به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد جهانگیری در نشست خبری گفت: امسال سال خاصی در عرصه کشور است و در بحثهای درآمدی نفتی، منابع کشور تحتالشعاع قرار گرفته و برنامه پسابرجام هم برای تحقق نیاز به زمان دارد. در این میان در حوزه سلامت در دو سال اخیر با طرح تحول سلامت، فراز و نشیب زیادی داشتهایم که بر اساس قانون سهم حوزه سلامت از درآمد ناخالص ملی، مشارکت مدنی و حمایتهای دولتی باید افزایش یابد.
وی ادامه داد: از طرفی ساختار ارائه خدمت را برای بهرهوری بهتر باید طبق قانون برنامه سوم تا پنجم توسعه بهگونهای اجرا کنیم که پرداخت از جیب مردم، کاهش یابد و تداوم این برنامه بسیار مهم است.
جهانگیری گفت: از طرفی امسال، قانون مالیات مستقیم اجرا میشود که پیشبینی میشود مشکلاتی در اجرا داشته باشد، بنابراین همراهی و اینکه توقع جامعه پزشکی خواهد بود، جای بررسی دارد.
معاون نظارت و برنامهریزی نظام پزشکی کشور، تصریح کرد: در سال گذشته 900 میلیون خدمت پزشکی از سوی 40 هزار متخصص و فوق تخصص و 60 هزار پزشک عمومی ارائه شده که در این تعریف خدمات پرستاری و مامایی اضافه نشده است.
جهانگیری افزود: ارائه چنین خدماتی، توقعاتی در جامعه ایجاد میکند، برخی پزشکان تا 16 ساعت در روز کار کردهاند. ما نمیتوانیم بیمار را در پشت درب مطب و اورژانس نگه داریم و اینگونه ارائه خدمت نیاز جامعه بوده و بیمار را پزشکان نیاوردهاند.
وی افزود: از طرفی با اجرای طرح تحول سلامت، بیمارانی که فرصتی برای درمان نداشتند، برای رسیدگی به بیماریهای خود، فرصتی مهیا شد، آنها دردی را داشتند، اما مداوا نمیکردند که با کاهش هزینههایشان به 3 و 6 درصد به درمان خود پرداختند.
معاون نظارت و برنامهریزی نظام پزشکی کشور، نظام پزشکی را حامی مردم و جامعه پزشکی دانست و گفت: در بخش دولتی 80 درصد خدمات بستری ارائه میشود، بنابراین سازمان، پیگیر حقوق پزشکان در بخش دولتی هم هست.
جهانگیری گفت: از طرفی مطالبات جامعه پزشکی با تأخیر همراه است، چندین هزار میلیارد تومان تأخیر در پرداختها وجود دارد که 70 درصد آن مطالبات جامعه پزشکی است که از اردیبهشتماه سال گذشته تاکنون مطالبه انباشتهشده دارند. ما پزشکی داریم که یک میلیون و 600 هزار تومان دریافتی آن است، اما با کسری یک میلیون و 200 هزار تومان دستش را میگیرد، دو شیفت کار هم دارد، بنابراین ارزش خدمت انجامشده واقعی نیست و باید برای این پزشکان انگیزه ایجاد کنیم. در بخش خصوصی هم مطالبات علیالحساب تا آبان ماه داده شده است و در این بخش مطالبات انباشتهتر شده است.
وی افزود: در 3 ماه گذشته، با پیگیریهای انجامشده توانستیم مطالبات را تا آذرمان پرداخت کنیم و اگر وضعیت اقتصادی خرابتر شود، سلامت مردم که مهمترین رکن است را نمیتوانیم رها کنیم و این تعهد را طی مذاکرات با وزارت بهداشت و رفاه ایجاد کردیم که کار کنیم.
معاون نظارت و برنامهریزی نظام پزشکی کشور، در رابطه با اینکه گفته میشود تعرفهها رشد سرسامآور دارند گفت: در سال 93 تعرفههای پزشکی رشد کرد که ارزش ریالی آن بدون احتساب ضریب، 8 هزار و 800 تومان بود. در این سالها این رقم تغییری نکرد و میانگین رشد در برخی خدمات 96 درصد بود.
جهانگیری افزود: بار مالی120 درصدی به دلیل اضافه شدن هزار و 700 خدمت جدید بود، البته رشد تعرفهای را در همه خدمات یکسان نداشتهایم.
وی با اشاره به دو دستورکار در تعیین تعرفه دربرنامه پنجم توسعه گفت: برای تعیین تعرفه به اصل قیمت تمامشده و تعادل منابع باید توجه کرد. تاکنون به قیمت تمامشده عمل نشده و فقط در هتلینگ و ویزیت رشد را اعمال کردهایم.