به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، مناظره کاندیداهای مجلس دهم امروز توسط جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام با حضور شهرام طهماسبی پور، خدابنده قنبری، سعید لطفی، یاسر منصوری و مهدی ولیزاده به عنوان نامزدهای این دوره انتخابات در این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم محمد علی اکبری، با بیان اینکه دانشگاه ایلام به عنوان نماد علم در استان شرایط را برای انتخاب اصلح فراهم کرده است، گفت: دو تشکل با دو تفکر متفاوت که یکی از آن ها به اصول گرایی و دیگری به اصلاح طلبی گرایش دارند، در این مرکز آموزش عالی فعالیت می کنند، این مهم یکی از نشانه های قدرت و زیبایی دانشگاه ایلام است.
وی ادامه داد: پس از پیگیری های دانشجویان مقرر شد بعد از احراز صلاحیت و تایید از سوی فرمانداری و شورای نگهبان با کاندیداها در تماس باشیم و آن ها را برای مناظره به دانشگاه دعوت کنیم، ۱۱ نفر از نامزدهای انتخابات مجلس برای حضور در این برنامه اعلام آمادگی کردند.
رئیس دانشگاه ایلام تامین امنیت دانشجویان و کاندایداها را یکی از وظایف خود دانست و تصریح کرد: روز گذشته از سوی یکی از نهادهای امنیتی استان برای اعزام نیرو با بنده تماس گرفتند؛ اما قبول نکردم، اینکه دانشگاه نتواند امنیت خود را تامین کند، پذیرفتنی نیست.
علی اکبری سپردن فعالیت ها به دانشجویان را یکی از افتخارات این دانشگاه عنوان کرد و ادامه داد: بیشتر برنامه های دانشگاه ایلام توسط دانشجویان انجام میشود، ما موظف به حمایت و پشتیبانی از آن ها هستیم.
شهرام طهماسبی پور، کاندیدای دهمین مجلس شورای اسلامی باور به خدا، مردم و خود را مهمترین مولفه های موفقیت دانست و گفت: مجلس جای یادگیری و آزمون یا خطا نیست، منتخبین مردم باید گوهر خدمت را در همان ساعات اولیه در سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی ادامه داد: مباحث توسعه همواره حول این محور می چرخد که چرا این استان تا کنون به توسعه یافتگی نرسیده است؛ اما هیچکس راهکاری برای رفع آن ارائه نکرده، توسعه مسیری پیمودنی است که با سخنرانی و میتینگ حاصل نخواهد شد.
این کاندیدای انتخابات مجلس یکی از علل عقب ماندگی را غلبه دیدگاه پروژه محوری عنوان کرد و افزود: این نگرش باید خود را به برنامه محوری تغییر دهد، نمایندگان مجلس باید به قوانین گذشته و حال تسلط داشته باشند و زیر بار هر معاهده ای نروند.
خدابنده قنبری، دیگر کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی قبیله گرایی و افراط محض را موانع مهم عدم پیشرفت در ایلام عنوان کرد و گفت: نگاه عادلانه در ایلام اعمال نمی شود، با روی کار آمدن هر جریان فکری و جناحی عده زیادی از مدیران اصلح قلع و قمع می شوند، حذف نیروهای متخصص در مدیریت های فنی به آفتی برای این استان تبدیل شده است.
وی به خرج کردن میلیاردها ریال از سوی برخی کاندیداها اشاره و تصریح کرد: حقوق سالانه یک نماینده ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است، برخی کاندیداها ۱۲ میلیارد تومان بودجه از کجا می آورند که صرف ستادهای انتخاباتی شان می کنند؟ تورهایی از باندهای فساد و قدرت به سردمداری امثال زنجانی و جزایری در مجلس پهن شده که نمایندگان را گرفتار می کنند، منتخبین مردم باید وامدار همشهریان خود باشند نه اینکه دستشان را در جیب احزاب و رانت خوران دراز کنند، آنان که از سوی مفسدین تغذیه می شوند وکیل های خوبی برای مردمشان نیستند.
این کاندیدای نمایندگی مجلس تاکید کرد: برخی لابی ها در تلاش هستند با صرف کردن هزینه های میلیاردی و ریخت و پاش ذهن دانشجویان و مردم را برای ممانعت از ملاحضه واقعیت ها در راستای انتخاب اصلح منحرف کنند، کاندیدایی که با پول های کثیف حمایت می شوند، نمی توانند گره از مشکلات مردم باز کنند.
در ادامه، یاسر منصوری، دیگر کاندیدای دهمین انتخابات مجلس انتخابات را عصاره ملت دانست و عنوان کرد: با وجود انتخابات است که اراده مردم بر سرنوشت خویش متجلی می شود، پایه های این نظام به برکت حضور این مردم مستحکم می شوند.
وی جایگاه سرانه ناخالص در ایلام را ۲۵ و میزان فقر مردم این دیار را ۴۰ برابر بیشتر از استاندارد کشور اعلام کرد و گفت: این در حالی است که دومین ذخایر کشور از نظر نفت و گاز در ایلام می باشند؛ اما همچنان از محروم ترین استان های کشور محسوب می شویم.
مهدی زاده، کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچون پدر شهیدم جانم را فدای ولایت می کنم، تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور همواره از واژه توسعه استفاده می کند و معنای آن این است که فقرا در زیر چرخ های توسعه له و ثروتمندان غنی تر شوند، در یک نظام اسلامی پیشرفت و توسعه باید توامان صورت گیرد.
وی با انتقاد از برخی دیدگاه های حاکم در استان که باعث می شود مدیران برای ابقا در جایگاه هایشان به هر طرح و برنامه ای تن دهند، گفت: چرا ستاد بازسازی مناطق جنگی منحل شد؟ ۲۶ سال از کشور عقب هستیم، زخم حملات بعث عراق هنوز بر در و پیگر این شهر بیداد می کند، اینک مرزهای ایلام به سوی کربلا باز شدهاند می توان از محل ستاد بازسازی برای بهبود شرایط پذیرش زوار استفاده کرد.
این کاندیدای مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این مطلب که ایلام فاقد فرودگاه و راه مناسب است، گفت: اولویت هر کدام از کاندیداها که به مجلس راه می یابند توسعه زیرساخت های استان باشد.