به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد توکلی نماینده مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز در نشستی با عنوان دورنمای جامعه پس از اجرای برنامه ششم توسعه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: برنامه توسعه در کشور ما براساس یک مدل نئولیبرالی است که صندوق بین المللی پول حامی آن است.
وی در مورد روند ارائه برنامه ششم توسعه از سوی دولت به مجلس خاطر نشان کرد: برنامه ششم بحث جدیدی پیدا کرده؛ براساس برداشتی که دولت از قانون اساسی دارد، نمی خواهد برنامه ششم را به مجلس ارائه کند. آنچه به مجلس ارائه شده است لایحه برنامه مورد نیاز اجرای برنامه توسعه ششم است.
توکلی در ادامه افزود: حاکمان در جمهوری اسلامی باید مثل همه حاکمان کشورهای عاقل رفتارشان به شکلی باشد که قابل پیش بینی گردد، دمکراسی و مردم سالاری بدون مفاهمه نیست، مردم سالاری حاکمیت قانون است. حاکمان ما با هم حرف نمی زنند و سعی می کنند همدیگر را دور بزنند. به خاطر این شاهد هستیم که امروز طرح های مجلس از لوایح برای تصویب جلو زده اند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه اصل بر دادن لایحه به مجلس است نه تصویب طرح تصدیق کرد: تعداد طرح هایی که مجلس می خواهد تصویب کند در برخی موارد با دارا بودن چند فوریت نیز در نوبت قرار می گیرد، از آن طرف آقای روحانی برداشت اشتباهی کرده است که یک بار نیز قبلا توسط احمدی نژاد در سیستم قانونگذاری صورت گرفت. آن برداشت اشتباه از ماده 126 قانون اساسی است که باعث شد در دولت قبل نامه ای به رهبری نوشته شود و گروهی تشکیل شد که تقریبا تمام نظرات دولت سابق در آن رد شد.
وی با اشاره به ماده 126 قانون اساسی اظهار داشت: ماده 126 قانون اساسی می گوید برنامه های بودجه و قانون استخدامی در اختیار رئیس جمهور می باشد و به هر کس می خواهد می تواند تنفیذ کند. استنباط این است که رئیس جمهور می تواند بودجه را بنویسد و تصویب کند اما اصل 52 می گوید بودجه باید به تصویب مجلس برسد.
توکلی در ادامه افزود: عدم مفاهمه ارکان حکومت و حل مسائل در عرصه رسانه ها یکی از مشکلات کشور است، مشکل دیگر این است که اگر استراتژی ایجاد می شود باید با قانون اساسی سازگار باشد. از سال 68 این روش اشتباه در حال اجرا است و نتیجه آن این است که می بینیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر همین احکام ناظر بر بودجه را نگاه کنیم خط روشنی برای حذف مجلس در آن وجود دارد. در حالی که در قانون می گوید همه درآمدها باید ردیف داشته باشند و دیوان محاسبات را ساخته اند تا اصل 55 انجام شود.
وی در مورد مشکلات دیگر در نظام کشور اظهار داشت: لایه دیگر مشکلات ساختارها و قوانین نامناسب است مثل ساختار نفتی که تا زمانی که حضور داشته باشد خیلی از کارها به نتیجه نمی رسد، اقتصاد دولتی به صورت حداقلی خوب است.
توکلی در مورد دریافت مالیات از سوی دولت از مردم ادامه داد: دولت هایی که مالیات می گیرند چون بر رشد طبقات مولد متکی هستند باید خادم مردم شوند تا خوب بتوانند پول بگیرند و در عین حال سرمایه دولت همان خدمات عمومی است. اما اگر دولت نفتی شد توزیع کننده می گردد، دولتی هم که امتیاز و جواز تولید کند می شود همین وضعی که داریم.
نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد برخی دیگر از مشکلات کشور تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات فساد و سیاست ها است، فساد همه چیز را نابود می کند و به عدالت اجتماعی صدمه می زند و مردم را بی دین می کند، استقلال کشور را فساد به خطر می اندازد و فساد آزادی را می کشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: وقتی 20 الی 30 نفر از نمایندگان فعلی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت می شوند نشان از وجود فساد است. به نظر من باید بیشتر رد صلاحیت می شدند. فاسدها در مجاری تصمیم گیری نفوذ می کنند. در سطح درگیری سیاسی باید به ساختارهای مسئله دار توجه کنیم ما هم عدالت و هم پیشرفت می خواهیم.