به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، سلیمانی راد امروز در همایش سبک زندگی در ساری،گفت: ۴ علت اصلي مرگ زودرس در بین گروه های سنی 30 تا 70 سال، عبارت از بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت، سرطانها و بيماريهاي مزمن ريوي هستند كه بيش از ۷۲ درصد مرگ هاي اين گروه سني را تشكيل مي دهد .
مدير گروه سلامت جمعيت ، خانواده و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران اظهار داشت: تغذيه نامناسب ، عدم تحرك بدني و استعمال دخانيات ۳ عامل خطر شناخته شده بيماريهاي ياد شده است.
سليماني راد در ادامه با اشاره بر شيوع عوامل خطر در زنان استان مازندران (درجمعيت ۱۵ تا ۶۴ سال) ، اضافه كرد: ذبر اساس آمارها چاقي و اضافه وزن ۶۲درصد ، كلسترول خون بالا ۴۸ درصد ،فشار خون بالا ۱۷ درصد و قند خون بالا بيش از ۱۱ درصد در زنان با سن ۱۵ تا ۶۴ سال مشاهده شده است .
وی خاطر نشان کرد: طبق مطالعات و بررسیهای پژوهشی 65 الی 85 درصد مسائل و موارد بهداشتی و سلامتی به نهادینه شدن فرهنگ سلامتی نیاز دارد که باید از توانمندی جوانان و نوجوانان در خود مراقبتی استفاده بهتر و بیشتری برد
.
سلیمانی راد يكي از مهمترين راههاي برون رفت از وضعيت موجود را بكارگيري اصل خودمراقبتي دانست و افزود: چنانچه فرد از همان ابتدا با خود مراقبتي، سلامت خود را حفظ نمايد مطمئنا در بزرگسالي با مشكل كمتري روبرو خواهد شد.
وی با بيان اينكه خود مراقبتي، فعاليتي است كه مردم براي تامين، حفظ و ارتقاي سلامت خود انجام مي دهند، افزود: خود مراقبتی به معنای کسب مهارتها و توانمندیهای فردی از راه مطالعات پزشکی، رعایت موارد بهداشتی، تغذیه و ورزش بوده که میتوان از این طریق از ابتلا به بیماریهای گوناگون پیشگیری کرد.
سلیمانی راد گفت: اصل خودمراقبتی باید به صورت آگاهانه و هدفدار در همه خانواده ها محقق شود چرا که بسیاری از هزینه های درمان وارده بر خانواده به سبب عدم تحقق این اصل مهم است و با تكيه بر تجارب علمي كشورهاي مختلف دنيا مي توان با انجام خود مراقبتي ،هزينه هاي ناشي از ويزيت پزشكان عمومي را تا ۴۰ درصد ، ويزيتهاي سرپايي را تا ۱۷ درصد ، ويزيت بيماريهاي شايع را تا ۵۰ درصد ، بستري در بيمارستانها را تا ۵۰ درصد و طول دوره اقامت در بيمارستانها را تا ۵۰ درصد كاهش داد .
وی تاکید کرد: امروزه بیش از هر زمان دیگری لازم است به اصل ارزشمند خودمراقبتی برگردیم، زیرا رجوع اصل خودمراقبتی و ترویج آن در شئونات زندگی آحاد شهروندان ایرانی بزرگترین راهبردی است که میتواند به رهیافتهای ارزندهای در حوزه سلامت و ارتقای عمومی جامعه رهنمون بشود.
مدير گروه سلامت جمعيت ، خانواده و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه در پایان اظهار اميدواري كرد با مشاركت و همكاري ايجاد شده بين معاونت بهداشتي دانشگاه و اداره كل امور بانوان استانداري شاهد اصلاح سبك زندگي و ارتقاء سلامت زنان استان باشيم.