به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پروین افشار عضو انجمن تغذیه ایران گفت: روغن زیتون از قابل هضم ترین روغن ها به شمار می رود و اسیدهای چرب موجود در آن موجب بالا رفتن مقدار کلسترول خوب خون می شود.
وی اظهار کرد: به دلیل بالا بودن ویتامین E و پلی فنل ها در روغن زیتون مصرف این روغن به پیشگیری از سرطان٬ جلوگیری از یبوست و نرمی و لطافت پوست کمک می کند.
افشار افزود: تحقیقات نیز نشان می دهد مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری روغن زیتون٬ خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
وی بیان کرد: بنابراین برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری ها بهتر است که به جای چربی های اشباع شده یا جامد از روغن زیتون استفاده شود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: روغن زیتون را می توان علاوه برپخت و پز به عنوان چاشنی در سالاد و بعضی غذاها استفاده کرد اما باید توجه داشت که روغن زیتون در مقابل عواملی مثل نور و هوا تغییر پیدا کرده و مواد ایجاد شده موجب فساد در روغن می شود.
وی ابراز کرد: از آنجایی که روغن های مایع به ویژه روغن زیتون دارای اسیدهای چرب اشباع نشده هستند، در مقابل حرارت مقاومت ندارند و با حرارت ارزش تغذیه ای روغن مایع و روغن زیتون کاهش پیدا کرده و در آن مواد سمی و سرطان زا ایجاد می شود.
افشار افزود: برای اطمینان از سلامت روغن زیتون لازم است آن را در جای خنک و دور از نور نگهداری و از دادن حرارت مستقیم به آن خودداری شود، به دلیل آنکه این کار به حفظ کیفیت و طعم روغن زیتون نیز کمک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان تغذیه توصیه می کنند مقدار متعادلی از روغن زیتون مصرف شود چرا که هریک قاشق غذاخوری آن حدود 120 کیلوکالری انرژی دارد و مصرف زیاد آن می تواند به چاقی منجر شود.