گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از گیلان، دشمن سعی دارد از هر طریقی در حوزه و دانشگاه های ما اعمال نفوذ کند، راه های مختلف برای نفوذ وجود دارد و دشمن تمام این راه ها را بدون کم و کاست طی کرده و خواهد کرد.
با در پیش بودن انتخابات دشمن به دنبال نفوذ در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی است، دشمن میخواهد به مانند موریانه از داخل به نظام ضربه بزند؛ اما مردم، جوانان خصوصا دانشجویان که اهل دانش هستند با تجهیز خود به لوازم کار علمی جلوی نفوذ را بگیرند و با انتخاب فردی اصلح اجازه چنین کاری را به آنها ندهند.
انتخابات صحنه نمایش وحدت و یکپارچی ملت ایران است؛ لازم است که همه در انتخابات شرکت کنند و نمایندگانی را انتخاب کنند که پیرو شهدا، کاردان و کاربلد باشند و دنبال منافع شخصی خود نباشند، از این رو نقش قشر دانشجو در هدایت و روشنگری آحاد ملت بسیار لازم است.
خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت گفتوگویی در این خصوص با سید احمد ذبیحی، عضو هیات علمی و استادیار جهاد دانشگاهی گیلان انجام داده است که به شرح زیر است.
فضای انتخاباتی استان گیلان و کشور را چطور ارزیابی میکنید؟
با توجه به افزایش نامزدها و شروع شدن زودهنگام فعالیت های بعضی از طرفداران از حالا میتوان شور و نشاط بالایی در صحنه انتخابات کشور پیش بینی کرد.
در سطح کشور نیز با همه دخالت های هدفمند بیگانگان که در صدد دلسردی و ناامیدی مردم هستند امیدواریم شاهد یک اتفاق بزرگ باشیم.
برگزاری انتخابات امسال با سال های گذشته چه تفاوتی دارد؟
امسال برای اولین بار انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری همزمان برگزار میشود و از این جهت مردم در دو سطح عالی و میانی نمایندگان خود را تعیین میکنند تا نقش خود را در مردم سالاری دینی به بهترین وجه به رخ جهانیان و بخصوص مردم منطقه بکشد.
مردم با حضور در انتخاب نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در عمل نقش خود را تحکیم قدرت رهبری و حمایت از ایشان نشان میدهند و همچنین با تعیین منتخبین نمایندگان خود در تشکیل مجلس شورای اسلامی، مهمترین نهاد قانون گذاری و تصمیم گیری در کشور نقش آفرینی میکنند.
نظر شما در خصوص ورود سید حسن خمینی به عنوان کاندیدای مجلس خبرگان چیست؟
به نظر می رسد نفس حضور وی و یا هر فردی که بر اساس قانون احراز صلاحیت شود منعی ندارد، ولی آنچه جای دریغ و تعجب است این است که اولا گروهی فرزند یادگار (ره) امام را مصادره به مطلوب کنند و به صورت جریانی در صدد سوء استفاده از جایگاه و موقعیت مذهبی و اجتماعی ایشان برآیند و در ثانی وی مغایر سخنان و فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی که بارها بستگان و روحانیون و مسئولان را به رعایت قانون سفارش کرده اند از رعایت قانون و مقررات مربوط به احراز صلاحیت سر باز بزنند.
مبنای انقلاب و نهضت خمینی کبیر در بهمن 75 بر اجرای عدالت و عدم تبعیض بوده است، چطور میتوان انتظار داشت نوه امام عزیز در مقابل قانون تعظیم نکند.
ما به خاطر داریم که مرحوم حجت الاسلام احسانبخش که نماینده امام (ره) در استان گیلان و امام جمعه رشت بود با آنکه در دوره اول جزو خبرگان رهبری بود، در دوره دوم سال 69 احراز صلاحیت نشد و بدون هیچ عکس العمل بدی پذیرفت.
نقش دانشجویان را در برگزاری انتخاب سالم چطور ارزیابی میکنید؟
دانشجویان و جوانان علاقه مند به فعالیت سیاسی میتوانند با ترسیم ویژگی های نماینده شایسته و روشنگری با برگزاری جلسات مناظره نقش مهمی در راهنمایی و هدایت عموم مردم ایفا کنند.
حضور فعال در انتخابات به معنای پادویی احزاب و تشکل های سیاسی مقطعی که فقط به دنبال بهره گیری از نیروی جوانی دانشجویان هستند، نیست.
