به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، معصومه ابتکار عصر امروز در حاشیه در کارگروه بررسی پیشرفت برنامه عمل محیطزیست لرستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حفاظت از جنگلهای بلوط بحث بسیار مهمی است و دولت توجه ویژهای به آن دارد.
وی با اشاره به اینکه در بحث حفاظت از جنگلهای بلوط دو گزارش ارائهشده است افزود: در ارتباط با اهمیت درختان بلوط و خطرات تهدیدکننده آن یک گزارش به شورای عالی محیطزیست و یک گزارش در جلسه هیئت دولت ارائه شد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست عنوان کرد: برای حفاظت از جنگلهای بلوط رئیسجمهور نیز دستور ویژه دادهاند و خیلی پیگیر موضوع هستند.
وی در رابطه با اطفاء حریق جنگلها نیز بیان کرد: یکی از کارهایی که دنبال کردیم آمادگی و برنامه جامع اطفاء حریق در مناطق جنگی کشور بوده است و سال گذشته در این زمینه برنامهریزی خوبی انجام شد.
ابتکار در ارتباط با گردشگری در مناطق حفاظتشده نیز گفت: براساس ضوابط دقیق، سختگیرانه و در محدودههای مشخصشده اجازه گردشگری در مناطق حفاظتشده را میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: حفاظت به مفهوم مطلق آن در هیچ جای جهان وجود ندارد و باید گونههای مختلف محیطزیست را برای نسلهای آینده حفظ کرد اما در حفاظت از محیطزیست جوامع محلی و گردشگران نیز باید دخالت داده شوند.
رئیس سازمان محیطزیست کشور با اشاره به اینکه مناطق حفاظتشده لرستان از میانگین جهانی عقب است اظهار داشت: میزان مناطق حفاظتشده در این استان 11 درصد از هدف جهانی مشخصشده کمتر است.
وی در رابطه با حفاظت و احیاء تالابهای افزود: چندین تالاب در استان لرستان وجود دارد که در صورت احیاء میتواند ظرفیت خوبی برای گردشگری طبیعی باشد.
ابتکار به احیاء تالاب گندمان در استان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: این تالاب سال 88 به طور کامل از بین رفت اما مردم و تشکلها آن را احیاء کردند و امروز این تالاب به یکی از زیباترین تالابهای منطقه تبدیل شده و گردشگران بسیاری را جذب کرده است.