به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در مراسم امضای تفاهم نامه با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان این که امضای تفاهمنامهها راحتترین قسمت کار است؛ گفت: ما برای توسعه مفهوم تعاون در کنار وزارت کار هستیم و مطابق با وظیفه قانونی خود برای صدور مجوز تسهیلات لازم را ارائه میکنیم.
وی اضافه کرد: دولت مرکز تحقیقات حلال را برای سازمان غذا و دارو تصویب کرده است و در واقع مجوز حلال بودن یا نبودن به عهده ما است. بنابراین هر جایی که متولی صدور مجوز است همان سازمان باید ارزیابی حلال را نیز انجام دهد.
دیناروند با اشاره به این که تفاهمنامهها راه را برای همکاریهای بیشتر باز میکند، عنوان کرد: در حال حاضر نمیتوان گفت که چند تعاونی در حوزهی این تفاهمنامه کار خواهند کرد اما ما تسهیلات را فراهم میکنیم همکاران ما در وزارت کار نیز تعاونیها را برای اخذ نشان حلال تشویق میکنند.
وی در خصوص جهانی شدن لگوی حلال ایران اظهار کرد: همواره صاحب لگو به آن اعتبار میبخشد. سازمان جهانی بهداشت سازمان غذا و دارو را به عنوان یک سازمان نظارتی معتبر به رسمیت میشناسد همچنین آزمایشگاه مرجع کنترل از طرف who به عنوان آزمایشگاه مجاز بینالمللی به رسمیت شناخته شده است بنابراین اعتبار سازمان غذا و دارو پشت این نشان خواهد بود.
رییس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: با وجود این که اکثر جمعیت ایران مسلمان هستند احساس نیاز به علامت حلال بودن مواد غذایی هیچگاه جایگاهی نداشته است. علاوه بر این ما برای صادرات به این نشان نیازمندیم در حال حاضر قصد نداریم برای استفاده از نشان حلال انحصار ایجاد کنیم بلکه میخواهیم به شرکتها برای ورود به بازارهای جهانی کمک کنیم. در همین راستا با وزارت امور خارجه مکاتباتی شده است که این وزارتخانه نیز این نشان را به نقاط مختلف فرستاده است.
وی اضافه کرد: هر خوراکی وارداتی که در آن مسئله حلالیت مطرح باشد مورد بررسی قرار میگیرد؛ مانند شکلاتهای خارجی که ممکن است محتوی الکل باشند.