به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شکیب امروز در مراسم بزرگداشت مددکاران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه یکی از کارهای خوب ما در حوزه مددکاری بحث پاسخگویی به مردم در استان بوده است، گفت: ۶۰ نفر مددکار در استان خراسان رضوی در حال فعالیت هستند که در سال ۹۴توانستند به ۷۰ هزار بیمار خدمات رسانی کنند.
وی از ۹۵ میلیارد ریال تخفیفات حوزه مددکاری در استان خبر داد و افزود: در کنار این رقم ۱۳۰ میلیارد ریال از مشارکتهای مردمی در حوزه مددکاری، حمایتهای نقدی شدهایم که این رقم به استثناء کمکهای معنوی و غیر نقدی در حوزه مشارکتهای مردمی میباشد.
مسئول بنیاد مددکاری و امور مشارکتهای واحد درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: در حوزه مددکاری هزینههای بیماران خاص مانند هموفیلی و بیماران صعب العلاج و همچنین تجهیزات پزشکی نیز در میان است که بر این اساس امیدواریم با یک برنامه غربالگری حوزه فعالیت مددکاران را مشخص کنیم.
شکیب از افزایش تولد کودکان کم شنوای عمیق در استان به دلیل ازدواجهای فامیلی خبر داد و گفت: در کشور در ازای هر ۱۰۰۰تولد دو کودک کم شنوای عمیق متولد میشوند که این آمار در استان بیش از این میباشد.
وی خاطرنشان کرد: همراه سرا، کمک دیگری است که مددکاران دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همراهان بیمار ارائه دادهاند که بر این اساس جهت عمل به فرامین رهبری در کاهش دغدغه بیمار و همراه وی از همراهان بیمار حمایت کردهایم.
مسئول بنیاد مددکاری و امور مشارکتهای واحد درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماران تنها به کمکهای مادی نیاز ندارند، به توجه حوزه درمان به بحث بیماریهای روانی اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۶۰۰ نفر ساعت آموزش در سال ۹۴ در حوزه مددکاری صورت گرفته تا بتوانیم بر بالین بیمار حضور یافته و دغدغه روانی بیمار و همراه وی را کاهش دهیم.
شکیب در پایان با بیان اینکه در کنار هر بیمار علاوه بر پزشک و پرستار، مددکار نیز باید باشد، بیان داشت: به روز شدن آموزشها در کنار تخصصی شدن برخی رشتهها دو امر مهمی است که به ما کمک میکند که در خصوص ارائه خدمات مددکاری نوین بتوانیم موفقیتهای لازم را به دست آوریم.
مدیریتهایی در بیمارستانها به سرپرستی مددکاران داده شود
در ادامه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مددکاران ما به معنای رسمی و سازمانی تعداد بسیار کمی هستند، گفت: باید باور کنیم که کار مددکاری از این مجموعه محدود برنمیآید و به سامان نمیرسد.
مدقق به پیشنهاد وزارت بهداشت در خصوص قبولی داوطلبین از مجموعه هلال احمر به عنوان مددکار در بیمارستانها اشاره کرد و بیان داشت: در این طرح بنا بود با مشارکت هلال احمر افراد داوطلب به بیمارستانها معرفی شده و توسط بیمارستان ها سازماندهی شوند که این طرح به صورت پایلوت در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بنای اجرای آن گذاشته شده است.
وی ادامه داد: من پیشنهاد میدهم مدیریتهایی را در بیمارستانها به سرپرستی مددکاران بدهیم که داوطلبین هلال احمر تحت عنوان تیمی زیر نظر این مدیران جهت ارائه خدمات مددکاری به بیماران هماهنگ شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان، گفت: در بحث مشارکتهای اجتماعی، مددکاری و امور خیریه متولیاش ما نیستیم؛ بلکه وظیفه ما همراهی کردن و ایجاد بسترهای مناسب برای هدایت مردم جهت رشد حوزه کار این نهادها میباشد.