جوان دانشجو باید در مرحله اول با مطالعه تاریخ انقلاب اسلامی و آشنایی با شگردهای دشمن سطح فهم و درک خود را از مناسبات سیاسی افزایش دهد و در مرحله بعد به روشنگری و هدایت جامعه اقدام کند.
نقش رسانه ها چقدر در برگزاری انتخابات موثر است؟
رسانه به خصوص شبکه های اجتماعی نقش بسیار حساس و ارزشمندی در راهنمایی و ایجاد شور و نشاط در بین عموم مردم دارند.
رسانه می تواند در تبیین وظایف نمایندگی و ویژگی های نماینده شایسته و تشویق آحاد جامعه برای مشارکت در انتخابات فعالیت کند و البته بعضی از رسانه ها که توسط بیگانگان و دشمنان اسلام و میهن هدایت میشوند به دنبال یأس و ناامیدی و تشتت افکار و پخش شایعه و اکاذیب و تخریب چهره های دلسوز و متعهد هستند.
انتخاب خوب و مردمی چه ویژگی های باید داشته باشد تا با کمال آرامش به نتیجه مطلوب برسد؟
انتخاب خوب با انتخابات خوب ممکن میشود، در یک انتخابات خوب همه عناصر دست اندرکار به شایستگی به وظایفشان عمل میکنند.
این عناصر در کنار هم و با همدلی وظیفه خود را انجام میدهند نه در تقابل و تخریب یکدیگر.
هیات اجرای و هیات نظارت؛ قوه مجریه و شورای نگهبان باید در راستای انجام وظایفشان به آرامش و تشویق مردم برای شرکت حداکثری در انتخابات تلاش کنند.
اگر رئیس قوه مجریه خلاف قانون، شورای نگهبان را تضعیف کند و یا در حیطه اختیارات او دخالت کند و یا تلاش کند دست اندرکاران اجرایی را به طرفداری از گروهی از نمایندگان تشویق و ترغیب کند، درست عمل نکرده است.
انتخاب خوب با عملکرد مثبت رسانه ها، احزاب و دانشگاهیان در شناسایی و معرفی بهترین ها به جامعه صورت می گیرد.
اما به هرحال اصلی ترین عنصر انتخاب خوب مردم هستند که باید هم حضور پر رنگی در پای صندوق ها داشته باشند و هم باید با آگاهی و شناخت کافی بدون در نظر گرفتن تبلیغات پر زرق و برق و هزینه های گزاف و یا قول و قرارهای واهی، نماینده شایسته را انتخاب کنند.
برای جلوگیری از بروز فتنه در صحنه انتخابات چکار باید کرد؟
همدلی و همزبانی بین مجریان قانون، هوشیاری و بصیرت مردم در تشخیص رسانه های معاند و نفوذی، التزام عملی نامزدها و هوادارانشان به قوانین و مقررات انتخابات، از مهمترین عواملی است که راه هرنوع فتنه ای را مسدود میکند.
همه ما باید بپذیریم که تبعیت از قانون و سرتعظیم فرو آوردن در مقابل آن از الزامات مردم سالاری دینی است. آنانکه فقط تا آن جا که به نفعشان هست دم از قانون میزنند و در غیر این صورت زیر میز میزنند در عمل راه پیشرفت کشور را میبندند و هزینه های زیادی برای جامعه اسلامی درست میکنند.
مطرح کردن شورای رهبری نشان از نفوذ در نظام نیست؟
طرح موضوعات حاشیه ای مانند شورای رهبری که با کمال تاسف از سوی بعضی سیاستمدارانی طرح شد که داعیه دفاع از رهبری و ولایت دارند، حتما نشانه ای ناگوار و تلخ از نفوذ در بین بالاترین مسئولان مملکتی است.
البته بیان آن موضوع در آن مقطع به نظر میرسد ارزیابی و تست جامعه انقلابی و سنجش و ارزیابی بصیرت ملت بود که خوشبختانه با هوشیاری نخبگان و برخورد به موقع و جدی عموم عاشقان انقلاب و ولایت خیلی زود به غلط کردم افتادند.
اما همچنان باید در انتظار سخنان تفرقه افکنانه و تشت آفرین از این گروه ریزشی باشیم.
این افراد چون چیزی برای باخت در قمار سیاست ندارند در اولین فرصت زیر میز خواهند زد تا شاید به زعم خود بازی را از نو شروع کنند، در حالی که باید بدانند ملت باهوش و مومن ایران برای همیشه بازی خود را با آنان تمام کرده اند.