به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این روزها شور و نشاط ویژه ای در خیابان ها و کوچه های شهر و روستاهای استان کوچک ایلام ایجاد شده و مردم به ویژه هواداران نامزدها با ترتیب دادن مجالس سخنرانی و توزیع اقلام تبلیغاتی همچون پوستر، تراکت و اعلامیه با توجه به بافت قومی منطقه، مردم را به حضور در انتخابات و رای دادن به نامزدهای مورد نظرشان دعوت می کنند.
با گذشت زمان و نزدیک شدن به پایان مهلت یک هفته ای تبلیغات نامزدها، هیجان نیز در بین هواداران آنها بیشتر شده و تحرکات اینان برای استفاده از آخرین فرصتهای تبلیغات بیشتر از روزهای قبل شده است.
در حالی که تا کنون روشهای تبلیغات انتخابات دراستان ایلام تا حدودی با روش های متداول در دیگر نقاط کشور خصوصا کلانشهرها متفاوت بوده است و کاندیداها و هوادارانشان از روش هایی نظیر ارتباط چهره به چهره و بهره گیری از ارتباطات قومی و قبیله ای سعی در جلب آرای مردم را داشته اند؛ اما بانزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات دانشگاه ها بعنوان کانون تحرک و پویایی به میدان آمده اند تا با دعوت از کاندیداها به محیط دانشجویی و برگزاری مناظراتی با حضور آنان قدری بر روند جاری تبلیغات اثر گذار بوده و آن را به سمت و سوی جدید سوق دهند.
برنامه مناظره ای با حضور شش نفر از کاندیداهای انتخاباتی حوزه شمالی استان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام ترتیب داده شد، بجای اینکه این مناظره در فضایی دانشجویی و براساس قواعد مرسوم برگزاری مناظرات، نامزدها بتوانند برنامه های انتخاباتی خود را تشریح کنند، حاشیه های برگزاری آن جای متن را گرفت و تنش بوجود آمده در حین بیان دیدگاههای دو نفر از کاندیداهایی که اتفاقا در یک طیف سیاسی قرار دارند، منجر به بروز درگیری فیریکی و زد و خورد در بین هواداران پر تعداد این دو کاندید و ملتهب شدن فضای برگزاری مناظره شد.
نکته جالب تر اینکه هرچند این مناظره در یک محیط دانشجویی و صرفا برای بررسی نکته نظرات و دیدگاه های این شش کاندیدای حوزه شمالی استان توسط دانشجویان برگزار شد؛ اما صندلی های محل برگزاری مناظره توسط هواداران پرتعداد نامزدها تکمیل و جایی برای حضور دانشجویان این دانشگاه باقی نماند و دانشجویان با دربهای بسته محل برگزاری این برنامه مواجه شدند.
با حضور کاندیداها و هوادران آنها و در میان هیاهو و شعارهای حمایتی حضار برنامه با معرفی کاندیداها آغاز شد، سپس با طرح سئوالاتی در زمینه جایگاه نخبگان در آینده سیاسی و اجتماعی و اقتصادی استان و آینده سیاسی ایران و جایگاه ایلام در توسعه و پاسخ های کاندیداها برنامه به اوج خود رسید.
روند برگزاری مناظره با طرح سئوالات و پاسخ های کاندیداها ادامه داشت تا اینکه با طرح سئوالی در زمینه حقوق زنان، خانواده و ازدواج و پاسخ های یکی از کاندیداهای زن و دیگر کاندیدای حاضر در مناظره باعث بروز تنش هایی در بین این دو نامزد انتخابات شد و این تنش با عث سرایت آن در بین هواداران آنها شد.
با وجود اینکه مسئولان برگزاری و نیروهای حفظ نظم این برنامه سعی در آرام کردن جو داشتند؛ اما با بالا گرفتن تنش و التهاب فضای برگزاری مناظره به صحنه درگیری فیزیکی ما بین هواداران این دو کاندیدا شد.
نکته مهمتر اینکه استفاده از افشانه های اشک آور و فلفل فضای سالن را سرشار از گاز اشک آور کرد که این موضوع مشکلات تنفسی برای جمعیت حاضر در سالن برگزاری مناظره بدنبال داشت، اگرچه نباید صحنه های تلخ و دور از انتظار کتک کاری و باران صندلی ها بر سر جمعیت حاضر و فرار کاندیداها از صحنه مناظره و دیگر بداخلاقی های به وقوع پیوسته در این محیط علمی و فرهنگی را نادیده گرفت؛ اما صحنه هایی نیز به مجروح شدن چندین نفر و اعزام آنها به مراکز درمانی منجر شد.
بدنبال اتفاقات غیر اخلاقی خلق شده در محیط فرهنگی دانشگاه آزاد ایلام که با حضور نیروی انتظامی به آن خاتمه داده شد، لحظاتی بعد معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام برای بررسی دلایل بروز این اتفاقات درمحل برگزاری مناظره حاضر شد.
بررسی زوایای تلخ این واقعه غیر اخلاقی و خارج از عرف در یک محیط دانشجویی و آنهم در انظار قشر فرهیخته و پویای جامعه نشان می دهد که همچنان نقش ایل و تبارگرایی در فضای رقابتهای سیاسی استان ایلام حرف اول را می زند و تا زمانی که دیدگاه انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان در مسیر واقعی و فارغ از تعصبات قومی و قبیله ای قرار نگیرد، بروز چنین حوادثی دور از انتظار نخواهد بود.