به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار مهدی معصوم بیگی در همایش یک روزه فرماندهان، روسای کلانتری ها و پاسگاه های انتظامی استان البرز، اظهارداشت: در راستای افزایش امنیت و بهبود خدمات انتظامی، مرکز هشدار الکترونیکی "مها" به صورت آزمایشی در شهر تهران راه اندازی شد.
وی افزود: در این رابطه 4 هزار باب مغازه و اماکن تجاری به ویژه اماکن حساس نظیر طلافروشی ها، بانک ها و... به مرکز "مها" ( مرکز هشدار الکترونیکی) متصل و امکان تجهیز زیر ساخت های مناسب برای آن تا 50 هزار اتصال، در گام اول فراهم شده است.
سردار معصوم بیگی ادامه داد: دشوار کردن زمینه ارتکاب جرم، افزایش خطرات ارتکاب جرم، افزایش امنیت بیشتر در جامعه و محیط کار؛ پیشگیری و کنترل و کاهش سرقت، افزایش احساس امنیت و همچنین استفاده از تجهیزات، فناوری، مشارکت و ظرفیت های مردمی در تامین امنیت را از اهداف راه اندازی این مرکز به شمار می آید.
جانشین رئیس پلیس پیشگیری ناجا ادامه داد: پس از اجرای موفق طرح در شهر تهران، این طرح جهت استفاده در کل کشور قابل استفاده خواهد بود .
این مقام انتظامی، به اصول 12 گانه ماموریت پیشگیری از وقوع جرم با تاکید بر آیین دادرسی کیفری به عنوان رساله اجرایی و عملی اشاره کرد و گفت: آیین دادرسی کیفری، ظرفیت های خوبی در اختیار پلیس در راستای بهبود خدمات انتظامی و تسهیل در ماموریت ها قرار داده که می توان به ظرفیت برون سپاری ابلاغ اوراق قضایی ارجاعات دادگستری که ماده 176 آیین دادرسی به آن تکلیف کرده، اشاره کرد که در حال حاضر زمان زیادی از توان کلانتری ها و پاسگاه ها را به خود اختصاص داده است .
وی ضمن تشریح عوامل موثر در ایجاد جرم؛ مداخله در محیط کار، مکان و مدیریت بر آن را یکی از مولفه های پیشگیری ازجرم عنوان کرد و اظهار داشت: موقعیت ها و مکان ها به عنوان یکی از پدیده های وقوع جرم است(قصد ،انگیزه ،وسوسه و میل ) که باید بر آن مدیریت شود.
این مقام انتظامی افزود: موقعیت ها و محیط، وضعیت های پیش جنایی هستند که اگر بستر های آن وجود داشته باشد ، تصمیم ارتکاب به جرم را تقویت می کنند.
وی بیان کرد: مدیریت و تغییر شرایط محیطی باعث می شود که رفتار مجرمانه دشوارتر و پر ریسک تر شود بنابراین تمرکز بر محیط و مکان، مولفه بسیار اثرگذار در ناکامی مجرمان و منصرف شدن آن ها از ارتکاب به جرم است و چنانچه جرمی محقق شود شرایط کشف جرم را تسهیل می کند.
جانشین پلیس پیشگیری ناجا در پایان ضمن تشکر از اقدامات پیشگیرانه در فرماندهی انتظامی استان البرز عنوان کرد: اقدامات پلیس استان با اجرای طرح ها ی پیشگیرانه و مداخله انتظامی موثر و اجرای وسیع طرح های پاکسازی، منجر به کاهش سرقت و افزایش احساس امنیت در استان شده و استان البرز توانسته از ظرفیت های مردمی در پیشگیری از جرم استفاده خوبی کند.