آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۰۷۹۷
گزارش خبرگزاری دانشجو از مناظره «شاخص‌های مجلس مطلوب»-۱؛

مناظره‌ای که به جای پرداختن به اولویت‌های مجلس آینده درگیر دعواهای جناحی شد!

مناظره «شاخص‌های مجلس مطلوب» با حضور چهار تن از نامزده‌های انتخابات مجلس دهم به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد که به جای پرداختن به اصل بیشتر غرق در حواشی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد،مناظره «شاخص‌های مجلس مطلوب» با حضور چهار تن از نامزده‌های انتخابات مجلس دهم به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد که به جای پرداختن به اصل بیشتر غرق در حواشی شد.

 

جواد آرین منش امروز در مناظره «شاخصه‌های مجلسی مطلوب» گفت: انقلاب اسلامی ما به رهبری امام راحل و رهبری معظم انقلاب و با نثار خون شهدا به جایی رسیده که کشور ما امروز یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه تلقی می‌شود.

 

وی با اشاره به این‌که مذاکرات هسته‌ای اخیر و حضور ایران پای این مذاکره حکایت از استقلال و اقتدار نظام جمهوری اسلامی دارد، گفت: کشوری که روزگاری مستعمره‌ای بیش نبود، امروز به قدرتی مبدل شده که شش قدرت جهانی به این نتیجه می‌رسند که با ایران بزرگ و مقدر باید با زبان منطق سخن گویند و نه زبان زور.

 

این نماینده سابق مجلس ادامه داد: تیم قدرتمند جمهوری اسلامی ایران موفق می‌شود حقانیت جمهوری اسلامی ایران را به جهانیان نشان دهد و این نشان دهنده اقتدار این کشور است، البته در کنار این دستاوردها، چالش‌های مختلفی در عرصه‌های علمی، سیاسی، فرهنگی و غیره داریم که باید با همکاری قوا، نمایندگان و دانشگاهیان آنها را برطرف کنیم.

 

وی به عقب ماندگی‌های چشم انداز و مشکلات شدید اقتصادی اشاره و بیان کرد: راه بسیاری در پیشرو داریم که آینده سازان ایران اسلامی باید این راه رفته را با فتح قله‌های علمی به شکل گیری یک مجلس مقتدر، توانمند و مستقل کمک کنند.

 

اصولگرایی شکست خورد

 

در ادامه تقی ابراهیمی سالاری، استاد دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: این سالنی که امروز در آن نشسته‌ایم، یادآور خاطرات متعددی است و نشانه‌های تاریخی بسیاری دارد که امید است همه آن خاطرات طول عمر داشته باشند.

 

وی با بیان این‌که رنگ پوست من رنگ اصلاح طلبی است، ادامه داد: نگاه من نگاه رئیس دولت اصلاحات، عارف و روحانی است، آمده‌ام با فسادی که دولت نهم و دهم ایجاد کرد و مجلس نظارت نکرد مبارزه کنم.

 

این نامزد انتخابات مجلس دهم بیان کرد: آمده‌ام اقتصادی را که رئیس دولت اصلاحات با رشد هفت درصدی به دولت فخیمه تحویل داد و احمدی نژاد آن را با رشدی منفی تحویل روحانی داد اصلاح کنم. آمده‌ام تا دانشگاهی مستقل داشته باشیم، دانشگاهی که حرف دانشجو در آن شنیده شود.

 

ابراهیمی تصریح کرد: به پای صندوق‌های رای در هفتم اسفند بیایید تا ستاره‌دار نشوید باید حرف دانشجو شنیده شود، باید حرمت دختران ما در دانشگاه نگاه داشته شود.

 

وی با اشاره به این‌که من تحمل اهانت به دانشجو به جوان به دختران و زنان از تریبون‌های رسمی در این شهر را ندارم، تصریح کرد: ما با روحانیونی انقلاب را به پیروزی رساندیم که نماد اخلاق و تربیت، خوش زبانی و خوش رفتاری بودند و من نمی‌دانم برخی این وسط از کجا پیدا شدند!.

 

این استاد دانشگاه افزود: روحانیت باید به سرمایه و آبروی پیامبر بیافزاید و نباید از سرمایه پیامبر خرج کنند. اصولگرایان باید متعرض این امر باشند. چرا اصولگرایان متعرض این توهین‌هایی که برخی شب و روز به جوانان می‌کنند و آنان را لاابالی خطاب می‌کنند، نمی‌شوند؟

 

ابراهیمی تاکید کرد: مجلس آتی به جای این‌که به حوزه‌های جنگ طلبانه در دنیا بپردازد باید مانند ظریف به تعامل با دنیا فکر کند. ما بسیاری از هزینه‌های اقتصادی خود را می‌توانیم کاهش دهیم .

 

در این حین برخی از دانشجویان شعار «اصلاحات زنده باد، خاتمی پاینده باد» را سر دادند.

 

وی با اشاره به این‌‌که از اصولگرایان معتدل دعوت می‌کنم که به آغوش اصلاحات بیایند، گفت: اصولگرایی شکست خورد و به طور حتم به اصلاح طلب ختم خواهد شد، بهتر است در همین جا به نفع اصلاح طلبان کنار روند تا در تاریخ سیاسی این کشور گام موثری بر داشته باشند.

 

پس از بیان این گفته‌های ابراهیمی جمعی از دانشجویان حاضر در جمع گفتند «اصولگرا استفعفا، استعفا».

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: کاش امروز دوستان پایداری ما (کریمی قدوسی) اینجا بودند تا به آنان بگویم آن زمانی که در جبهه بودم شما کجا بودید؟ همچنین به آقای پژمانفر بگویم من دورس حوزه را خوانده‌ام و می‌دانم در این دورس چه گفته شده است، شما جامعه را دو قطبی کردید و بی‌دینی را گردن خاوری انداختید.

 

دغدغه من در مجلس دغدغه های اقتصادی و مدیریتی است

 

در ادامه این نشست برادران با اشاره به این‌ نکته که عمده دغدغه‌های من به عرصه‌های اقتصادی و مدیریتی باز می‌گردد و نه دغدغه‌های سیاسی، گفت: در دوره‌ای که در معاونت شهرداری مشهد بودم نگاه‌های گروه‌های مختلف به هم نزدیک شد و در نهایت 200 جلسه هم اندیشی مطالعات اجتماعی برگزار کردیم و در آن جا دغدغه این نبود که نگاه‌های سیاسی و سلایق سیاسی چیست؟.

 

معاون سابق برنامه ریزی شهرداری مشهد ضمن بیان این مطلب که نگاه من در عرصه ملی توسعه ملی و در عرصه استانی توسعه خراسان رضوی است، تصریح کرد: توسعه کشور محقق نمی‌شود مگر این‌که به مهمترین سرمایه خود که نیروی انسانی است، توجه کنیم.

 

وی به ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و اشتغال اشاره کرد و افزود: چنانچه بستر ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و اشتغال را برای جوانان فراهم نکنیم، توسعه کشور، نیروی جوان خود را از دست خواهد داد.

 

برادران با اشاره به این‌که بودجه شرکت‌های دانش بنیان در این دولت 10 برابر شده است، گفت: چنانچه بتوانیم نظام فرسوده ایران را با پارادیم‌های جدید حکومتی آشنا کنیم به توسعه خواهیم رسید.

 

لیست پنج نفره اصلاحات مشهد صدای همه آنانی است که افراط را نمی‌پسندند

 

کلائی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد: یادم نمی‌رود که 16 سال پیش مناظره‌ای در همین سالن برگزار کردیم و این سالن جمعیتی سه تا چهار برابر ظرفیت خود را در خود جای داده بود و امروز که با این جمعیت مواجه شدم امیداور شدم. همچنین از خاطر من نمی‌رود سال 88 در این سالن میزبان سید بزرگواری بودیم و این سالن به قدری مملو از جمعیت شد که به زور می‌توانستیم وارد سالن شویم و بعد از اتمام جلسه سه ماه سالن برای تعمیرات تعدیل شد.

 

در حین حین جمعی از دانشجویان شعارهای «اصلاحات زنده باید، خاتمی پاینده باد» و «موسوی زنده باد، خاتمی پاینده باد» را سر دادند.

 

این نامزد انتخابات مجلس دهم در خصوص دلیل ورودخودش به این انتخابات تصریح کرد: شاید وضعیتی که در چند سال اخیر در شهر مشهد با آن مواجه بودیم و هیچ انتخاباتی را نداشتیم که اصلاح طلبان بتوانند کامل وارد آن شوند و همچنین افراط‌هایی که صورت گرفت، عمده دلایلی بود که برای اولین بار در این استان به یک لیست واحد برسیم و این نشان از این دارد که در خصوص شهر مشهد با یک نگرانی مواجه هستیم.

