کد خبر:۴۸۳۱۴۷
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

۷۰ درصد جمعیت مشهد باید تا انتهای سال ۹۵ خدمات فعال در مراکز بهداشتی دریافت کنند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هدف ما این است که تا انتهای سال ۹۵ حداقل ۷۰ درصد جمعیت منطقه خدمات فعال در مراکز بهداشتی را دریافت کنند و این به معنای دریافت خدمات درمانی طی سه ماه گذشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حمید رضا بهرامی صبح امروز در مراسم افتتاح همزمان ۲۸۷۵ پایگاه سلامت جامعه در حاشیه شهر 17 استان کشور در مشهد، با بیان این نکته که دولت تدبیر و امید یکی از دغدغه‌های اصلی خود را بر ارتقای سطح سلامت مردم قرار داده است، گفت: انتخاب هاشمی به عنوان وزیر بهداشت انتخابی هوشمندانه از سوی روحانی بود که ایجاد طرح تحول نظام سلامت را به دنبال داشت.

 

وی به شعار سازمان بهداشت جهانی با نام «ایجاد بهداشت برای همه» اشاره داشت و گفت: بر اساس این شعار بنا شد تا سال ۲۰۰۰ در سایه راهبردهای طرح جهانی بهدشت، همه کشورها خود را به حداقل‌های استاندارد سلامت برسانند.

 

وی تاکید کرد: در سال 2000 قسمت عمده اهداف تعیین شده از سوی دولت‌ها در این راستا اجرایی شد و در سال 2014 سازمان بهداشت جهانی با سه بعد مردم، سرویس خدمات و حفاظت مالی از مردم، به دنبال ارتقای سطح سلامت در میان جوامع بوده است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تقارن همزمانی حرکت طرح تحول سلامت در ایران همزمان با شعار سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد و افزود: برنامه طرح تحول نظام سلامت 10 ماه قبل از برنامه ریزی سازمان جهانی بهداشت کار خود را آغاز کرد و حفاظت مالی از مهمترین دلایل اجرای این طرح در کشور بود که توانست پرداخت مردم از جیب را کاهش دهد.

 

بهرامی خاطر نشان کرد: با توجه به حمایت‌های وزیر بهداشت، سیاری و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد این دانشگاه توانست در سال جاری بیشترین موفقیت را برای جمعیت حاشیه شهر خود داشته باشد به نحوی که تمامی جمعیت حدود یک میلیون و 200 هزار نفر در حاشیه شهر مشهد را تحت پوشش خدمات درمانی خود قرار دادیم.

 

وی تاکید کرد: رویکرد بهداشتی ما در طرح تحول نظام سلامت به این شکل است که هر چه گروه هدف آسیب پذیرتر باشد نقطه شروع  ما به او نزدیک تر است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این نکته که پنج تا 10 سال طول خواهد کشید تا اثر تلاشی که امروز در کشور در حال انجام است دیده شود، گفت: در ابتدای سال 92 حدود 38 درصد از مراکز بهداشتی ما فاقد پزشک بود و این یعنی از هر پنج مرکز دو مرکز فاقد پزشک داشتیم.

 

بهرامی با تاکید بر این نکته که مدت پنج سال بود که مکمل‌ها در مراکز بهداشتی توزیع نمی‌شدند، تصریح کرد: طی پنج سال گذشته مراکز بهداشتی واقع در روستا و حاشیه شهرها تحت تاثیر عدم دریافت مکمل‌ها قرار داشتند که در حال حاضر علاوه بر حل این مشکل، توانستیم مراکز بهداشتی فاقد پزشک خود را به صفر رسانده و کمبود پزشک خود را نیز به کمتر از شش درصد هدایت کنیم.

 

وی با تاکید بر این نکته طی دو ماه بدون مشکل توانستیم به سرشماری حاشیه شهر مشهد بپردازیم، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد اولین دانشگاهی در کشور است که توانست علاوه بر جمعیت چهار میلیون و 800 هزار نفری تحت پوشش خود تمام جمعیت حاشیه شهر خود را نیز تحت پوشش کامل خدمات درمانی قرار دهد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: جمعیت حاشیه شهر مشهد به جزء دهانه غربی این شهر در تمامی دهانه‌های دیگر شهر توزیع شده‌اند و در 66 محله در قالب دشت و پهنه سکنا گزیدند.

 

بهرامی ارائه خدمات درمانی به جمعیت حاشیه شهر مشهد را در سه فاز دانست و افزود: طی این مدت دو بیمارستان، 214 مطب، 30 مطب دندان پزشکی، 39 درمانگاه، 86 دفتر کار ماما، 60 پایگاه بهداشت و دو مرکز داریولوژی ایجاد شده است.

 

وی تعداد افراد حاضر در هر مرکز بهداشت را پنج نفر عنوان و گفت: در بحث نیروی انسانی در حال حاضر ما 344 نیرو در خدمت داشته و 600 نیرو به خدمت گرفته‌ایم که می‌توان با افتخار گفت حدود 10 درصد پرونده‌های ما در سال گذشته به پروند فعال در مراکز بهداشتی تبدیل شده‌اند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: هدف ما این است که تا انتهای سال 95 حداقل 70 درصد جمعیت منطقه، خدمات فعال در مراکز بهداشتی دریافت کنند و این به معنای دریافت خدمات درمانی طی سه ماه گذشته است.

 

بهرامی از احداث 53 خانه بهداشت و جذب 170 دانش آموز بهورز و شروع عملیات اجرائی مراکز بهداشتی و درمانی و روستائی خبر داد و متذکر شد: این حقیقت دارد که یکی از مشکلات ما در حاشیه شهر در اختیار نداشتن فضای فیزیکی است که امیدواریم ساخت و سازها جهت ایجاد یک مرکز موفق ارائه دهنده خدمات در مناطق صورت بگیرد.

 

وی در پایان گفت: امیدواریم بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در سال جدید بتوانیم حضور دیگر نهادهای تاثیر گذار را جهت ارتقای تمامی سطوح و ابعاد اجتماعی زندگی جمعیت حاشیه شهر به دنبال داشته باشیم، زیرا بسیاری از معظلات این جمعیت بزرگ درمانی نیستند و فرهنگی و اجتماعی نیز می‌باشند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار