به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام کریمیان امروز در گردهمایی اساتید کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: امروز داعش در افغانستان به سرعت در حال رشد است به گونه ای که اکنون بخشی از استان ننگرهال که نزدیک به پاکستان و هند است و استان بداخشان که با چین هم مرز است مستقر شدند و در شمال افغانستان نیز در سمت آسیای مرکزی حضور دارند.
وی افزود: اگر بخواهیم طرح 2020 آمریکا را در نظر بگیریم متوجه خواهیم شد که رشد داعش در افغانستان با این هدف صورت می گیرد که مانع انتقال قدرت از غرب به شرق شود.
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه براساس پیش بینی آمریکایی ها تا سال 2020 هند، چین، روسیه و ایران به کانون های قدرت در شرق تبدیل می شوند و با این حال آمریکا برای جلوگیری از این انتقال قدرت در افغانستان و عراق حضور و داعش نیز در این راستا مورد حمایت قرار گرفته است.
کریمیان به ریشه درگیری ها و تحولات منطقه در سوریه و عراق اشاره کرد و افزود: در واقع درگیری های سوریه و عراق براساس اشتراکات لیبرال دموکراسی غرب با محوریت آمریکایی و اسلام وهابی با محوریت عربستان شکل گرفته اند.
وی افزود: علی رغم تفاوت های جدی که بین لیبرال دموکراسی و وهابیت و اسلام تکفیری وجود دارد اما این دو بر سر مسئله جلوگیری از نفوذ ایران و گسترش انقلاب اسلامی با هم دارای نقطه اشتراک هستند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا و وهابیت با هم جمع شدند تا مانع نفوذ ایران در منطقه شوند، اضافه کرد: این حرکت ها و اقدامات بهانه ای برای جلوگیری از گسترش تفکر انقلاب اسلامی است.
وی با اشاره به برآوردهای اطلاعاتی آمریکایی ها در قالب طرح های 2020، 2030، 2015 تصریح کرد: در این اسنادی که بررسی شده اند پیش بینی شده که تا سال 2020 قدرت از غرب به شرق منتقل شود و هند، چین، روسیه و ایران به کانون های این قدرت باشند.
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی با توجه به اینکه چین، هند، روسیه و ایران طبق پیش بینی های صورت گرفته در طرح 2020 آمریکا به عنوان کانون های قدرت در دنیا معرفی شده اند به همین علت می توان به این نتیجه رسید که علت حضور آمریکا در افغانستان و عراق چیست؟ در واقع آنها میخواهند با حضور خود مانع این انتقال قدرت شوند.
کریمیان با اشاره به اینکه عراق یکی از تاثیرگذارترین کشورهای جهان از حیث معنوی است و رهبر معظم انقلاب نیز در دیداری که با جمعی از مسئولان عراقی داشتند به این نکته اشاره کردند گفت: به گفته رهبر معظم انقلاب تاثیر عراق فقط یک تاثیر منطقه ای نیست بلکه تاثیر آن جهانی است بنابراین آمریکا تلاش می کند که بر روی عراق پنجه بیندازد.
وی با بیان اینکه زمانی بغداد توسط آمریکایی ها تصرف شد وزیر خارجه وقت این کشور در اظهارنظری گفت ما آمده ایم که در عراق برج دموکراسی ایجاد کنیم و سایه روی همسایه ها بیندازیم، افزود: در اظهارات وزیر خارجه وقت آمریکا منظور از همسایه ها ایران بوده است.
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی گفت: آمریکایی ها برای رسیدن به اهداف خود در منطقه باید برخی از کشورها را باخود همراه می کردند که در این راستا عربستان سعودی به عنوان محور وهابیت و دشمن انقلاب اسلامی در خدمت اهداف آنها قرار گرفت.
کریمیان با بیان اینکه آمریکا اگر می خواست در منطقه موفق شود راهی نداشت جز اینکه با وهابیت ارتباط برقرار کند، تصریح کرد: با ازدواجی که بین لیبرالیسم و وهابیت اتفاق افتاد می توان بحران های منطقه را نتیجه این ازدواج دانست.
