی دنبال می‌کنند که عدم تحرک دانشجو مانع از ایجاد مشکل باشد.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی این نگاه را در جامعه دانشگاهی موجبات خطر دانست و تاکید کرد: خطر بزرگ این رفتار بی‌تفاوت شدن نسل جوان و دانشجو نسبت به مسائل جاری و آینده کشور است و از این نظر یک تهدید به شمار می‌رود.

 

این استاد دانشگاه تهدید دوم در مسیر انجام فعالیت‌های دانشجویی را جهت دهی دادن به فعالیت‌های دانشجویی دانست و تصریح کرد: این که به دانشجویان یک سری امکانات داده شود تا در مسیر اهداف خاصی در دانشگاه فعالیت کند و در این راستا از گروهی حمایت و گروهی را مورد بی مهری قرار داده و تضعیف کنند، نیز نوعی سوء استفاده از دانشجو به نفع احزاب بیرون دانشگاهی است.

 

بی تفاوتی و جهت دهی خاص در فعالیت‌های دانشجویی هر دو بد است

 

حجت الاسلام ترابی به تاکید مقام معظم رهبری نسبت به تشکل‌های دانشجویی اشاره کرد و گفت: هشدارهای رهبر معظم انقلاب نسبت به فعالیت تشکل‌های دانشجویی که در سخنرانی‌های ایشان کاملا نمود دارد حاکی از همین نگاه‌هایی است که از طرفی بی تفاوتی و نداشتن انگیزه در امور دانشگاه و از سویی فعال شدن دانشجو در جهت خاص و منفی را به دنبال دارد که هر دو بد است.

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی؛ دانشجو را در فعالیت‌های دانشجویی آزاد دانست و تصریح کرد: البته این آزادی به معنای خروج از همه قیدها و قیود نیست؛ بلکه به این معنا است که دانشجو یک تجربه شخصی داشته باشد جهت رشد خود و این که خود او باشد که بتواند تشخیص دهد کار درست و غلط چیست و از انتقادات دیگران در این مسیر سوء استفاده نکند.

 

وی در بخش دوم این گفت‌وگو به آسیب‌های فعالیت‌های دانشجویی اشاره کرد و گفت: هنگامی که از فعالیت دانشجویی سخن می‌گوییم باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که این فعالیت می‌تواند شامل انگیزه‌های ملی، اعتقادی، اخلاقی، علمی و غیره شود.

 

حجت الاسلام ترابی انگیزه‌های نیازهای جوانی را از انگیزهای قوی در میان دانشجویان دانست و افزود: گاه می‌بینیم در فضای دانشگاهی دانشجو با چهار انگیزه عنوان شده جلو میآید؛ اما به جای انگیزهای عنوان شده انگیزه نیاز جوانی خود را وارد کار کرده است.

 

انگیزه‌های دوران جوانی باید مدیریت شود

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی با بیان این نکته که این انگیزه‌ها نیاز به مدیریت دارد، تصریح کرد: این گونه انگیزه‌ها باید مدیریت شود؛ زیرا اگر این نوع از انگیزها بخواهد در جوان دانشجو فعال شود جزئی از مسائل جنسی را نیز شامل خواهد شد.

 

وی انگیزه‌های نیاز جوانی را در ضابطه و قاعده فرهنگی جامعه قابل قبول دانست و افزود: این نکته را باید مد نظر داشت که اگر میدان نیازهای جوانی بدون مدیریت باز شود با توجه به طرفداران زیادی که این نیازها دارد مشکلات بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

 

حجت الاسلام ترابی با بیان این موضوع که رفع نیازهای عاطفی و جوانی هر جوان نیازمند قبول محدودیتها است، تاکید کرد: این نکته مهم است که جهت رفع این گونه نیازها این تنها اسلام نیست که توصیه‌هایی برای افراد دارد؛ بلکه در همه جوامع به تناسب فرهنگ‌ها محدودیت‌هایی اعمال می‌شود.

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی شکل گیری فعالیت‌های عاطفی در کنار دیگر فعالیت‌های دانشجویی را امری اتفاق افتادنی دانست و متذکر شد: معمولا ارتباط‌های عاطفی در فضای دانشگاهی انتهای انسانی و سالمی ندارد و مشکلات بسیاری دامن دانشجو را می‌گیرد.

 

وی ضمن ابراز نگرانی از برقرار ارتباط‌های قبل از ازدواج در دوران دانشجویی، متذکر شد: من به عنوان فردی که 24 سال با دانشجویان زندگی کرده است بر اساس تجربه اعتقاد دارم ارتباط های پیش از ازدواج در دوران دانشجویی نه تنها به سرانجام نمیرسد بلکه موجب رشد بی اعتمادی نسبت به جنس مخالف می‌شود.

 

حضور در اردوهای مختلط نوعی عدم اعتماد از زندگی را در فرد ایجاد می‌کند

 

وی برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی را مورد انتقاد قرار داد و افزود: در این گونه اردوها گاهاً رفتارهایی از دختر و پسر دانشجو سر می‌زند که شاید نشان دهنده شخصیت واقعی فرد نباشد؛ اما به طرف مقابل این حس دست می‌دهد که زندگی با افرادی دارای این گونه خصوصیات یک زندگی قابل اعتماد نیست.

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی به عدم استقبال ازدواج دانشجویی درمیان هم کلاسی‌ها در دانشگاه اشاره داشت و خاطرنشان کرد: در صورتی که آماری از ازدواج‌های دانشجویی تهیه شود می‌بینید در مرحله اول عدم استقبال از ازدواج دانشجویی در ابتدا در میان همکلاسی‌ها دیده می‌شود.

 

حجت الاسلام ترابی با بیان این نکته که در صورت پیدا شدن همسر مناسب، دانشجویان علاقه به ازدواج داشته و کمتر دانشجویی موارد مناسب را از دست می‌دهد، گفت: برای دانشجویان جهت ازدواج سن و سال آن قدر دارای اهمیت نیست و و کیفیت را بیشتر مور توجه قرار می‌دهند.

 

این استاد دانشگاه با بیان این که دانشجویان در صورت داشتن اخلاق، روش و تفکر همسو به ازدواج با فرد مورد نظر فکر می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به ساعات حضور من در دانشگاه که گاهاً بیش از ساعات حضورم در منزل است، می‌توانم بگویم در ارتباطات پیش از ازدواج و یا دوستی‌های دانشگاهی دانشجویان بیشتر از آن که به هم نزدیک شوند از یکدیگر دور می‌شوند.

 

عدم برگزاری اردوهای مختلط جهت حفظ اخلاق، بهداشت و معنویت در فضای دانشگاهی است

 

وی به انتقاد برخی دانشجویان برای عدم برگزاری اردوهای مختلط اشاره کرد و افزود: برخی دانشجویان اردوهای مختلط را نوعی رقابت می‌دانند و می گویند عده‌ای نمی‌خواهند دانشجویان خوش باشند و فضای دانشگاهی را از خوب بودن دور می‌کنند؛ اما قطعا این گونه نیست.

 

حجت الاسلام ترابی با بیان این نکته که بهداشت، اخلاق و معنویت در سایه داشتن ارتباط اسلامی در سایه ازدواج شکل می‌گیرد، گفت: دانشجویان باید در زندگی روابط جنسی تعریف شده ای داشته باشند و یک رابطه جنسی تعریف شده در سایه اسلام داشتن رابطه اخلاقی و با معنویت در سایه ازدواج است.

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی مشکلات ازدوج دانشجویی در کشور را نتیجه رفتار نادرست خانواده‌ها دانست و افزود: مشکل امروز در فضای دانشگاهی در موضوع ازدواج دانشجویی نتیجه یک دوره خطای فرهنگی در کشور است.

 

این استاد دانشگاه متذکر شد: ایران اسلامی از یک جامعه قبل انقلابی به دوره انقلابی با معیارهای جدید و شرایط اقتصادی، انتظارات و دیدگاه‌های جدید منتقل شد که نتوانست خود را با این تغییرات انطباق دهد.

 

وی با انتقاد از خانوادهایی که ازدواج فرزندان خود را به تاخیر می‌اندازند، گفت: اگر مادران و پدرانی که حاضر به ازدواج فرزند خود با فردی دارای سطح پایینتر نمیشوند، بدانند چند درصد از این جوانان در دوران مجردی خود در فضای دانشگاهی با افرادی چند سطح پایین تر از خود در ارتباطی نادرست نیاز خود را رفع میکنند، هرگز ایستادگی بی جا در این خصوص نخواهند کرد.

 

دغدغه امروز مدیران فرهنگی کشور همان دغدغه 60 سالگی دانشجوی امروز است

 

حجت الاسلام ترابی آن چه مدیران فرهنگی امروز کشور می‌گویند را همان دغدغه‌های 50 سالگی دانشجویان امروز به عنوان مادران و پدران آینده کشور دانست و تاکید کرد: اگر دانشجوی امروز در سن 50 تا 60 سالگی به فرزند دختر و پسر 25 ساله خود نگاه کند خواهد فهمید نگرانی امروز مدیران و مسئولان فرهنگی کشور کاملا به جا و درست است.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به تحلیل برخی برنامه‌های ماهواره‌ای مشاوره به جوانان، خاطرنشان کرد: در تحلیل یکی از این شبکه‌ها توسط همکاران ما این نکته مشخص شد که حتی اساتید غیر مذهبی، غیر دینی و حتی ضد مذهبی این شبکه‌ها در تحلیل روابط قبل از ازدواج در دوران دانشجویی و جوانی، تقریبا تحلیل اساتید اسلامی را بیان می‌کنند، زیرا این قواعد موجب حفظ اخلاق و بهداشت در یک زندگی خواهد شد.

 

این استاد دانشگاه تجربه همه چیز برای یک جون را موجب از دست دادن چیزهای بسیار دیگر دانست و تصریح کرد: این نکته را باید دانست جوانان در دوران جوانی و سنین اولیه بسیاری از تجارب را ندارد و اگر بنا باشد بسیاری از موارد را درک کنند از دست دادنی‌های شان بیش از به دست آوردن‌ها خواهد بود.

 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی در پایان با ابراز امیدواری از رشد ازدواج‌های دانشجویی، خانواده‌ها را مورد خطاب قرار داد و یادآور شد: والدین دانشجویان به جای نگه داشتن فرزند خود تا سن 28 سالگی اجازه دهند او در زمان مناسب ازدواج کرده و همین حمایت مالی که به مدت 10 سال پس از سن ازدواج در منزل خود انجام می‌دهند را در کنار همسر او داشته باشند.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار