اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شاطرزاده دیروز در پنجمین گردهمایی اساتید عضو کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه تبدیل شدن ایران به مرجعیت علمی یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی است، گفت: کشورهای غربی محکم دانش را گرفته اند تا انحصار آن را از دست ندهند و با این حال هیئت دانشگاهی غربی که به کشورمان می آیند، هدفشان توسعه علمی دانشگاه های ما نیست.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور سابق کشورمان به برزیل خاطر نشان کرد: در این سفر رئیس جمهور سابق یک دستگاه نانوسکوپ ساخت کشورمان را به رئیس جمهور برزیل هدیه کرد و رئیس جمهور این کشور نیز آن را بلافاصله به وزیر انرژی داد تا روی آن کار شود و امروز شاهدیم که دهها و صدها محقق برزیلی با نانوسکوپ ایرانی تربیت شده اند.
سفیر سابق ایران در برزیل با بیان اینکه در این دولت تمام حوزه هایی که عزتمند بوده ایم تعطیل شده اند افزود حوزههای مانند فضایی و هسته ای که بچههای ما افتخار آفریده بودند امروز تعطیل شده اند.
وی با اشاره به اینکه این دولت در گام نخست تصمیم گیری در حوزه هوا فضا را به تأخیر انداختند و در نهایت یک مجموعه یکپارچه را به چهار بخش تقسیم و بودجه فضایی را صفر کردند، تصریح کرد: ارزش افزوده یک تن ماهواره معمولی با توجه به نوع فلز به کار رفته در ساخت آن ۱۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار دلار و اگر نظامی باشد هر تن ۶۰۰ هزار دلار است، اما با تعطیلی این صنعت این ارزش افزوده نیز از دست رفته است.
شاطرزاده با اشاره به اینکه اکنون در کشور با یک جنگ اقتصادی مواجه هستیم، تصریح کرد: استکبار جهانی همانطور که جنگ هشت ساله را بر ما تحمیل کرد، امروز نیز بانی این جنگ اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه امروز با یک شرایط اسفبار اقتصادی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ درصد از ظرفیت صنایع ما خالیست و کار نمی کند. همچنین بانکهای ما در آستانه ورشکستگی هستند و اگر یک تصمیم عاجل گرفته نشود، اتفاقی که برای چند بانک خصوصی روی داد، برای بانکهای دولتی نیز اتفاق می افتد.
سفیر سابق ایران در برزیل به بدهی انباشته ۳ هزار میلیارد تومانی بانک ملت و ۱۲۰۰ میلیارد تومانی بانک پارسیان اشاره کرد و افزود: امروز نقدینگی کشور نسبت به سه سال گذشته سه برابر افزایش یافته و به کشور فشار می آورد.
شاطرزاده اضافه کرد: با این وضعیت نقدینگی در صورت کاهش ارزش پول، یک تورم وحشتناک در کشور اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه تحریم ها برداشته نشده و حتی یک دلار از درآمدهای نفت فروخته شده به کشور برنگشته، اضافه کرد: هنوز یک بانک بزرگ اروپایی برای فاینانس به کشورمان نیامده، ولی سوئیفت باز است.
سفیر سابق ایران در برزیل به سفرهای هیئت های اروپایی به کشورمان پس از برجام اشاره کرد و افزود: اروپاییها فقط عاشق بازار مصرف در کشورمان هستند و برای یک دلار سرمایهگذاری نیامده بودند.
شاطرزاده راهکار حل مشکلات اقتصادی در کشورمان را توجه به اقتصاد مقاومتی دانست و اضافه کرد: باید تمام ظرفیتهای درونی خود را با مدیریت جهادی احیا کنیم. واقعیت است که مدیریت لیبرالی و مدیریت وابسته به کدخدا در حالی که کد خدا همه را سر کار گذاشته ،نمی تواند اقتصاد کشورمان را پیش ببرد.
وی با بیان اینکه مدیریت لیبرالی وابسته به کدخدا بیش از سه سال است که کشور را معطل برجامی کرده که هیچ فرجامی نداشته است، اضافه کرد: با این مدیریت وابسته به کدخدا نه تنها چیزی نصیب کشور نشده، بلکه شاهد تعطیلی حوزه هایی هستیم که در آنها عزتمند بوده ایم.
سفیر سابق ایران در برزیل در ادامه به تبیین شاخص های مدیریت جهادی پرداخت و افزود: مدیرجهادی اخلاص دارد و اجر و مزد خود را نیز غیر از خدا از کس دیگری طلب نمی کند.
شاطرزاده با بیان اینکه مدیریت جهادی به دنبال حقوق نجومی نیست و برای سفر خارج کار نمی کند، اظهار کرد: مدیریت جهادی دارای روحیه ایثار و از خودگذشتگی است و علاقه ای به زندگی کاخ نشینی ندارد.مدیریت جهادی جسور و شجاع است؛ مدیریتی که نتواند سیل سیستان را کنترل کنند، مدیریت جهادی نیست. واقعیت این است که امروز کشور مدیریت در صحنه می خواهد.
وی بیان کرد: امروز وضعیت طوری شده که برای پست و مقام لابی کرده و پول رد و بدل می کنند و حاضر نیستند از جای خود کنار بروند؛ و این در حالی است که ما برای این وضعیت انقلاب نکردیم.
شاطرزاده با بیان اینکه امروز هرچه داریم متعلق به بچه های جهادی همچون شهید باکری و همت است، تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگیهای مدیریت جهادی ورود به حوزه های ناممکن است، به عنوان نمونه یکی از این حوزه ها حوزه موشکی است که برای نخستین بار جهاد سازندگی موفق به ساخت موشک شد.
سفیر سابق کشورمان در برزیل گفت: در سال 62 که برد موشک های عراق به تهران رسیده بوده، دولت مستاصل شد که برای رویارویی با دشمن چه اقدامی کند؛ بنابراین 10 فروند موشک از لیبی به کشور آورده شد و دولت نیز تصمیم گرفت که موشک بسازد، بنابراین اعلام کردند که نهادهایی که توان ساخت موشک دارند در این زمینه ورود پیدا کنند.
شاطرزاده خاطرنشان کرد: پس از درخواست دولت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی، سپاه و ستاد پشتیبانی جنگ جهاد برای ساخت موشک اعلام آمادگی کردند و در نهایت ستاد پشتیبانی جنگ باقی ماند و توانست اولین موشک را در کشور تولید کند.
وی با اشاره به اینکه در آن برهه یک قطعه زمین در جاده کرج به ستاد پشتیبانی جنگ جهاد واگذار شد تا فضای لازم برای ساخت موشک را ایجاد کنند، بیان کرد: بچه های ستاد پشتیبانی یک دستگاه کانکس را در یک بیابان گذاشتند و گفتند که می خواهیم موشک بسازیم؛ البته این باور را هم داشتند که می توانند موشک بسازند.
سفیر سابق کشورمان در برزیل گفت: برای ساخت اولین موشک در کشورمان تعدادی دانشجو به همراه استاد شب و روز کار می کردند و اولین موشکی هم که ساختند یک قوطی نوشابه بود و بعد به تدریج موشک هایی با بردهای بیشتر ساخته شد.
سفیر سابق کشورما در برزیل گفت: وقتی که موشک بغداد زن در کشورمان ساخته شد، مسئولان نفس راحتی کشیدند که دیگر می توانیم بغداد را بزنیم؛ منتهی آن موقع جنگ تمام شده بود.
وی با بیان اینکه اولین پروپزال موشک ماهواره ای توسط مرکز تحقیقات جنگ جهاد ارائه شد، افزود: امروز این ستاد به پژوهشکده حمل و نقل فضایی کشور تغییر یافته و پیچیده ترین موشک ها نیز در این مرکز ساخته می شوند.
وی با بیان اینکه با وجود مدیران بالای ۶۵ سال سن چه انتقال تجربه نسلی و خلاقیتی در کشور میتواند اتفاق بیفتد، افزود: ۳۷ سال از انقلاب گذشته، اما برای نظام کادر سازی نکرده ایم.
سفیر سابق ایران در برزیل با تاکید بر اینکه با اقتصاد لیبرالی به جایی نمیرسیم، اضافه کرد: مدیریت جهادی خلاق و کمال طلب بوده و شکوفایی و نوآوری را دنبال می کند و هدفش رفاه اجتماعی مردم است.
شاطرزاده با بیان اینکه مدیریت جهادی ناامید نمی شود، یاس در او راه نمی یابد، خستگی ناپذیر است و بدون منت کار انجام می دهد، اضافه کرد: امروز بعد از سه سال می خواهند کاری برای مردم خوزستان انجام دهند ولی ده ها منت میگذارند.
چهار سال
خب گفت دیگه بنده خدا
وزیرش تو حادثه قطار میگه همه بیمه بودن
خودشم تو خوزستان میگه عذاب الهیه