وی با اشاره به توافق نامه استراتژیک بین عراق و آمریکا خاطرنشان کرد: با این توافق نامه در واقع عراق به پنجاه و دومین ایالت آمریکا تبدیل می شد با این تفاوت که این ایالت هیچ اختیاری از خود نداشت و تنها یک مستعمره بود اما با این شرایط آمریکایی ها نتوانستند به اهداف خود برسند چون با مقاومت مردم عراق متن آن 11 بار تغییر کرد و نهایتا آنها مجبور به عقب نشینی شدند تا اینکه این توافق نامه به توافق نامه خروج آمریکا از عراق تبدیل شد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی که دست آمریکایی ها از عراق کوتاه شد به تعبیر رهبر معظم انقلاب آنها جنگ نیابتی را با استفاده از تفکر وهابیت و بیش از 100 گروه جهادی که در عراق حضور داشتند رقم زدند.
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی گفت: در واقع بیش از 100 گروه جهادی در عراق هم زمان با حضور آمریکایی ها در این کشور شکل گرفت که 60 گروه از آنها وابستگی خود را به القاعده اعلام کردند و گفتند که هدف شان مبارزه با اشغالگری آمریکا است.
کریمیان اضافه کرد: آمریکا توانست با بهره گیری از ظرفیت این گروه های جهادی یک جنگ نیابتی را رقم بزند واقعیت این است که تا به حال در هیچ سندی که متعلق به القاعده است بحثی در خصوص جنگ مذهبی و جنگ بین شیعه و سنی مطرح نشده است و تنها هدف آنها جنگ با صلیبی ها و یهود ذکر شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به راهبرد القاعده در سال 2005 و 2006 با تغییر راهبرد بیانیه ای صادر کردند و بحث دشمن دور و دشمن نزدیک را مطرح کردند که در این بیانیه از شیعه و ایران به عنوان دشمن نزدیک و از آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن دور نام بردند.
کریمیان تصریح کرد: با صدور این بیانیه ورق برگشت و جنگ نیابتی در منطقه شکل گرفت و همین نیز زمینه ای شد تا داعش آرام آرام شکل بگیرد. واقعیت این است که آمریکایی ها می گویند ما صدام را ساقط کردیم و بعد طرفداران ایران بر این کشور حاکم شدندو از طرفی عربستان می گوید این صندلی که نخست وزیر عراق روی آن نشسته متعلق به آنهاست و عراقی ها حق ندارند روی آن بنشینند و همین موضوع نیز یکی دیگر از نقاط اشتراک بین آمریکا و عربستان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه آمریکایی ها هر کاری که در عراق توانستند انجام دادندو نزدیک به یک میلیون عراقی را در این کشور کشتند، تصریح کرد: با شکل گیری داعش این گروه تروریستی شعارهای مردم پسندی را سر می داد به گونه ای که می گفتند حکومت عراق توسط شیعیان غصب شده و مزدوران ایران در راس قدرت قرار گرفتند و از طرفی نیز می گفتند که بغداد مرکز خلافت عباسیان است و با این حال می گفتند مگر می شود که دو پایتخت مهم جهان اسلام یعنی دمشق و بغداد در دست طرفداران جمهوری اسلامی ایران باشد.
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی گفت: زمانی که آمریکا نسبت به رویکرد گروه های تروریستی شناخت پیدا کرد با آنها جلسات متعددی برگزار کرده و زمینه حمایت از این گروه ها را فراهم ساختند.
کریمیان بیان کرد: اوایل امسال یکی از معاونین ابوبکر البغدادی در عراق دستگیر شد و اعترافات عجیبی کرد به عنوان نمونه شخص دستگیر شده گفت که کشورهای منطقه چه کمک هایی به آنها کرده اند.
