محمدرضا مانی فر، کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بدعهدی آمریکا در خصوص اجرای برجام گفت: بیش از 70 روز از اجرای برجام می گذرد و نظرات متفاوتی در خصوص اجرای آن وجود دارد در این میان عده ای معتقدند طرف آمریکایی چوب لای چرخ برجام می گذارد به هر حال آنچه در مورد عملکرد آمریکا رخ داد قابل پیش بینی بود.
وی ادامه داد: طرف های مقابل از ابتدا با جمهوری اسلامی مشکل داشت لذا تلاش می کرد حداکثر امتیاز را از جمهوری اسلامی بگیرد و حداقل امتیاز را بدهد.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه با این روند کارشکنی دور از ذهن نیست افزود: لذا باید سعی می کردیم در زمان تدوین برجام روزنه های نفوذ را ببندیم.
مانی فر استفاده از برجام برای مسائل داخلی و جناحی را خطایی نابخشودنی دانست و افزود: هیئت نظارت بر برجام موظف است راه های مبارزه با بدعهدی طرف مقابل را شناسایی کند و چارچوب ها و روش های مقابله با این بدعهدی ها پیش بینی شود تا برگ های برنده به دست جمهوری اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه برجام یک متن و یک روح دارد تصریح کرد: طرف آمریکایی سعی می کند به بهانه برجام ایران را به تغییر رفتار در منطقه و در صحنه بین الملل وادار کند و ما باید برجام را فقط به عرصه هسته ای محدود کنیم و اجازه ندهیم تبعات عهدشکنی طرف مقابل به عرصه های دیگر نیز سرایت کند.
مانی فر ادامه داد: اگر تایید مشروط رهبری را مبنا قرار دهیم تردیدها از بین خواهند رفت اما متاسفانه در شرایط فعلی میان دولت، رسانه ها و نخبه ها اجماع مناسبی در این خصوص صورت نگرفته و بیشتر بحث و بگو مگو بین طرفین برقرار است.
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: ما در زمانی با این تعهد روبرو شدیم که دولت در آمریکا در حال تغییر است لذا باید تلاش کنیم در عرصه های تفسیر زمینه نفوذ طرف مقابل را فراهم نکنیم و راه های مناسب برای نفوذ را سد کنیم.