اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، داریوش خواجوی، عضو هیات علمی گروه تربیت بدنی دانشگاه اراک و دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی شاخه استان مرکزی از رویکرد اخیر مسئولان دانشگاه اراک در حوزه فرهنگ و سیاست به شدت انتقاد کرد و سیاست بازیها و حضور فتنهگران در دانشگاه را عاملی برای آغاز رکود علمی دانست.
رکود علمی دانشگاه ها نتیجهی حواشی سیاسی است
خواجوی در ابتدا با اشاره به وظایف محوری دانشگاهها گفت: هدف و فلسفه تشکیل دانشگاهها فراهم کردن فضای سالم با نشاط علمی است که هرکسی بنا به علاقه و ظرفیت خود به یک رشته دانشگاهی جذب شود و سایر فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و فوق برنامه همگی باید ذیل فعالیتهای علمی آموزشی قرار بگیرد و البته طبق گفتهی رهبر معظم انقلاب (مد ظلهالعالي) در دانشگاه باید روح سياسي زنده باشد و ايشان به صورت دقیق ميفرمايند: «محیط علمی کشور را از حاشیهسازیها برکنار نگه دارید… من نمی گویم در دانشگاهها سیاست نباشد… [بلکه میگویم] سیاستبازی نشود، سیاسیکاری نشود، حاشیهسازی نشود.»
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی شاخه استان مرکزی افزود:دانشگاهها باید سیاسی باشند؛ اما مسئولان دانشگاهها نباید خداي ناكرده سیاستبازي، سیاسیکاری و سیاهبازی را در اولویتهای مدیریتی خود قرار بدهند.
وی با اشاره به شعارهای انتخاباتی دولت تدبیر و امید در موضوع دانشگاهها گفت: در سه سال اخیر با روی کار آمدن دولت جدید شاهد آن هستیم که شتاب علمی که ما در قبل داشتیم، کاهش پیدا کرده و اکنون با یک رکود علمی در فضای دانشگاهها رو برو هستیم و کاهش تولید علم نسبت به قبل نیز مورد تأیید دولت قرار گرفته است.
خواجوی با بیان اینکه کار سیاسی در دانشگاهها باید در قالبی مشخص و در زیر مجموعهی فرهنگ برنامهریزی شود، گفت: باید تمام چنین فعاليتهايي زیر نظر معاونت فرهنگی باشد و تبعات هر گونه قانونگریزی و قانونشکنی نيز متوجه معاونت فرهنگی دانشگاه است.
نباید به دانشجویان نگاه ابزاری داشت و از آنها بهرهکشی سیاسی کرد
وی با اشاره به اتفاقات نامیمونی که این روزها در دانشگاه اراک در حال رقم خوردن است، گفت: در چند هفته اخیر و بخصوص در جریان تبليغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد برخی حرکات بودیم که نه در قالب فعالیتهای سیاسی بلکه این فعالیتهای دانشگاه اراک در ذیل سیاسیکاری تقسیم بندی میشوند و حضور افراد خاص با گرایشهای خاص و آن هم برای جریانی خاص، نشان از یک برنامهریزی گسترده برای هدف قرار دادن فضای علمی دانشگاه دارد.
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی شاخه استان مرکزی با بیان آنکه در اتفاقات این روزهای دانشگاه اراک متأسفانه سعی شد از دانشجوها به عنوان پیادهنظام سیاسیون و جریانهای سیاسی بهرهکشی شود، گفت: خانوادهها فرزندان خود را با هدف تحصیل دانش و انجام پژوهش به ما دانشگاهیان سپردهاند و استفاده ابزاری از دانشجویان برای تحقق اهداف هر نوع جریان سیاسی امری انسانی نیست.
خواجوی ادامه داد: برخی مسئولان دانشگاه، دانسته یا ندانسته، امکانات دانشگاه و تجهیزات دولتی را جهت جمعآوری رأی به کار گرفتند و اینها همه بهرهگیری غیرقانونی از بیتالمال است.
مسئولان فرهنگی با اقدامات ضد فرهنگی، قانون و اخلاق را همزمان نقض کردند
وی با اشاره به اتفاقات ناخوشایند دانشکده فنی که به اسم جشن شخصیت علمی و فرهنگی دانشگاه زیر پا گذاشته شد، گفت: متأسفانه در روزهای اخیر شاهد بودیم که مسئولان فرهنگی دانشگاه که خود باید متولی امور فرهنگی باشند، به دست خودشان به اقدامات ضدفرهنگی دست زدند و قانون و اخلاق را یکجا نقض کردند.
برخی افراد به واسطه تشکلهای یکبار مصرف دانشگاه را غبارآلود کردند
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی شاخه استان مرکزی با اشاره به فضای غبارآلود این روزهای دانشگاه اراک گفت: افراد معلومالحالی که نسبت نزدیکی به فتنه ۸۸ دارند با یک مارک و علامت مشخص به تشکلهای یکبار مصرف دانشگاه نفوذ کردند و با ایجاد تشویش اذهان و ايجاد هیجانات کاذب تلاش کردند نظرات دانشجویان را به سمت يك جریان سیاسی خاص جلب کنند و البته باید تأکید شود که بسیاری از این افراد از قبل ارادت خود به فتنهگران و مخلان پیشرفت علمی کشور نشان دادهاند.
در صورت لزوم نیروهای انقلابی، دانشگاه اراک را از جولان گروهکهای سیاسی پاک خواهند کرد
خواجوی با اشاره به حضور روزهای اخیر یکی از نقشآفرینان اصلی فتنه ۸۸ در دانشگاه اراک به مناسبت روز معلم گفت: برخی مسئولان دانشگاه اراک که اطلاع دقیق داریم که حداقل زمان ممکن را در اتاق تحت مسئولیتشان حضور دارند باعث تعجب است که چطور در کسری از زمان، مجوز برگزاری چنین برنامههایی را صادر میکنند و اجازهی حضور کسانی را میدهند که مواضع صریحی بر ضد نظام و انقلاب اسلامی دارند.
وي با درخواست از ریاست دانشگاه اراک برای جلوگیری از تصمیماتی که باعث ایجاد تنش در دانشگاه میشود، خاطرنشان کرد: نیروهای انقلابی دانشگاه كه برای آرامش فضای علمی در دانشگاه سکوت کردهاند، قطعاً وضعيت موجود و آيندة دانشگاه را رصد خواهد كرد و هرگونه تخطي از مسير معقول و منطقي را برنميتابند. يقيناً مسئولان دانشگاه ميدانند كه تنشآفريني در فضاي علمي و پژوهشي به نفع هيچ كس نيست به ويژه مديران دانشگاه كه قرار است دانشگاه را مديريت كنند و از مسئولان دانشگاه به ويژه معاون فرهنگي ضمن دعوت به داشتن عملكردي شفافتر دوستانه درخواست ميشود با مديريت فضاي موجود، از تكرار چنين وقايعي در آينده اجتناب كنند.