وی با بیان اینکه بنا بر اعترافات این فرد عربستان ماهانه 120 میلیون دلار قطر 60 میلیون دلار امارات 40 میلیون دلار و بحرین 12 میلیون دلار به داعش کمک می کرده اند، افزود: همچنین این فرد اعتراف کرده بود که هنگام استفاده از بمب های شیمیایی کارشناسان اسرائیلی در کنار آنها بوده اند.
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی با اشاره به رویکردهای مختلف در خصوص داعش در آمریکا تصریح کرد: سه دیدگاه در خصوص رویارویی آمریکا با داعش وجود دارد دیدگاه نخست مبتنی بر این است که داعش یک فرصت است و باید برای تضعیف دولت های منطقه قرار بگیرد دیدگاه دوم نیز داعش یک تهدید برای منافع آمریکاست و باید از بین برودو با این حال یک نظریه سوم نیز توسط رئیس ستاد مشترک آمریکا مطرح شد اینکه داعش باید مدیریت شود یعنی جایی که برای منافع آمریکا تهدید است جلوی اقدامات آنها گرفته شود و در حایی که در راستای منافع آمریکاست مورد حمایت قرار گیرد.
کریمیان با بیان اینکه یکی از اهداف حمایت آمریکا از داعش این است که کشورهای قدرتمند منطقه از جمله عربستان ترکیه و ایران را تضعیف کند، افزود: بدیهی است که به خاطر درگیری با داعش کشورهای قدرتمند منطقه تضعیف می شوند و اینجاست که آمریکایی ها باور دارند که می توانند طرح خاورمیانه بزرگ را اجرایی کنند.
وی با بیان اینکه آمریکایی ها در راستای سیاست های خود نیز به کردها گفته اند که تا 10 سال آینده صبر کنند تا پس از آن به عنوان کشور بزرگ کردستان رسمیت شناخته شوند، تصریح کرد: واقعیت این است که آمریکا با پول عربستان و با نیروهای جهان اسلام اهداف و برنامه های خود را دنبال می کنند.
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه 20 درصد فرماندهان داعش در عراق و سوریه اهل آسیای مرکزی بوده و آدم های جنگجویی نیز هستند، بیان کرد: طراحی صورت گرفته این است که داعش از جهت افغانستان، ترکیه، آذربایجان و منطقه قفقاز به روسیه نزدیک شود.
وی با بیان اینکه روسیه عضو جبهه مقاومت نشده است، تصریح کرد: این کشور چون به دلیل چنین منافعی که دارد و همچنین به دلیل تهدیداتی که با آنها مواجه است در زمینه مبارزه با تروریسم گام نهاده است.
وی به نقش جمهوری اسلامی ایران در شکست نقشه های آمریکا و افغانستان و ترکیه در بحران های منطقه اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه پیش بینی شده بود که بشار اسد در کوتاه ترین زمان از قدرت کنار برود اما امروز شاهدیم که بسیاری از کسانی که این آرزو را در سر می پروراندند از قدرت کنار رفته اند و بشار اسد همچنان در راس قدرت قرار دارد.
کریمیان با بیان اینکه اگر خداوند بخواهد به کسی عزت بدهد او را حفظ می کند تصریح کرد: حلب آخرین دژی بود که در دست تروریست ها بود و در واقع می خواستند به مانند بن قاضی یک حکومت برای مبارزین در این استان شکل دهند اما با شکست مواجه شدند. در واقع با آزادسازی حلب عملا برخی از کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی که عربده می کشیدند به کما رفتند و امروز دیگر هیچ حرفی برای گفتن ندارند.
وی با بیان اینکه امروز نگاه بزرگ رهبر معظم انقلاب در سوریه حاکم شده و پس از گذشت پنج سال دیگر بخشی از سقوط بشار اسد وجود ندارد، اضافه کرد: زمانی حتی نیروهای حزب الله نیز باور نداشتند که بتوان بشار اسد را در قدرت حفظ کرد اما به گفته سیدحسن نصرالله همین نیروها پس از ماندگاری بشار آمده بودند و گفته بودند که حرف رهبر معظم انقلاب معجزه بوده است.