به گزارش خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، نهمین کنگره علوم باغبانی ایران با حضور مقامات کشوری و استانی به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
در این کنگره معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در این کنگره که در سالن اجتماعات دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: برای برگزاری این همایش از ماه گذشته کارگروهی در وزاتخانه تشکیلشده است.
عبدالمهدی بخشنده افزود: در سال 91 بیش از 25 میلیارد دلار محصول کشاورزی و غذایی به کشور وارد شد؛ در حالی که صادرات کشور در این بخش تنها 6 میلیارد دلار بود.
وی تصریح کرد: با تلاشهای انجامشده در دو سال گذشته تراز منفی بخش تجاری غذا و کشاورزی کشور از 9 میلیارد دلار به پنج و نیم میلیارد دلار رسید و در ۱۰ ماه امسال نیز به چهار میلیارد دلار کاهش یافته است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای رسیدن به تراز باید میزان واردات این محصولات کاهش و صادرات افزایش یابد که در این خصوص برنامهریزیهای مدونی در این وزارتخانه انجامشده است.
بخشنده با اشاره به رفع تحریمها افزود: با توجه به اینکه در آستانه برقراری ارتباط منسجم تر با کشورهای جهان در دوران پس از تحریمها هستیم، باید با دستیابی به تکنولوژیهای روز دنیا زمینه توسعه کشور در بخش کشاورزی را فراهم کنیم.
در ادامه معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه در حال حاضر دو میلیون و 600 هزار هکتار عرصه باغی در کشور وجود دارد، عنوان کرد: از این میزان 366 هزار هکتار اراضی دیم و بقیه آن نیز اراضی آبی است.
محمدعلی طهماسبی گفت: امسال بیش از 17 میلیون تن محصول باغی در کشور تولیدشده است.
وی با اشاره به برخی از اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در دولت یازدهم بیان کرد: تشکیل موسسه تحقیقاتی باغبانی و تعیین ردیف بودجه برای این موسسه، جلوگیری از واردات میوه و حمایت از کشاورزان و تولیدات داخلی، مکانیزه کرده ادوات کشاورزان، بیمه 530 هزار هکتار از اراضی باغی در کشور، بیمه کردن گلخانههای کشور در چهار استان و انجام مطالعات برای بیمه تمامی گلخانهها، تأمین نیروهای کارشناسی باغبانی و شناسنامهدار کردن تمامی کودهای داخلی و خارجی از جمله اقدامات انجام شده است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: همچنین ایجاد تشکل تولیدات نشایی، فعالیت انجمن صنفی گل خانهداران، ساماندهی امور بازرگانی باغبانی و معاونت باغبانی در وزارت جهاد و حضور نمایندگان بخش کشاورزی در اتاقهای بازرگانی از دیگر اقدامات این وزارت خانه است.
طهماسبی با اشاره به اجرای طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی در استان خوزستان بیان کرد: با اجرا و اختصاص اعتبار به این طرح برای تجهیز و نوسازی بخشی از اراضی کشاورزی استان، شاهد تحولی در بخش کشاورزی خواهیم بود.
وی همچنین از بازسازی 32 هزار هکتار از نخلستانهای آبادان و خرمشهر خبر داد و گفت: در این طرح نخلستانهایی که در دوران دفاع مقدس سوخته و از بین رفتهاند، بازسازی میشوند.
در ادامه رئیس انجمن علوم باغبانی ایران نیز گفت: باگذشت دو دهه از فعالیت، این انجمن توانسته در کشور نقش مرجعیت علمی داشته باشد.
رضا فتوحی بیان کرد: شناسایی چالشهای حوزه باغبانی و ایجاد پل ارتباطی بین اساتید و پژوهشگران و بخش تولید و اجرا از اهداف مهم انجمن علوم باغبانی کشور است.
وی افزود: نخستین کنگره علوم باغبانی کشور در سال 75 و به میزبانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد و پس از آن هر دو سال میزبانی این کنگره بر عهده یکی از دانشگاهها و یا وزارت جهاد بوده است.
رئیس انجمن علوم باغبانی ایران تصریح کرد: این کنگره امسال به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز و در سال 96 نیز دهمین دوره این کنگره به میزبان دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود.
فتوحی گفت: در سال 1355 در کل کشور تنها پنج دانشگاه کشاورزی وجود داشت که اکنون این تعداد به 30 دانشگاه رسیده است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این کنگره گفت: بسیاری از مدیران ارشد کشور در حوزه کشاورزی فارغالتحصیلان دانشکده کشاورزی اهواز هستند که در سال 1334 تأسیس شد.
محمود کاشفی پور افزود: در حال حاضر دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان یکی از قطبهای علمی جنوب غرب کشور، با تکیه بر تواناییهای دانشجویان و علم و دانش اعضای هیات علمی، میتواند در بخشهای مختلف کشاورزی با مسئولان کشوری و استانی همکاری داشته باشد.
لازم به ذکر است، در پایان مراسم از احمد خلیقی، وازگین گرگوریان، علی عطار و سیعد چایچی بهعنوان پیشکسوتان علوم باغبانی کشور تقدیر شد.