به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، با حضو روسای سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان و پست بانک، این دو سازمان تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند.
قدرتاله شاکرینژاد، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در نشست مشترک مدیران پستبانک و جهاد دانشگاهی، گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی مولود مبارک انقلاب است که در سال ۱۳۵۹ تاسیس شد و شرح وظایف آن نیز در ۳۵ سال گذشته گسترش یافته است.
وی افزود: مجموعه جهاد دانشگاهی در سالهای اخیر در حوزههایی مانند خوداشتغالی و کارآفرینی فعال شده و خدمات ارزندهای را نیز ارائه داده است. جهاد دانشگاهی همیشه حامی دولتها بوده و بر مبنای سیاستهای کلان نظام و منویات مقام معظم رهبری نیز فعالیت کرده و دایره فعالیتهای این مجموعه نیز هر سال نسبت به سال گذشته توسعه بیشتری یافته است.
شاکرینژاد تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۱۱۰ هزار دانشجو در مجموعه آموزش عالی جهاد دانشگاهی در کشور مشغول به تحصیل هستند و در مجتمع آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان نیز ۸۰۰۰ دانشجو وجود دارد. همچنین جهاد دانشگاهی بیش از ۱۰ هزار نیرو در کل کشور دارد و در استان خوزستان نیز بیش از ۶۰۰ نفر در مجموعه شاغل هستند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی خوزستان در حوزه فنی و مهندسی نیز فعالیتهای گستردهای دارد و در حال حاضر بسیاری از قطعات مورد نیاز صنعت نفت در این مجموعه طراحی و ساخته میشود. همچنین مجموعه مرکز پزشکی و مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی نیز فعالیتهای گستردهای دارد.
وی ادامه داد: مجتمع آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان مجموعهای غیردولتی است که بر مبنای شهریه دانشجویان اداره میشود؛ این در حالی است که به دلیل شرایط اقتصادی جامعه ممکن است برخی خانوادهها توان پرداخت شهریه فرزندان خود را نداشته باشند و در نتیجه در صورتی که پستبانک بتواند وامهایی با سود اندک پیشبینی کند، میتوان مشکل بسیاری از دانشجویان را حل کرد.
بر اساس این گزارش، رسول زندی مدیرعامل صندوق قرضالحسنه پستبانک نیز در این نشست گفت: ماموریت اصلی پست بانک، حضور در مناطق محروم و ارائه خدمات مالی و بانکی به این مناطق است و بیش از ۱۰ سال است خدمات را به صورت ویژه و تخصصی در قالب دفاتر و باجههای روستایی ارائه میکند. پست بانک در دو سال گذشته خدمات قرضالحسنهای به صورت ویژه و تخصصی تدوین کرده و با مجوز اداره نظارتهای بانک مرکزی، این خدمات را به صورت تخصصی و الگوی خاص برای کشور پیادهسازی میکند.
وی افزود: الگوی امروز، تعدیل دغدغههای بخشی از اقشار از جمله دانشجویان در خصوص پرداخت شهریه است که با انعقاد تفاهمنامه همکاری با جهاد دانشگاهی در خصوص اعطای وام به دانشجویان، میتوان این دغدغه را کاهش داد. با کاهش این دغدغه، کیفیت تحصیل دانشجویان و عملکرد دانشگاه در ارائه خدمات آموزشی ارتقا مییابد.
زندی تصریح کرد: مشابه این تفاهمنامه در دانشگاههای آزاد قم، بابل، علمی کاربردی تهران و مازندران نیز انجام شده و در حال توسعه است.
بر اساس این تفاهمنامه همکاری، وام قرضالحسنه با بهره چهار درصد به دانشجویان معرفی شده، با رعایت قانون عملیات بانکی بدون ربا و آییننامه های اجرایی و دستورالعملها و توافق به عمل آمده مربوط به معرفیشدگان حائز شرایط، اعطا میشود.
مبلغ وام اعطایی برای دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و دکترا تا سقف۶۰۰ میلیون ریال و بازپرداخت وام حداقل ۲۴ و حداکثر ۳۶ ماه است.
پست بانک با قبول ضمانت یک کارمند رسمی یا پیمانی و همراه با گواهی کسر از حقوق و گرفتن سفته نسبت به پرداخت وام دانشجو به میزان مبلغی که بابت شهریه ترم توسط دانشگاه مشخص شده، اقدام میکند.