کد خبر:۴۸۴۹۷۸
رئیس انجمن سلیاک خراسان رضوی خبر داد

۴۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در خراسان رضوی شناسایی شده‎اند

رئیس انجمن سلیاک خراسان رضوی با بیان این نکته که مبتلایان به سلیاک شناسایی شده در خراسان رضوی در تمام رده‌های سنی قرار دارند گفت: تاکنون ۴۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک شناسایی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، نفیسه رحیم پور امروز در همایش سلیاک که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار ابن سینای این دانشگاه برگزار شد، گفت: مبتلایان به سلیاک شناسایی شده در خراسان رضوی در تمام رده‌های سنی قرار دارند و از یک کودک شش ماهه تا شخص 70 ساله را در برمی‌گیرد.



وی ادامه داد: فعالیت انجمن سلیاک از چند ماه گذشته در مشهد آغاز شده است و در حال حاضر انجمن‌های استان‌های تهران و اصفهان نیز فعال می‌باشند.


رئیس انجمن سلیاک خراسان رضوی خاطر نشان کرد: مشکلات تغذیه‌ای مهم‌ترین چالش بیماران مبتلا به سلیاک است به نحوی که نان و مواد غذایی بدون گلوتن مورد نیاز این بیماران از استان‌های دیگر کشور تهیه می‌شوند.


رحیم تاکید کرد: ما اکنون به دنبال حامیانی برای بیماران هستیم که با توجه به گران قیمت بودن محصولات بدون گلوتن و از طرفی بی بضاعت بودن این بیماران حمایت های مالی خود از آنان را در برنامه خود قرار دهند.

 
وی سلیاک‌ Coeliac disease یا اسپروی سلیاک را یک اختلال خود ایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی (ارثی) دانست و افزود: در این بیماری گوارشی پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد دچار اختلال می‌شوند. در صورتی که بیماران مبتلا به سلیاک، پروتئینی از دسته گلوتن که در برخی از غلات مانند گندم، جو و گاه جو وجود دارد را مصرف کنند دچار علایم عدم تحمل می‌شوند.

 

رئیس انجمن سلیاک خراسان رضوی در پایان در خصوص علت بروز عوارض این بیماری، گفت: ظاهرا ورود گلوتن به سلول‌های پرزهای روده موجب پاسخ سیستم ایمنی و واکنش التهابی ایجاد شده موجب تحلیل پرزهای روده و کاهش فعالیت آنزیم‌های روده می‌شود و چون بخش عمده‌ای از جذب مواد غذایی در پرزهای روده انجام می‌گیرد، تخریب پرزها موجب سوء جذب می‌شود.

 

در ادامه محمد صفریان؛ رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یک درصد جمعیت استان خراسان رضوی به بیماری سلیاک مواجه هستند.


وی ادامه داد: بیماران مبتلا به سلیاک نسبت به  «گلوتن» پروئتین موجود در غلات و برخی از مواد غذایی حساسیت  دارند که این حساسیت  به گلوتن موجب می‌شود که این بیماران نتوانند بسیاری از غذاها مانند نان‌های تشکیل شده از جو و گندم  را مصرف کرده و طبیعتا دچار کمبودهای تغذیه ای می‌شوند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هزینه درمان سلیاک را به دلیل رژیم خاص غذایی برای این بیماران سنگین دانست و گفت: کنترل بیماری سلیاک نیازمند حمایت نهادهای مختلف است که بر این اساس این بیماری باید جزء بیماری‌های خاص قرار گیرد.

 

صفریان بیان کرد: مبتلایان به سلیاک مانند همه افراد جامعه نیازمند محصولات نشاسته‌ای مانند نان، ماکارونی، شیرینی و بیسکویت هستند که باید تولید کنندگان این مواد را خالی از گلوتن تهیه کند.

 

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این در حالی است که در استان خراسان رضوی هیچگونه نان و مواد غذایی فاقد گلوتن وجود ندارد و باید از استان‌های دیگر تهیه شود.


وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راه اندازی کلینیک بیماری سلیاک در سطح کشور پیشگام است، گفت: مبتلایان به سلیاک باید به صورت مرتب و دوره‌ای به لحاظ کمبود مواد ویتامینی و پوکی استخوان و عوارض دیابت ویزیت و معاینه شوند.


این استاد دانشگاه در پایان به فعالیت کلینک سلیاک از سه سال گذشته در بیمارستان قائم مشهد اشاره داشت و یادآور شد: هم اکنون امکان سنجش سلیاک در مواد غذایی مختلف در کشور وجود ندارد و بسیاری مواقع نمی‌دانیم که میزان گلوتن در این مواد چقدر است که امیدواریم با همکاری سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دست یابی به میزان گلوتن مواد غذایی فراهم شود.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار