کد خبر:۴۸۲۱۵۲
معاون مرکز بررسی راهبردی وزارت اطلاعات:

عربستان بازیگر آمریکا برای مزاحمت ایران است

معاون مرکز بررسی راهبردی وزارت اطلاعات گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند عربستان ظرفیت مادی و معنوی ندارد که بخواهد جایگزین ما باشد لذا به عنوان یک بازیگر اخطارگر می‌تواند برای ما مزاحمت ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شفیعی معاون مرکز بررسی راهبردی وزارت اطلاعات در نشست علمی «انقلاب اسلامی و تحولات منطقه» که صبح امروز به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران برگزار شد گفت: یکی از مهم‌ترین سوالات پس از برجام این است که آیا این اتفاق تاثیری بر الگوی تهدیدات ما داشته یا خیر. شاید برای مجموعه اطلاعاتی کشور مهم‌ترین سوال چنین سوالی است.

 

 

وی ادامه داد: همانطور که مستحضرید برجام با هدایت و نظارت تام مقام معظم رهبری صورت گرفته است ولی این اتفاق مانند سایر اتفاقات مملو از تهدید و فرصت است. یعنی نباید آنقدر خوشبین باشیم که احساس کنیم همه مسائل تمام شده یا اینکه فکر نکنیم که هیچ اتفاقی رخ نداده است در صورتی که اتفاق مهمی افتاده است.

 

 

شفیعی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری تقریبا از سال 68 به بعد بارها به مسئله نفوذ تاکید کردند خاطرنشان کرد: به تناسب شرایط، استفاده از این کلید واژه کاهش یا افزایش داشته است. تهدیدات نظام سلطه علیه ما مستمرا ادامه داشته است و به دلیل ماهیت انقلاب اسلامی تقابل ما با نظام سلطه و استکبار تقابل مستمری بوده است.

 

 

معاون مرکز بررسی راهبردی وزارت اطلاعات تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند ما از میان ده‌ها پرونده در یک پرونده با طرف مقابل نشستیم و بحث کردیم ولی در سایر پرونده‌ها نه رهبر معظم انقلاب اجازه دادند که مذاکره صورت گیرد و نه نگاه ما این است.

 

 

وی با اشاره به استراتژی‌هایی که نظام سلطه علیه ایران طراحی کرده است افزود: استراتژی اول نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی استراتژی تعامل و فشار است و در همه اسناد پنهان و رسمی خودشان این مسئله وجود دارد. تصور نظام سلطه این است که جمهوری اسلامی ایران یک بازیگر است که اگر کنترل نشود منافع آمریکایی‌ها را تهدید می‌کند. نسبت به این مسئله هم هیچ کدام از نخبگان آمریکایی تردید ندارند.

 

 

شفیعی در خصوص استراتژی براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران نیز عنوان کرد: اکنون به دلایل شرایطی که وجود دارد مانند قدرت، نفوذ، پایگاه مردمی و استحکام ساخت درونی جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا ممکن نیست به همین دلیل مجبور هستند با جمهوری اسلامی به عنوان دشمن بنشینند و مذاکره کنند.

 

 

معاون مرکز بررسی راهبردی وزارت اطلاعات اظهار داشت: امروز منطقه برای آمریکا اهمیت بسیار بالایی دارد و آنها بر این اعتقاد دارند که اگر جا خالی کنند جمهوری اسلامی ایران ظرفیت بالایی دارد تا خلأ قدرت را پر کند. به این دلیل به دنبال ایجاد توازن با قدرت‌های منطقه هستند. رفتارهایی که عربستان امروز دارد به نظر ما تلاش برای ایجاد توازن با ما است که ما به آن فرار رو به جلو می‌گوییم.

 

 

 

وی اظهار داشت: آمریکایی‌ها می‌دانند عربستان ظرفیت مادی و معنوی ندارد که بخواهد جایگزین ما باشد لذا به عنوان یک بازیگر اخطارگر می‌تواند برای ما مزاحمت ایجاد کند. متاسفانه بعضی از افراد در داخل رفتارهایی می‌کنند که به نفع طرف مقابل تمام می‌شود به طور مثال اقدامی که در مقابل سفارت و کنسولگری عربستان رخ داد باعث شد که عربستان با این اقدام غلط جلو بیفتد، کشورهای عربی را پای کار بیاورد و علیه ما اقداماتی انجام دهد.

 

 

 

شفیعی یادآور شد: عربستان به دنبال این بود که یک اجماع کامل از کشورهای عربی علیه ما تشکیل دهد و البته موفق نشد ولی بخشی از فشار روی ما به دلیل این بود که تعدادی این بصیرت و نگاه آینده‌نگر را نداشتند که آینده را ببیند و در جریان هستید که در این رابطه آقای کردمیهن هم بازداشت داشت.

 

 

 

معاون مرکز بررسی راهبردی وزارت اطلاعات گفت: آمریکایی‌ها دوست دارند در پروژه‌هایی که در منطقه وجود دارد مانند پروژه عراق، یمن و سوریه دخالت کرده و فضا را از ایران بگیرد که البته ما با نگاه عمیقی که مقام معظم رهبری دارند راه آمریکا را سد کرده‌ایم. حرف ایران در رابطه با سوریه این است که مردم این کشور سرنوشت و آینده خود را تعیین کنند ولی نظام سلطه چون می‌داند مردم در نهایت بشاراسد را انتخاب می‌کنند با چنین طرح‌های مخالفند.

 

وی با اشاره به تلاش دشمن برای نفوذ در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: نظام سلطه بنا دارد که از جنس راهبردی به جمهوری اسلامی ایران نفوذ کند. نظام سلطه تمام تلاش خود را انجام می‌دهد که در ایران یک اتفاقی رخ دهد و تلاش می‌کند که تیمی را هدایت کند که در کشور ما اقدام ضد امنیتی انجام دهد ولی با توفیق خدا این تیم حرکت می‌کند و در تور اطلاعاتی شما گیر می‌کند. نفوذ فکری و فرهنگی برای مقام معظم رهبری اهمیت اول را دارد و بعد از آن نفوذ سیاسی، امنیتی و اقتصادی قرار دارد. نفوذ فکری و فرهنگی نفوذی از جنس گفتمانی است و به نظر ما نفوذ گفتمانی مهم‌ترین نفوذ است یعنی اینکه آمریکای دشمن بشود آمریکای دوست و تمام دغدغه مقام معظم رهبری هم همین است. 

 

 

شفیعی در خاتمه با اشاره به تبادل زندانیان که اخیرا صورت گرفت، گفت: ما در این تبادل 4 زندانی دادیم و 7 زندانی را آزاد کردیم و از طرفی هم یک پرونده داشتیم که 400 میلیون دلار به واسطه آن بلوکه شده بود و بعد از گفت‌وگو هم اصل پول را به صورت اسکناس گرفتیم و هم قرار شد سود پول را واریز کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار