به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رجبی مشهدی امروز در دومین جشنواره سالانه کارآفرینی، کسب و کار و صنایع مهندسی در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، بر خودآگاهی در زمینه کسب و کار تاکید کرد و گفت: متاسفانه دانشگاه در کشور ما یک مقوله وارداتی است و با همان مبانی و سازوکاری که در غرب ایجاد شده وارد مملکت ما شده است.
وی با اشاره به این مطلب که قبل از ورود دانشگاه به این شک مردم دانش را از حوزههای علمیه فرا میگرفتند، افزود: اکنون وقت آن رسیده باز تعریفی از مقوله دانشگاه داشته باشیم و به این پرسش پاسخ دهیم که مقاطع مختلف تحصیلی باید بر چه اساسی ساماندهی شوند.
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: چنانچه قرار است دانشگاه برای صنعت به تربیت نیرو بپردازد باید بداند صنعت نیازمند چه نیرویی است.
وی افزود: چنانچه میخواهیم دانشگاهی کارآفرین داشته باشیم، ابتدا باید به خودآگاهی نسبت به فرآیندها داشته باشیم این خودآگاهی به معنی تقلید نیست، بلکه باید نسخه خودمان را بپیچیم، کما اینکه کشورهای صنعتی دنیا نیز برای پیشرفت تعریف ویژه خود را دارند.
رجبی مشهدی تصریح کرد: چنانچه میخواهیم علم را به ثروت تبدیل کنیم باید از قالب دانشگاه صرف بیرون آییم و توجهی به صنعت داشته باشیم.
در ادامه صداقت، دبیر اجرایی دومین جشنواره کارآفرینی، کسب و کار و صنایع مهندسی در چند سال گذشته توجه خاصی به کارآفرینی در دانشکده داشتیم و شاهد برگزاری کارگاههای مختلفی در این زمینه بودیم؛ اما آنچه که در مسیر برگزاری این کارگاهها به آن توجه نمیشد این بود که این جشنوارهها و کارگاهها با اهداف مشخصی برگزار نمیشدند.
وی ادامه داد: به همین دلیل درصدد سامان دهی این جشنوارهها و کارگاهها برآمدیم و سال گذشته اقدام به برگزاری جلسات مختلفی کردیم تا سیاستها و اهداف مورد نظر را دسته بندی و بر اساس همین اهداف و سیاستها ادامه مسیر دهیم.
دبیر اجرایی دومین جشنواره کارآفرینی، کسب و کار و صنایع مهندسی بیان کرد: سال گذشته اولین جشنواره کسب و کار را در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار کردیم که با توجه به اینکه سال اول برگزاری این جشنواره بود تنها توانستیم طی یک نصف روز و تنها چند سخنرانی اهداف خود را دنبال کنیم.
صداقت بیان داشت: در جشنواره پیشرو با توجه به تجربهای که سال گذشته کسب کردیم بر آن شدیم تا کارگاهها را در دو بخش عمومی و تخصصی و طی دو روز متوالی برگزار کنیم.
وی افزود: در بخش عمومی به مباحث کلی و کلان خواهیم پرداخت و به طور کلی در سه بخش مالکیت فکری، ثبت شرکتهای نوپا و آشنایی با بستههای حمایتی دولت از شرکتهای نوپا را آموزش خواهیم داد.
صداقت خاطرنشان کرد: در کارگاههای عمومی به دنبال این هستیم به اساتید و دانشجویان بگوییم که چه زمانی مناسب است یک ایده ثبت اختراع شود.
وی گفت: در کارگاههای تخصصی در سه بخش فرآیند تبدیل ایده به محصول و نحوه ارزش گذاری آن و اینکه چگونه و با چه قیمتی میتوان یک ایده خام را وارد بازار کرد، آموزش مبانی ساختار سازمانی و کسب و کارگاه چگونگی جذب سرمایه گذار برگزار خواهد شد.
باسلام به استحضارمی رسانم از نظرمن به عنوان یک شهروند ایرانی مشکل ما جوانان بیکار و جوانان جویای کارنیستند بلکه شاغلینی هستند که علی رغم برخورداری از شغل وموقعیت اجتماعی وعلی رغم برخورداری از بسیاری حقوق ومزایا و امکانات وتسهیلات دولتی به شدت بیکار ومفت خور هستند . شاغل ومشغول به کار کسی نیست که درجایی استخدام شده است واز حقوق ومزایای نسبتا" خوبی برخورداراست. بسیاری از شاغلین ما به شدت در رده ی بیکاران قرار می گیرند. افرادشاغلی هستند که به کوچکترین وظایف خودعمل نمی کنند ونقش صفر را ایفامی کنند وحتی در ازای ارائه ی کوچکترین خدمات به مردم انتظار دریافت امتیازات ومطالباتی از مردم را دارند. شاغلین بیکار ومفت خور ضرر وزیانشان برای کشور ومردم از جوانان جویای کار وجوانان بیکار بیشتر ا