به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، علیرضا امیرتیموری امروز در جلسه شورای معاونین آموزشی و برنامه ریزی دانشگاه آزاد استان گیلان در سالن جلسات دانشگاه آزاد رشت ضمن تبریک سال جدید به همکاران با بیان اینکه با افزایش تلاش و با همکاری و همدلی در سال جدید در جهت تحقق اهداف دانشگاه به نتایج بسیار خوبی در زمینه اقدام و عمل دست یابیم، گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای مقاوم سازی اقتصاد در برابر فشارها و تهدیدهاست راه مقاوم سازی اقتصاد در دانشگاهها در برابر تهدیدها و فشارها تکیه بر اقتصاد دانش بنیان است.
وی افزود: اعضای هیات علمی باید حضور فعال در دانشگاه دانشه باشند و نسبت به تدارک محل کار در دانشگاه جهت اختصاص به اعضای هیأت علمی کوشا باشند؛چرا که راه مقاوم سازی اقتصاد در دانشگاهها در برابر تهدیدها و فشارها تکیه بر اقتصاد دانش بنیان است و همدلی و همکاری اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد باعث خواهد شد که این موضوع تحقق یابد.
رئیس دانشگاه آزاد گیلان با اشاره به برنامه راهبردی ششم دانشگاه آزاد گیلان گفت: برنامه راهبردی ششم توسعه و بودجه 1395 دانشگاه آزاد استان گیلان مصوب و ابلاغ شد که با برش واحدی و ابلاغ به واحد های دانشگاهی استان گیلان در جهت عملیاتی شدن این برنامه راهبردی اقدام خواهد شد.
امیرتیموری در خصوص نظام کشاورزی گلخانه ای، دانشگاه آزاد استان گیلان گفت: در سال جدید با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود با توجه به شرایط اقلیمی خوب این استان، از این ظرفیت نهایت استفاده را جهت درآمد زایی خواهیم برد.
رئیس دانشگاه آزاد گیلان تصریح کرد: برگزاری دوره های کوتاه مدت باید در واحدهای دانشگاهی استان گیلان جدی گرفته شود و از این دوره ها جهت افزایش درآمدزایی و کاهش هر چه بیشتر وابستگی به شهریه های دانشجویی بهره مند شد.
امیرتیموری از تصویب 139 رشته و رشته محل در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال گذشته تعداد 82 حکم کارگزینی برای اعضای هیأت علمی جدید در استان گیلان صادر شد و انشالله در سال 1395 با جذب اعضای هیأت علمی جدید با توجه به فراخوان داده شده در جهت نزدیک شدن به استاندارد نسبت استاد به دانشجو در استان گیلان اقدام خواهد شد.
در ادامه فرهاد حسین زاده لطفی، معاون امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد با توجه به سخنان مقام معظم رهبری و نامگذاری سال جدید، اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل را سرلوحه فعالیت های آموزشی دانشگاه خواند و گفت: در سال جدید جذب هیأت علمی یکی از اهداف برنامه ریزی شده در حوزه آموزش دانشگاه آزاد خواهد بود که در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مهمترین رکن در دانشگاه به حساب میآید.
وی اعتقاد به جذب هیأت علمی را در دانشگاه آزاد اسلامی مهم دانست و افزود: اگر این اعتقاد در دانشگاه وجود نداشته باشد، این اتفاق نخواهد افتاد و باید با اعتقاد به این مسئله که هیأت علمی یک سرمایه برای دانشگاه محسوب شده و به عنوان هزینه محسوب نخواهد شد حرکت کرد که این مسئله با تفویض اختیار کامل به استانها و رؤسای واحدها انجام خواهد شد.
معاون امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی جذب هیأت علمی در استان گیلان را در سال گذشته بسیار مناسب دانست و تأکید کرد: در سال گذشته به همت روسای واحدهای دانشگاهی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، جذب هیأت علمی در استان گیلان قابل قبول بوده و جا دارد جهت نزدیک شدن به استاندارد نسبت استاد به دانشجو در جهت جذب بیشتر هیأت علمی در سال جاری اقدام شود.
حسین زاده لطفی با اشاره به تعیین تکلیف پرونده های جذب استانی گفت: روسای واحدهای دانشگاهی باید نسبت به تعیین تکلیف پرونده های فراخوان قبلی اقدام کنند و در سال جاری هیچ پرونده ای نباید باز بماند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به راه اندازی سامانه جدید ممیزی دانشگاه، باید استانداردهای آموزشی لازم در واحدهای دانشگاهی ایجاد شود.
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات آموزشی در واحدهای دانشگاهی تصریح کرد: با توجه به بخشنامه های موجود، اعضای هیأت علمی باید حضور فعال داشته و باید برای حضور این افراد در واحدهای دانشگاهی محل کار فراهم شود.
حسین زاده لطفی افزود: آئین نامه تشویقی و رکود اعضای هیأت علمی برای اولین بار در آموزش عالی کشور با هم دیده شده است. ما باید بتوانیم با توجه به تهدیدات موجود علیه دانشگاه و نسبت به تعهداتی که داریم در جهت تحقق 20 درصد از بودجه از محل فعالیت های درآمد زای غیر شهریه حرکت کرده و باید همگی با همدلی و همیاری کمک کنیم.
وی گفت: ما باید به دنبال رشته هایی باشیم که مخاطب داشته و با توجه به نیاز شدید منطقه و پتانسیل های موجود جهت ایجاد رشته های جدید اقدام کنیم.
در ادامه فریدون رهنمای رودپشتی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی دانش بنیان دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی همیشه نگاهی ویژه به مسائل معیشتی و انگیزشی همکاران در حوزه های مختلف هیأت علمی و کارکنان داشته است که این مسئله برای ما بسیار حائز اهمیت است؛ اما تأمین منابع جهت پرداخت با توجه به وضعیت مالی واحدهای دانشگاهی کاری بسیار سخت بوده که باید بدنبال تأمین این منابع از محل های درآمد های خارج از شهریه باشیم.
وی افزود: این مسئله باید با همدلی و همیاری تمام همکاران اعم از اعضای هیأت علمی و کارکنان در دانشگاه آزاد اسلامی و کمک به مدیریت منابع در سال جاری اتفاق افتد، فقط رؤسای واحد های دانشگاهی در این خصوص مسئول نبوده؛ بلکه همه باید نسبت به سرنوشت خود حساس باشیم و با هم مشارکت کنیم و در قبال مدیریت هزینه ها و صرفه جویی ها مسئول باشیم که این همان، اصول اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری است.
معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد با تأکید بر حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: در سال اقتصاد مقاومتی از طریق توسعه شرکت های دانش بنیان بخشی از معیشت کارکنان تأمین خواهد شد.
رهنما گفت: باید توجه داشت با دارا بودن منابع محدود، توزیع عادلانه داشته باشیم و با همکاری هم در جهت اداره دانشگاه آزاد که به عنوان یک سرمایه ملی محسوب خواهد شد، حساب شده عمل کنیم.
رهنمای رودپشتی اساس اقتصاد مقاومتی را اقتصاد دانش بنیان دانست و بیان کرد: شرکت های دانش بنیان باید زیر بنایی تأسیس شده و با بررسی میدانی در جهت تقویت آن کوشید؛ چرا که ما به دنبال توسعه شرکت های کاغذی نیستیم.
وی افزود: حوزه های دانش بنیان یکی از شاخص های کیفی سازی دانشگاه بوده ضمن اینکه در سند توسعه دانشگاه نیز تأثیر دارد. حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و برنامه ریزی باید کمک کنند که این پیش بینی به واقعیت تبدیل گردد.
معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد نقش بعضی از مؤلفه ها را بسیار برجسته خواند و افزود: نشست های مختلف با اعضای هیأت علمی، نظارت صحیح جهت ایجاد انضباط مالی از جمله مواردی است که برای مقاوم سازی کیفیت آموزش مورد توجه قرار می گیرد.
رهنما خاطرنشان کرد: در حوزه برنامه ریزی باید بدون ایجاد بروکراسی اداری جدید در قالب برنامه های جدید، بودجه به مصرف برسد که این مسئله در ارزیابی عملکرد و تبدیل وضعیت رؤسا و معاونین بسیار تأثیرگذار است.