به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش «ازدواج مناسب» با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و سازمان مردم نهاد انجمن گلستان امید با حضور جوانان و دانشجویان در تالار فرهنگیان ایلام برگزار شد.
راضی ناصری فر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: جوانان عصر کنونی هر چند به عنوان الگوهای اصلی و تاثیر گذار در جامعه هستند؛ اما همواره در معرض چالش ها و بیماری های بزرگی چون اعتیاد، مقاربت های جنسی پرخطر، ایدز، هپاتیت و غیره قرار دارند.
وی با بیان این مطلب که امروزه فاکتورها و مولفه های زیادی در کاهش ازدواج جوانان، افزایش ناباروری زوجین و طلاق همسران تاثیر گذاشته است، تصریح کرد: میانگین سن ازدواج در بین دختران و پسران بالا رفته است، این مورد یک آفت خطرناک برای جامعه می باشد، ادامه تحصیل، تغییر در الگوی سبک زندگی، عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، آمادگی ناکافی جسمی، روحی، روانی، اجتماعی، عاطفی و شناختی و غیره از جمله مواردی است که در افزایش میانگین سن ازدواج جوانان و ناباروری زوجین دخیل هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به افزایش طلاق در بین زوجین در سال های ابتدایی زندگی مشترک، افزود: زندگی سالم و ازدواج مناسب در گرو انگیزه کافی، دوراندیشی، سبک زندگی، رفتارهای سالم، ارتقای سواد بهداشتی و غیره است، باید خانواده های دو طرف به این موارد واقف باشند.
در ادامه حجت الاسلام حسین مراد ویسی، مشاور خانواده، گفت: فلسفه واقعی ازدواج رسیدن به آرامش است این در حالی است که در شرایط کنونی ناهنجاری های غیرعرف و ناهمگون با فرهنگ اسلامی و ایرانی در جامعه و بین خانواده ها رسوخ و رواج پیدا کرده است.
وی آسان شدن طلاق گرفتن زوجین از یکدیگر را زنگ خطر دانست و تصریح کرد: قانون گذاران در مجلس شورای اسلامی قوانین مرتبط با طلاق را متناسب با واقعیت های جامعه وضع کنند؛ چرا که سهم بیشتر زندانیان را مردانی تشکیل می دهند که به علت عدم استطاعت مالی برای پرداخت مهریه به زندان فرستاده شده اند، این قانون نیازمند بازنگری است.
این مشاور خانواده با بیان اینکه ایمان و پایبندی های اخلاقی در بین جوانان و حتی خانواده ها کمرنگ شده است، یادآور شد: هرچند مسایل اقتصادی و اشتغال بر دیگر مولفه های ازدواج سایه انداخته است اما دو طرف ازدواج باید علاوه بر اینکه نسبت به حقوق دینی و اخلاقیات پایبند باشند، باید هم کفو هم نیز باشند.
حجت الاسلام مرادویسی رسیدن به سن واقعی ازدواج از لحاظ عقلی و عاطفی را مهم ارزیابی کرد و گفت: رسیدن به بلوغ ذهنی و هوشی از نیازهای یک ازدواج موفق است که لازمه آن انجام کار بنیادی می باشد.