کد خبر:۴۸۷۶۵۳
نخستین شماره روسیه‌نامه نوشت:

رقابت روسیه با عربستان برسر فروش نفت به چین

روسیه تلاش می کند تا در صادرات نفت به چین از عربستان به عنوان بزرگترین فروشنده نفت به این کشور پیشی بگیرد. با مدیریت این کشور در سال ۲۰۱۵ روسیه توانست چهار بار در صادرات نفت به چین از عربستان سبقت بگیرد.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ روسیه در هفته گذشته با مسائل اقتصادی مختلفی مواجه بود که بخشی اعظمی از آن را می توان ناشی از اثرات بازار نفت و کاهش قیمت نفت بر اقتصاد این کشور و همچنین همکاری های علمی، تجاری و سیاسی این کشور با دیگر کشور دانست؛ که شامل موارد متعددی می شود از جمله اینکه روسیه تلاش می کند تا در صادرات نفت به چین از عربستان به عنوان بزرگترین فروشنده نفت به این کشور پیشی بگیرد. با مدیریت این کشور در سال ۲۰۱۵ روسیه توانست چهار بار در صادرات نفت به چین از عربستان سبقت بگیرد.

 

در اقتصاد داخلی و با توجه به سیاست های اقتصادی روسیه این کشور سال گذشته میلادی ۱۰ درصد از حقوق کارکنان دولت را کاهش داد و امسال ۱۰ درصد دیگر هم از حقوق نیروهای دولتی به منظور حمایت از بازار کار در داخل روسیه کسر خواهد داد. نخست وزیر روسیه گفت: اجرای این طرح در راستای «برنامه اقدام اقتصادی» روسیه است که این اجازه را به اقتصاد این کشور می‌دهد تا پاسخی سریع به فضای تجارت خارجی بدهد.  به نظر می رسد این اقدام در راستای جبران خسارت های ناشی از کاهش قیمت نفت باشد.از دیگر اخبار اقتصادی مرتبط با این کشور این است که بنا به آمار روسیه در سال ۲۰۱۶ باید بزرگترین صادرکننده گندم تبدیل شود براساس آمار صادرات گندم روسیه در این سال با ۳درصد افزایش به ۲۳/۵ میلیون تن خواهد رسید، این درحالی است که صادرات گندم آمریکا در ۴۴سال اخیر به سقوط کرده و به ۲۱/۸ میلیون تن رسید و پیش بینی می شود صادرات کانادا از ۲۴/۱ به ۲۰/۵میلیون تن برسد به علت دلار قوی و نفت ارزان بازار گندم تا چند میلیارد دلار دچار لزرش شده است.

 

از دیگر موارد مهم در برنامه های اقتصادی روسیه همکاری های این کشور در حوزه های مختلف نظامی، علمی و تجاری بوده است که از مهمترین آنها می توان به همکاری و سرمایه گذاری مشترک این کشور با هند برای ساخت موشک کروز توسعه یافته فوق صوت بارهموس ۲ است که قرار است امسال تست شود.

 

همچنین در جریان سفر پوتین و هیات همراه به بحرین نیز حول محورهای در کشور در زمینه های تجارت، سرمایه گذاری، انرژی و فعالیت های بشر دوستانه بحث شد.

 

اما از دیگر روابط مهم در روسیه سفر دکتر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری به این کشور بود ولایتی به دیدگاه مقام معظم رهبری در نگاه به شرق و توسعه همکاری ها با روسیه اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و روسیه در جهت تنظیم روابط راهبردی و استراتژیک گام بر می دارند و این مسیر بازگشت ناپذیر در توسعه و گسترش همکاری های راهبردی و استراتژیک می تواند به ایجاد ثبات و صلح در منطقه و عرصه بین المللی کمک کند. همچنین در ۱۷ بهمن ماه موافقت نامه تسهیل روادید مابین ایران و روسیه به اجرا در آمد. هدف از اجرای این قانون، آسان سازی شرایط  مقدماتی برای سفر اتباع دو کشور است و شامل تسهیل قوانین صدور ویزا برای تجار، دانشمندان، اساتید و دانشجویان، فعالین عرصه فرهنگ و همچنین دیگر حوزه ها می شود.

از دیگر موارد مهم در زمینه اقتصاد روسیه بحث تحریم ها علیه روسیه است که در این خصوص دو اظهار نظر در این زمینه مهم به نظر می رسید که در بعد سیاسی و اقتصادی این کشور شایان ذکر است در این خصوص رئیس کمیسیون امور خارجی سنای ایتالیا اعلام کرد: همکاری ضدتروریستی میان غرب و روسیه نمی‌تواند همزمان با تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو ادامه داشته باشد و نمی‌توان این مسئله را انکار کرد که برقراری نظم نوین جهانی بدون روسیه امکان‌ناپذیر است.

 

همچنین لاوروف وزیر خارجه روسیه در اظهارنظری گفت: «ما امیدواریم که رویکردهای آمریکا برای روابط با روسیه به سمت مصلحت‌گرایی بیشتر و روابط حساب شده پیش رود. تجربه تاریخی نشان می‌دهد که کشورهای ما قابلیت همکاری ثمربخش و رسیدن به نتیجه بر اساس توازن منافع را دارا است.

 

منبع: روسیه‌نامه

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار