به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، ساسان سالاری، دبیر اکران دانشگاهی ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار سیستان و بلوچستان طی نشست خبری گفت: دانشگاههای سطح استان از 10 تا 22 بهمنماه میزبان جشنواره مردمی فیلم عمار هستند. تاکنون دانشگاههای شش شهرستان ایرانشهر، نیکشهر، چابهار، خاش، زاهدان و زابل جهت اکران فیلمها و مستندهای جشنواره اعلام آمادگی کردهاند.
وی با اشاره به اینکه هیچ محدودیتی در خصوص درخواست اکران وجود ندارد؛ اظهار داشت: دانشجویان سایر شهرستانهای استان نیز میتوانند به جمع اکرانکنندگان جشنواره عمار بپیوندند. در حال حاضر بجز شهرستان زاهدان، در هیچ کدام از شهرستانهای استان سینما وجود ندارد؛ لذا دانشجویان استان تاکنون استقبال خوبی از خبر اکرانهای دانشگاهی داشتهاند.
سالاری در ادامه بیان داشت: در شرایطی که تماشای فیلم مخص قشر خاصی از جامعه ما بود؛ جشنواره عمار با ورود به مساجد، مدارس، حسینیهها، دانشگاهها و ... هنر انقلاب اسلامی را به عموم مردم جامعه عرضه کرده است. جشنواره عمار در واقع به بیان حقایق ناگفته انقلاب اسلامی و دغدغههای مردم، از زبان خود مردم میپردازد؛ لذا با استقبال عموم اقشار جامعه مواجه شده است.
دبیر اکران دانشگاهی ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار سیستان و بلوچستان افزود: دانشجویان به عنوان قشر بصیر و پیشتاز در جامعه، باید بیش از سایر اقشار به گسترش اکرانهای آثار جشنواره عمار کمک کنند.
ابوالفضل کیخا، دبیر ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست خبری گفت: جشنواره مردمی فیلم عمار از سال 89 با 20 فیلم کار خود را شروع کرد؛ ولی امروز شاهدیم این فیلمها در ششمین جشنواره نزدیک به شش هزار فیلم هستند که 3250 فیلم در بخش بینالملل بوده است. این مطلب نشان میدهد با توجه به قدرت تفکری که در عمار وجود دارد؛ آینده روشنی در سطح بینالملل در انتظارش است.
وی در ادامه عنوان کرد: امسال هشت اثر از استان سیستان و بلوچستان از هفت کارگردان مختلف به دبیرخانه جشنواره عمار رسیده است. هنرمندان سیستان و بلوچستان باید بیش از این به محورهای عمار ورود کنند تا مشکلات مردم استان از این طریق به گوش مسئولان برسد. در استان ما مضامین دراماتیک فراوانی وجود دارد که به آنها توجه چندانی نشده است. چندین هزار شهید ترور در استان ما وجود دارند که هیچ فیلمی در ارتباط با آنها ساخته نشده است.
کیخا با تأکید بر جنس متفاوت تولیدات آثار جشنواره عمار، گفت: آثار جشنواره فیلم عمار متناسب با مخاطبانی در حال تولید است که این مخاطبان یا به عبارتی قشر محروم جامعه تا قبل از این کمتر مورد توجه بودهاند. ما معتقدیم که سینمای ایران تاکنون نتوانسته دین خود را به ملت ایران و قهرمانان ملی ادا کند. این مسئله را قبول داریم که سینما خدمات زیادی داشته و تاکنون در بخش دفاع مقدس کم فیلم ساخته نشده؛ اما در سینما یک سری ظرفیتها و قابلیتهایی وجود دارد که از همه آنها استفاده نشده است و جشنواره عمار آمده تا این خلا را با تعریف جدیدی از کار فرهنگی پر کند و از سینمای اصیل در مقابل سینمای سفارشی دفاع کند.
دبیر ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار سیستان و بلوچستان در ادامه عنوان داشت: جشنواره مردمی فیلم عمار، جشنوارهای است که بدون وابستگی ارگانی و سازمانی به طور کاملاً مردمی در حال فعالیت است و تاکنون پیشرفت بسیار خوبی در جذب مخاطب در سطح استان پهناور سیستان و بلوچستان داشته است.
کیخا ادامه داد:جشنواره عمار نه تنها در محتوا، بلکه در ساز و کار تماشای فیلم و نحوه اکرانها هم منحصر به فرد است. در هر مکان بیش از پنج نفر با یک ویدئو پروژکتور یا تلویزیون، فیلمهای ما قابل اکران است. عمار در استان ما از تنوع مکانی بسیار بالایی برخوردار است. جهت اکران آثار امسال جشنواره استانی مکانهایی از جمله: روستاهای بلوچستان و سیستان، فرودگاه، مدارس، مساجد، کمپهای ترک اعتیاد، زندان، حسینیهها، منازل شهدا و ... در نظر گرفته شده است.
مرتضی کیخایی، دبیر اکران ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست خبری گفت: برخلاف سایر جشنوارههای سینمایی که فضای تاریک سینما را محور قرار میدهد، جشنواره مردمی فیلم عمار فضای روشن و معنوی مساجد را محور اکرانهای خود قرار داده است. عمار در واقع به سراغ مخاطبان خود در مکانهای مختلف میرود. به ویژه در سیستان و بلوچستان روستاهایی وجود دارند که از کمترین امکانات رفاهی از جمله برق و آب محروم هستند؛ ولی جشنوراه فیلم عمار برای این مردم هم اکران دارد.
وی در ادامه بیان کرد: رابطهای اکران شهرستانی بسیاری از شهرستانهای استان تاکنون مشخص شدهاند. در بازه زمانی جشنواره امسال که از اول تا 22 بهمنماه در نظر گرفته شده؛ تاکنون اکران در مساجد، مدارس و دانشگاههای شهرستانهای چابهار، ایرانشهر، خاش، زابل، مهرستان، سراوان، هامون، نیکشهر برنامهریزی شده است. مردم و به ویژه فعالان فرهنگی سایر شهرستانهای استان نیز میتوانند به اکران کنندگان مردمی فیلم عمار بپیوندند.
کیخایی اظهار داشت: با توجه به وسعت سیستان و بلوچستان امسال جهت سهولت در ارسال فیلمهای جشنواره برای مخاطبان و افزایش سرعت دسترسی به آثار، دو شهرستان چابهار و ایرانشهر به عنوان نمایندگان منطقهای ما انتخاب شدهاند و نمایندگان جشنواره عمار در این دو شهرستان میتوانند با سرعت بیشتری فیلمها را در سطح شهرستانهای اطراف خود توزیع کنند.
دبیر اکران ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار سیستان و بلوچستان در پایان بیان کرد: مردم استان جهت درخواست اکران فیلمهای جشنواره میتوانند با ارسال پیامکی حامل عبارت "درخواست اکران" به شماره "09214839852" برای هر جمع بیش از پنج نفر درخواست اکران داشته باشند و دوستان ما فیلم و امکانات اکران را در سرتاسر استان پهناور سیستان و بلوچستان برای آنها فراهم میکنند.
در پایان این نشست خبری، دبیرخانه دائمی جشنواره مردمی فیلم عمار سیستان و بلوچستان در محل طبقه همکف مجتمع فرهنگی 16 آذر، واقع در انتهای بلوار بزرگمهر زاهدان افتتاح شد.