 

وی با یادآوری این مطلب که لیست پنج نفره اصلاحات مشهد صدای همه آنانی است که افراط را نمی‌پسندند و می‌خواهند که نمایندگان شهرشان مایه آبرو باشند، گفت: ما به دنبال عقلانیت در شهر هستیم. متاسفانه جریان جبهه پایداری که در سال‌های گذشته مدیریت شهر را به دست گرفته و در مجلس عملکردی داشتند، امروز پاسخگوی آن نیستند به همین دلیل از اصولگرایان در جمع می‌خواهیم که مرزی بندی خود را با این افراد داسته باشند.

 

دعواهای سیاسی مشکلات مردم را حل نخواهد کرد

 

در ادامه آرین منش با اشاره به این‌که از بازگشت نشاط بین دانشجویان خوشحالم، بیان داشت: یکی از مشکلاتی که ما با آن مواجهیم سیاست گریزی است و این خلاف آن چیزی است که رهبری تاکید دارند دانشجو باید سیاسی باشد.

 

وی با بیان این موضوع که امید است این شور و نشاط استمرار داشته باشد، بر مشارکت حداکثری دانشجویان و مردم در صحنه انتخابات تاکید و تصریح کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی در کنار مدیریت صحیح امام و رهبری، مرهون حضور و مشارکت پرشور جوانان و مردم بوده است.

 

این نماینده مجلس هشتم ادامه داد: چنانچه در جنگ و یا در عرصه‌های هسته‌ای موفقیتی داشته‌ایم به دلیل همین حضور گسترده بوده است. هر گاه حضور نسل جوان در عرصه سیاسی را داشتیم یک انتخابات باشکوهی را رقم زدیم.

 

آرین منش به مشکلات فراوان پیشروی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: امروز در پایان برنامه پنجم توسعه هستیم و نرخ بیکاری ما باید هفت درصد باشد در حالی که بیکاری در میان جوانان فارغ التحصیل حدود 30 درصد است و در حال حاضر حدود چهار میلیون بیکار فارغ التحصیل داریم همچنین رشد اقتصادی ما اباید امروز هشت درصد می‌بود در حالی که این نرخ تنها یک درصد است.

 

وی با طرح این پرسش که چه باید کرد؟، گفت: دانشجو باید مجلسی را رقم بزند که از حاشیه‌ها به دور باشد و فردی متخصص، متفکر، اندیشمند و آشنا به مشکلات مردم را روانه مجلس دهم کند.

 

این نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: ما معتقدیم با دعوا و درگیری مشکلات کشور حل نمی شود، بنابراین معتقد به ایجاد مجلسی مستقل و هماهنگ با آرمان‌های نظام هستیم.

 

در ادامه ابراهیمی گفت: انتظار داشتم آرین منش پاسخ دکتر کلائی را می‌دانند و وجهه تشابه خودشان را با جبهه پایداری عنوان می‌کردند. من معتقدم وی بیاید و در لیست ما جای گیرد!

 

با این گفته ابراهیمی صدای خنده حضار بلند شد.

 

وی با طرح این پرسش که چه واکنشی با حداکثر خواهان شده تا شادی از دانشجو گرفته نشود و چه نقدی از طرف شما به عملکرد شورای شهر نوشته شده است؟، تصریح کرد: ما می‌خواهیم پی جویی کنیم که این 800 میلیارد درآمد نفتی کجا رفته است و اصولگرایان در مقابل 11 روز خانه نشینی احمدی نژاد چه واکنشی نشان دادند؟.

 

این استاد دانشگاه فردوسی مشهد ضمن بیان این مطلب که علی‌رغم تمامی هزینه‌هایی که برای من وجود داشت در طول هشت سال دولت احمدی نژاد مشکلات اقتصادی را به نقد کشیدم، بیان داشت:  برخی در این شهر به دختران و پسران من اهانت کردند و از یک کاندیدا علیه حمایت میرحسین کردند. من شکایت نامه قانونی خطاب به دادگاه ویژه روحانیت نوشتیم و گفتیم شما نباید در کرسی‌های رسمی له و یا علیه کسی سخنرانی کنید و حق ندارید بگویید دختر به دست پسر و پسر به دست دختر دستبند سبز می‌بنند.

