به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نهمین همایش بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی که قرار است ۱۹ و ۲۰ اسفند ماه سال جاری برگزار شود امروز در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم برگزار شد.
در این نشست قراخانلو، رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم در خصوص علت بها دادن به این همایش گفت: در طول سال این مهمترین گردهمایی علمی خانواده ورزشی است که در آن از نظر کمی ۱۲۰۱ مقاله دریافت شده و این رقم قابل تامل است همچنین قرار است در نهمین همایش بین المللی تربیت بدنی ۹ مهمان خارجی از ۸ کشور آمریکا، نروژ، سوئد، چک، آلمان، دانمارک، چین و ترکیه حضور پیدا کنند.
وی علت بسیاری از بداخلاقیها، بدرفتاریهای مربیان، بازیکنان و تماشاچیان و همچنین فسادهای ورزشی کشور را ضعف موجود در جامعهشناسی ورزشی عنوان کرد و افزود: متاسفانه در ایران رشته جامعهشناسی ورزشی نداریم اما به دنبال دایر کردن این رشته در دانشگاهها هستیم.
قراخانلو خاطرنشان کرد: وزارت ورزش و جوانان در پژوهشهای راهبردی خود لازم دیده تا در قالب نشستهای مختلف به این مسائل بپردازد به طور مثال در حوزه فوتبال نشستی تحت عنوان چالشهای پیش رو در استعدادیابی در فوتبال و همچنین پرداختن به بحث روانشناسی ورزشی از جمله آنهاست.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم یادآور شد: طرح جامعی که در خصوص ورزش نوشتیم اجرا نشد همچنین سند توسعه فوتبال ملی که نوشته شد اما هرگز به اجرا درنیامد این سوال مطرح است که چرا برنامههای راهبردی وقتی برای ورزش نوشته میشود اجرایی نمیشوند؟
وی با اشاره به برخی دیگر از محورهای نشستهای تخصصی فدراسیونها تصریح کرد: قرار است در این همایش فدراسیون جانبازان به بررسی نقش دستگاههای دولتی و غیردولتی در توسعه ورزشهای جانبازان و معلولین، فدراسیون دو میدانی به بررسی چالشهای استعدادیابی، فدراسیون تکواندو به واکاوی عوامل موفقیت و به تبع آن دیگر فدراسیونهای شرکت کننده در این همایش به مباحث این چنینی خواهند پرداخت.
قراخانلو در خصوص جزئیات برنامههای نهمین همایش بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی گفت: ۲۲ کارگاه تخصصی برای دانشجویان، مربیان و حتی فارغ التحصیلان برگزار خواهد شد و علت آن نیز آن است که دانشجویان ما پس از فارغ التحصیلی در میدان کار به دنبال فرصتهای شغلی هستند همچنین به دنبال مکملی برای مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد خود میگردند به همین خاطر این کارگاهها تکمیل کننده دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد دانش آموختگان ما خواهد بود.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دانشگاهها دو وظیفه اصلی را برعهده دارند یک تولید علم و مقالات علمی دو حل مشکلات کشور که بسیاری از پایان نامههای ما نیز در حوزه ورزش به حل مشکلات ورزشی نزدیک شده که قرار است در این همایش معرفی شوند.
وی ادامه داد: تا ۱۰، ۱۵ سال گذشته در حوزه بدنسازی و تمرین و همچنین روانشناسی ورزشی دچار ضعفهای زیادی بودیم به طور مثال در سال ۲۰۰۶ که در مسابقات دوهه شرکت کردیم مجبور شدیم روانشناس برزیل الاصلی را استخدام کنیم اما پس از آن با تربیت ۱۰ روانشناس ورزشی توانستیم ورزشکاران خود را با روانشناسان ایرانی خود به مسابقات بفرستیم و امروز ادعا کنیم روانشناسی ورزشی وارد میدان شده است.
قراخانلو با تاکید بر اینکه برنامه ورزش همگانی طی سالهای گذشته توسعه پیدا کرده تصریح کرد: در این راستا آگاهی مردم نیز بالاتر رفته و آنها علمیتر و بیشتر به این مسئله میپردازند.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم در خصوص اینکه هزینه و مخارج برگزاری چنین همایشهایی از چه جایی تامین میشود و آیا بازخورد مناسبی تاکنون داشته یا خیر هشتمین همایش ما که در سال گذشته برگزار شد از این حیث موفق بود که توانست در زمینه خودکفایی هزینهای توانایی خود را نشان دهد این همایش نیز هزینههای خود را درمی آورد همچنین قرار است نتایج برگزاری این همایش در قالب مکاتبات و جلسات از فدراسیونها، انجمنها و دانشگاهها پیگیری شود.
وی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه فدراسیونها و وزارتخانهها خود مسئول انتخاب موضوع کارگاهها و انتخاب مخاطبین خود برای آنها هستند افزود: به طور مثال فدراسیون دو میدانی و یا وزارت آموزش و پرورش به نسبت نیازهای خود کارگاههای گوناگونی را انتخاب کردهاند و از طرفی مخاطبین را نیز از میان زیر مجموعههای خود به ما معرفی کردند پس به همین خاطر شرکت کنندگان با دعوت خود سازمانها حضور پیدا خواهند کرد.
آقاعلینژاد، معاون فرهنگی اجتماعی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی و همچنین دبیرکل این همایش در ادامه این نشست برگزاری نهمین همایش بین المللی تربیت بدنی را به خاطر حجم شرکت کنندگان از جمله اتفاقات منحصربفرد امسال عنوان کرد.
وی در خصوص اینکه چه انجمنهای ورزشی در این همایش شرکت کردهاند گفت: انجمن ورزشی و علوم ورزشی پنینس، انجمن فرالانس ایتالیا، فدراسیون ورزشهای آسیایی و انجمن ایراسا در آلمان که مربوط به دانشجویان مقیم آلمان است از جمله شرکت کنندگان در این همایش هستند همچنین برای اولین بار است که هفت فدراسیون ورزشی دومیدانی، فوتبال، سازمان لیگ فوتبال، بسکتبال، تکواندو، بیماریهای خاص و جانبازان و معلولین در چنین همایشی حضور دارند.
آقاعلینژاد انجمن مدیریت ورزشی، انجمن علمی روانشناسی ورزشی، انجمن آسیبشناسی و حرکات اصلاحی ایران و انجمن و فیزیوتراپی ایران را از جمله انجمنهای شرکت کننده در این همایش عنوان کرد و گفت: از مجموع ۱۲۰۱ مقاله دریافتی ۸۹۷ مقاله پذیرفته شده که یک چهارم آن سخنرانی و بقیه به صورت پوستر کار شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی پژوهشگاه تربیت بدنی خاطرنشان کرد: در دو روز برگزاری این همایش روزانه ۱۵۰۰ تن از اساتید و دانشجویان حضور پیدا خواهند کرد و سخنرانیهای ما به طور هم زمان در هفت سالن برگزار خواهد شد.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: تمام هدف ما از برگزاری چنین همایشی نزدیک کردن بخش اجرایی به بخش علمی و پر کردن شکاف میان علم و عمل است.
رشتهای بدردنخور و بیت المال برباد ده.
بدون کارکرد خاصی.