آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۳۲۲۷
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران:

قابل پیشگیری بودن ۴۰ درصد مرگ های ناشی از سرطان

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: نزدیک به ۴۰درصد مرگ های ناشی از سرطان با کنترل عوامل خطر قابل پیشگیری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران عصر امروز در همایش مشارکت اجتماعی و مردمی در حوزه سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با اشاره هدف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي فراهم كردن بستر مناسب براي ارائه خدمات مطلوب به مردم است اظهار كرد: تكميل شبكه بهداشت و درمان در سطح كشور يكي از تكاليفي است كه وزير بهداشت به روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور ابلاغ كرد.

 

وی با اشاره به اینکه گره گشایی در امر مشکلات بهداشتی و سلامت مردم کار ارزشمندی است، گفت: با توجه به محدویتهای مالی کشور، مساعدت و کمک خیران می تواند کارگشا باشد.

 

جان بابایی در ادامه با بيان اين كه ۴ هزار رابط سلامت در مازندران فعاليت دارند گفت: نوسازي و ساخت خانه هاي بهداشت با همكاري ۵ هزار خير سلامت از فعاليتهاي حوزه سلامت است شوراي بهداشتي سلامت در مراكز بهداشتي شهري و روستايي راهكارهاي سلامت را بررسي مي كند.

 

وی ادامه داد: سال گذشته ۱۵۰ خانه بهداشت با كمك خيران ساخته‌شده است امسال نيز ۴۰ مركز بهداشتي و درماني روستايي در دست‌ساخت داريم.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در با اشاره به لزوم مشارکت حوزه عمومی در بخش بهداشت و درمان و با بیان اینکه در فاصله سالهای 89 تا پایان 93، مشارکت‌های خوبی در ساخت و افزایش بنای مراکز درمانی یا بهداشتی، اهدای زمین، اهدای تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی به مراکز درمانی و بهداشتی داشتیم، افزود: این کمکها بر حسب آمار دریافتی از شهرهای مختلف، 510 میلیارد و 553 میلیون ریال بوده است که بیشترین کمکها با حدود 170 میلیارد ریال مربوط به سال نخست تشکیل مجمع خیران سلامت است.     

                                       

وی از ساخت 10 پایگاه اورژانس 115، یک اورژانس بیمارستانی، 11 خانه بهداشت توسط خیرین سلامت استان طی 6 سال فعالیت مجمع خبر داد و افزود: مراکز بهداشتی درمانی چالوس و قائم‌شهر، اورژانس و بخش سی سی یو بیمارستان نور، ساختمان پایگاه بهداشتی درمانی بهشهر و آمل و احداث درمانگاه تخصصی بیمارستان امام خمینی (ره) ساری بخش دیگری از تلاش‌های خیرین مازنی در حوزه سلامت شهرهای مازندران بوده است.

 

جان بابايي با بيان اينكه طبق برنامه، يك ‌سوم مراكز بهداشت درماني شهري و پايگاه‌ها در استان استيجاري هستند و نيازمند بازسازي هستند خواستار مشاركت مردم و خيران در اين زمينه شد و افزود: اميدواريم در سال آينده بتوانيم مراكز بهداشتي شهري را ملكي كنيم كه اين امر بدون مشاركت مردم ممكن نيست.

 

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در ادامه این مراسم در خصوص مشارکت عمومی در حوزه بهداشت و درمان گفت: در حوزه مشاركت مردم در روستاها، شوراهاي بهداشتي فعاليت دارند و بيش از هزار و ۱۱۵ خانه بهداشت در روستاهاي استان مازندران احداث‌شده است.

 

وی با بیان اینکه تحرك لازمه پيشگيري از بيماري‌ها است، اظهار كرد:به دليل شرايط زندگي، ميزان تحرك بدني در مردم كم شده است و اين مسئله، سبب بروز بيماري‌هايي ازجمله ديابت و فشارخون شده است و با رويكرد تحرك مي‌توان ميزان سلامت را افزايش داد.

 

محسن اعرابی در بخش دیگری از سخنانش با تاكيد بر اینکه باید به سمت شیوه های خودمراقبتی برای پیشگیری از بیماری ها برویم گفت: شواهد بسيار زيادي داريم كه مردم مراقب سلامت خود نيستند. خدمات نوين سلامت با مشاركت جامعه امري مهم در كسب سلامت جامعه است زيرا طبيعت بيماري‌ها متفاوت شده است و بايد بتوانيم از بستر مردم براي كنترل بيماري‌ها بهره گيريم.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شیوع انواع سرطان در جامعه گفت: سرطان مجموعه ای پیچیده از بیماری هاست و سرطان زایی (تبدیل یک سلول طبیعی به یک سلول سرطانی) فرآیندی پیچیده و چند مرحله ای است که به صورت رشد بی رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلول ها ایجاد می شود.

 

وی با بیان اینکه در حدود 100 نوع سرطان در دنیا شناسایی شد، اظهار داشت: سرطان بیماری است که می تواند تقریباً در همه جای بدن از جمله پوست، استخوان، عضلات، خون، دستگاه لنفاوی بروز کند و در هر سنی واقع شود، ولی اکثرا در سنین بالا بروز می کند.

 

رئيس مركز بهداشت مازندران با بیان اینکه پويش ملي مبارزه با سرطان را از جمله طرح‌های خودمراقبتی است، اظهار كرد: بيماري سرطان با مشاركت افراد براي حفظ سلامت قابل‌كنترل است زيرا ۴۰ تا ۵۰ درصد سرطان‌ها قابل‌پيشگيري و كنترل است.

 

اعرابی افزود: سایر سرطانها نیز با تشخیص بهنگام می توانند درمان و مراقبت شوند حتی درد بیمارانی که در مرحله پیشرفته سرطان هستند با مراقبتهای طب تسکین بهبود می یابد.

 

وی تصریح کرد: ريشه همه بيماري‌ها در تغذيه به شمار مي‌رود و بايد بااطلاع رساني بهينه مشاركت مردم را براي تأمين سلامتي بيشتر كنيم.

 

اعرابی در پایان خاطرنشان کرد: نيازهاي حوزه سلامت با كمك شبكه بهداشت و درمان و مردم قابل تأمين است و مشاركت اجتماعي و مردم بايد در حوزه نرم‌افزاري علاوه بر سخت‌افزاري وجود داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار