اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
اصغر وطنی اسکویی، دبیر علمی اولین کنفرانس ملی کامپوزیتها در صنعت ساخت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص استفاده کامپوزیت ها گفت: کامپوزیت ها بعد از جنگ جهانی دوم در ساخت زیر دریایی ها و موشک ها استفاده می شدند. سال 1970 استفاده از کامپوزیت ها در صنعت ساختمان رواج پیدا کرد و سال 1977 ژاپنی ها آئین نامه ای در رابطه با کاربرد کامپوزیت ها تدوین کردند و مطابق آن نیز بقیه کشورها هم آئین نامه صادر کردند.
وی افزود: میلگردهایی که از این محصول ساخته می شود، در سازه های بتنی و در شرایط ویژه که امکان خردگی وجود دارد، استفاده زیادی دارد. سال 1992 کشور ما مبحث نهم مقررات ملی را به بحث کاربرد میلگردهای کامپوزیتی در سازه های بتنی در شرایط ویژه و خورنده اختصاص داد؛ گرچه مباحث طراحی و معیارهای آن تدوین نشده، اما ما تصمیم گرفتیم اولین کنفرانس ملی کاربرد کامپوزیت ها را برگزار کنیم تا علاقه مندان و فعالان در این حوزه بتوانند اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند.
وطنی اسکویی در ادامه تصریح کرد: آنچه که مشخص است این است در ایران ۷ تا ۸ کارخانه این محصول را تولید می کنند و اکثر جنس هایی که در این خصوص وجود دارد از کشورهای چین و سوئیس به ایران صادر شده است.
وی درباره کاربرد میلگردهای کامپوزیتی گفت: برای ساخت پل ها از این کامپوزیت استفاده می شود، چرا که بتن در کنار میلگرد باعث می شود بعد از مدتی میلگرد خاصیت خود را از دست بدهد و استفاده از میلگردهای کامپوزیتی نور ساختمان را نیز زیادتر می کند.
دبیر علمی کنفرانس کاربرد کامپوزیت ها در صنعت ساخت گفت: در قشم و کیش و عسلویه و چابهار تمام پل ها کاور بتنی دارند که از کامپوزیت ساخته نشده و یون کلر در این کاور بتنی باعث خوردگی شدید میلگردها می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: از میلگردهای کامپوزیتی در اتاق های MRI، در مترو و تونل های مترو استفاده می شود که البته بیشترین کاربرد آن در قطارهای سریع السیر است، چراکه کامپوزیت ها با مغناطیس و میدان مغناطیسی تداخلی ندارند.
وطنی اسکویی درباره اولین کنفرانس ملی کاربرد کامپوزیت ها در صنعت ساخت گفت: این کنفرانس در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، 29 و 30 اردیبهشت ماه در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار می شود.
وی در ادامه گفت: در این کنفرانس جمع کثیری از اساتید و دانشگاهیان حضور دارند و شش کارگاه تخصصی در دو روز برگزار می شود که این کارگاه ها تخصصی بوده و به تشریح نحوه استفاده و طراحی کامپوزیت ها می پردازند.
دبیر علمی کنفرانس کاربرد کامپوزیت ها در صنعت ساخت در پایان خاطرنشان کرد: حدود 200 مقاله برای شرکت در این کنفرانس ارسال شده که 30 مقاله ارائه می شوند و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای انجام رسالت خود در این حوزه اقدام به برگزاری این کنفرانس نموده است.