به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، سناتور کریستوفر کانز از اعضای سنای آمریکا در جلسه روز سوم مارس ( پنجشنبه شب) در صحن علنی سنا گفت:« در نگاهی کلی تر باید بگویم مقابله با اقدامات بی ثبات کننده ایران در منطقه خاورمیانه و اجرای موفقیت آمیز و جدی مفاد توافق هسته ای با ایران، مستلزم هماهنگی جدی بین المللی است. همانطور که اخیرا در سرمقاله خود برای روزنامه گاردین گفته ام، باآنکه می دانم بسیاری از شرکتهای اروپایی به دنبال روابط تجاری با ایران هستند، حالا که برخی از تحریم های اقتصادی مطابق مفاد توافق هسته ای برداشته شده است، از متحدانمان می خواهم تا سه نکته ساده را به یاد داشته باشند.
نکته اول اینکه ایالات متحده و سازمان ملل متحد باید همچنان تحریمهای اقتصادی علیه ایران را حفظ و اعمال کنند. اقدام ایالات متحده در قراردادن نام ماهان ایر در فهرست تحریمها یکی از چندین مورد تحریمهای یکجانبه است و بسیاری از این تحریمها همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند. نکته دوم اینکه جلوگیری از تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای همواره باید اولویت اصلی باشد. ما همچنان به متحدان اروپایی خود دلگرم هستیم که همچنان با ما در این زمینه نگاه مشترک داشته باشند و متناسب با آن اقدام کنند.
آنها این نگرش را در زمان مذاکرات مطرح کردند و همین اشتراک نگرش به توافق هسته ای منجر شد. نکته سوم اینکه همانطور که روابط (حکومت) ایران با ماهان ایر نشان می دهد ، حکومت ایران همچنان رژیمی انقلابی با سابقه ای دیرینه در پیگیری تسلیحات هسته ای است و سابقه طولانی در حمایت از تروریسم و بی ثباتی در منطقه خاورمیانه دارد. استفاده ایران از ماهان ایر برای فرار از بازرسی های بین المللی ، بار دیگر به ما یادآور می شود که در نظارتهایمان بر ایران باید مراقب باشیم. ما در ایالات متحده ، برای همکاری متحدان اروپایی مان ارزش قائل هستیم.
درواقع، قدرت این ائتلاف و توانایی ما برای اقدام واحد ، عوامل اصلی بودند که سبب شدند ایران با مفاد سخت توافق هسته ای موافقت کند. ما همچنان باید حامی این روند باشیم و این نکته را به روشنی در ذهن داشته باشیم که مهمترین قرارداد با ایران ، توافق هسته ای است. ما باید هرکاری که می توانیم انجام بدهیم تا این توافق اجرایی شود و انجام دادن این کار به معنای آن است که با شرکتهای صوری مقابله کنیم که فعالیت ماهان ایر را تسهیل می کنند. ما باید با شرکتهایی مقابله کنیم که نقش مستقیمی در دامن زدن به بی ثباتی در منطقه خاورمیانه ایفا می کنند.»