 

هیچ نسبتی با گروه پایداری نداشته و ندارم

 

در ادامه این مناظره برادران ضمن بیان این نکته که دریچه دید افراد با هم متفاوت است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله، مسئله نبود برنامه است. 25 سال است که برنامه‌ریزی داریم و در پایان این برنامه‌های پنج ساله گفته‌ایم که این برنامه محقق نشد.

 

وی افزود: 100 سال است که در کشور ما نظام بودجه ریزی وجود دارد و جز یک سال هر ساله گفته‌ایم با کمبود بودجه مواجه شدیم و نتیجه این شده که کاهش منابع را از محل درآمدهایی تامین کنیم که تورم زا است به همین دلیل امروز جزو کشورهایی هستیم که همیشه دارای تورم بالایی است که فشار این تورم‌ بر اقشار ضعیف مردم می‌آید.

 

نامزد انتخابات مجلس دهم بهره‌های بانکی را یکی از دغدغه‌های خود خواند و بیان کرد: برای حل این موضوعات باید تخصصی رفتار کرد، این که بگوییم من رئیس فلان ستاد بودم، دردی از مشکلات کشور را دوا نمی‌کند.

 

برادران گفت: دغدغه من دغدغه ایران خوردو، پدیده، موسسات مالی- اعتباری، ورزش جوانان است. تحول در مشهد رخ نخواهد داد، مگر این‌که توسعه متوازن فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ورزشی رخ دهد.

 

وی ضمن بیان این امر که من هیچ نسبتی با گروه پایداری نداشته و ندارم، متذکر شد: من آقای کلائی را به عنوان یک نخبه دانشگاهی می‌شناسم و شان‌شان را فراتر از این می‌دانم که در خصوص مسائلی که اهمیتی ندارد این‌گونه موضع گیری کند و از ارزش‌های پوپولیستی دفاع کند.

 

افتخار می‌کنم که عضو ستاد میر حسین بودم

 

در ادامه کلائی خطاب به برادران با اشاره به این مطلب که چنانچه می‌گوییم رئیس فلان ستاد هستیم علتش این است که این نکته باعث افتخار ما است، گفت: ما مرام و معرفتی هستیم. مسئله موسوی مسئله یک فکر است و من از نظر فکری خود را به او نزدیک می‌دانم و نه چیز دیگری.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: ما قائل به اقتصاد نهادگرا هستیم. در انتهای دهه 70 و ابتدای دهه 80 مجموعه با جمعی از اساتیدی تلاش‌هایی شد برای تدوین یک برنامه اقتصادی انجام شد که حاصل آن یک برنامه اقتصادی منسجم شد.

 

وی با اشاره به این مطلب که سه ضلع این برنامه حکم رانی خوب، حاکمیت شرکتی و بهبود فضای کسب و کار بود، گفت: بعد از کلی رفت و آمد این برنامه در اختیار دولتی قرار رگفت که به طور کلی به برنامه ریزی اعتقاد نداشت.

 

کلائی با اشاره این موضوع که این برنامه 47 تکه قانونی دارد و همه نهادگراها در این برنامه شرکت داشتند، خاطرنشان کرد: ما یک نگاه منسجم اقتصادی داریم؛ اما فضای سیاسی مانع اجرای این برنامه شد.

 

کلائی با بیان این‌که ما به دنبال ایجاد نشاط در شهر هستیم، تاکید کرد: کاری که نمایندگان مشهد باید انجام دهند و جز نمایندگان مشهد نماینده‌ای دیگر نمی‌تواند آن را انجام دهد این است که شهر را از این حالت خاکستری بودن نجات دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
زکی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۵
دانشگاه آزاد الان پرچم دار مستقل بودنه، بس که حرف دانشجو رو میشنوند!
به ما صفت حیوان نمیدن خیلی سعی هم میکنن.. نمردیم معنای شنیده شدن حرف دانشجو رو هم فهمیدیم.
دکان باز کردید.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳
واقعا با این همه قانون گریزی وبه اتش کشیدن مال وزندگی مردم ودروغ بزرگ تقلب که به قول خودتان رمز آشوب بودهنوز بدون خجالت از مردم خودتان را مرام ومعرفتی معرفی وبه ان افتخار میکنیدمایه تاسف است واز مردم فهیم وبا فرهنگ که دست رد به حامیان فتنه زدند تشکر ودستشان را میبوسم وخداوند متعال را هزاران بارشکر میکنم.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار