به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بر اساس قانون، ساعت رسمی کشور روز یکم فروردین یک ساعت به جلو کشیده می شود و با آغاز فصل پاییز نیز یک ساعت به عقب باز می گردد.
خسرو صادق نیت افزود: بدن انسان به راحتی می تواند یک ساعت تغییر در زندگی روزمره را تنظیم کرده و با آن هماهنگ شود و مشکل حاد و سریعی روی سلامت انسان نیز ایجاد نمی کند.
وی تصریح کرد: تاثیر تغییر ساعت رسمی بر سلامت بدن در طولانی مدت نیاز به مطالعات دارد.
صادق نیت ادامه داد: هماهنگی بدن با تغییر ساعت بویژه در فروردین راحت تر از تغییر ساعت در مهر ماه است.
رئیس مرکز تحقیقات اختلالات خواب گفت: در عین حال تغییر ساعت خواب را می توان با کمک نور و تغییرات جزئی در برنامه زندگی تسهیل کرد، بطور مثال اگر می خواهیم زودتر بخوابیم، یک ساعت قبل از خواب باید نور کمتری به بدن بتابد و اگر می خواهیم دیرتر بخوابیم، یک ساعت قبل از خواب باید نور بیشتری به بدن بتابد.
صادق نیت درمورد بحث و گفت وگوها در کشورهای خارجی مبنی بر تاثیر تغییر ساعت بر سلامت انسان نیز افزود: در این کشورها، تغییر ساعت حین روزهای کاری انجام می شود و با آغاز تغییر ساعت، فرد یک ساعت کمتر می خوابد و صبح زودتر از منزل خارج می شود و علاوه بر آن هوا در این کشورها سردتر از ایران است.
وی خاطرنشان کرد: این مشکلات در ایران چون تغییر ساعت همزمان با تعطیلات اتفاق می افتد، کمتر احتمال دارد و فرصت تطابق و جبران بدن با این تغییرات وجود دارد.
منبع: ایرنا