به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مضطرزاده، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در نشست خبری که امروز در سازمان امور دانشجویان برگزار شد درباره فعالیت های این سازمان گفت: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران براساس اساسنامه تدوین شده، فعالیت های حاکمیتی و پژوهشی دارد. درباره برگزاری جشنواره بین المللی خوارزمی باید اطلاع دهم که 628 طرح برای این جشنواره ارسال شده که از این تعداد 240 طرح از خارج از کشور ارسال شده و این استقبال حائز اهمیت است. از 44 کشور طرح ارسال شده که برندگان این جشنواره 12 طرح خواهند بود و 3 طرح از سوی محققان خارج از کشور است.
وی در خصوص زمان برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره بین المللی خوارزمی 17 اسفند ماه برگزار می شود که پیش بینی می شود با استقبال زیادی همراه شود.
رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران درباره طرح های این سازمان گفت: اجرای طرح طراحی و ساخت اولین ماهواره تجاری کشور تحت عنوان ماهواره مصباح از جمله طرح های ما بوده که در کنار آن می توان به اجرای طرح ساخت دستگاه همودیالیز و بهینه سازی و ارتقای ویژگی های آن تا نسل چهارم جهت تولید انبوه و اخذ استاندارد سی ای اروپا و انتقال فناوری به بخش خصوصی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اجرای طرح مبارزه بیولوژیک با مالاریا که منجر به انتقال فناوری به بخش خصوصی و طراحی و ساخت اولین کارخانه بیوتکنولوژی کشور گردید از جمله دیگر طرح های ماست . همچنین طرح کلان مربوط به شورای عتف تحت عنوان طراحی مقدماتی خطوط تولید بیودیزل داروها و مکمل ها و مواد دیگر از میکروآلگ در مقیاس 10 هکتار و انتقال فناوری آن به بخش خصوصی که در حال حاضر فاز یک مجتمع آن در جزیره قشم آماده افتتاح و بهره برداری می باشد نیز وجود دارد که البته از میکروجلبک های خلیج فارس این طرح کلان استفاده شده است.
مضطرزاده تاکید کرد: بعد از اجرای موفق طرح کلان طراحی مقدماتی خطوط بیودیزل و مواد دیگر از میکروآلگ در مقیاس 10 هکتار شورای عتف، با توجه به موفقیت این طرح در جذب منابع بخش خصوصی و حصول نتایج مورد انتظار سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران فعالیت های جدید طرح را با عنوان تهیه پلت فرم تولید داروها و واکنس های نو ترکیب از میکروجلبک را مشتمل بر چهار موضوع کلسی تونین، داروی ضد سرطان دهانه رحم، واکنس مالاریا و واکنس بیماری لک سفید میگو آغاز کرده است.
وی در ادامه برنامه های سازمان پژوهش های علمی و صنعتی گفت: اجرای طرح طراحی و ساخت تونل باد عمودی مدار باز، ساخت و تکمیل شبیه ساز سقوط آزاد، بررسی اثر پلیمرهای زیستی و الیاف سلولزی در تثبیت شن های روان در مقیاس 12 هکتار، احداث کمربند حفاظت از ایستگاه تل حمید در مقابل ماسه های روان در طبس، مالچ پاشی با مالچ بیولوژیک در محدوده پارک ملی دریاچه ارومیه در سطح 9 هکتار، طراحی یک واحد آزمایشگاهی مبدل سوخت گاز طبیعی با کاربری در پیل های سوختی دما بالا، نمک زدایی از آب به روش اسمز مستقیم، تهیه دارو توپیرامات در مقیاس صنعتی نیز در پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران انجام شد.
وی تاکید کرد: مسلما پیشرفته ترین مرکز رشد را سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران داراست و یک مرکز رشد نمونه دارد که امتحان خود را پس داده. وقتی برای اولین بار پارک های علم و فناوری به وجود آمد ناگهان هشت واحد از سازمان جدا شد و به پارک علم و فناوری تغییر نام داد و در یک شب هشت پارک از سازمان زاییده شد.
مضطرزاده در ادامه اظهار داشت: در اختیار گذاشتن کارگاه ها برای مراکز رشد هم اهمیت زیادی دارد که 33 شرکت دانش بنیان در این مرکز مشغول به کار هستند که در آینده نزدیک 50 خواهد شد.