به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه هاآرتص در گزارشی آورده است که پول های سعودی کوزوو را فاسد کرده و آن را به کشوری تبدیل کرده است که بیشتر شبیه به خاستگاه داعش می باشد. این درحالی است که این کشور نماد تسامح و خوش رویی بوده است.
به نوشته این روزنامه، عربستان که یکی از بزرگترین کشورهای طرفدار آمریکا است، منبع افراط گرایی است.
این روزنامه افزود: هر روز جمه صدها نفر در پیاده روی خارج از مسجدی که 17 سال قبل با پول های سعودی بنا شد، نماز اقامه می کنند. این مسجد مرکز گسترش تفکر وهابی است که عربستان داعیه دار آن است. این مسجد 17 سال پیش در زمان دخالت نظامی آمریکا در کوزوو ساخته شد.
به نوشته هاآرتص پول و نفوذ سعودیها این جامعه مسلمان در کوزوو را که به تسامح مشهور بود، به منبع افراط گرایی و عبور به اصطلاح "جهادی های اسلامگرا " تبدیل شده است.
پژوهشگران تاکید می کنند مسئولان افراط گرایی در کوزوو گروهی از شیوخ (وهابی) تندرو و سازمانهای سری هستند که عربستان آنها را از طریق یک شبکه بسیار پیچیده از جمعیت های خیریه و افراد و هیئت های دولتی حمایت مالی می کند.
باتوس ماکولی فرمانده پلیس ضد تروریسم در کوزوو گفت: این پول ها تروریسم را تشویق کرده است و باعث رشد آن از طریق هزینه مقادیر زیادی پول برای گسترش تفکر افراط گرایی شده است. پلیس به علت تنفرافکنی و جذب عناصر برای گروههای تروریستی 67 کیفر خواست مطرح کرده و 14 شیخ (وهابی) را بازداشت و 19 سازمان اسلامگرا را بسته است.
هاآرتص نوشت: این همان تغییر محسوس در کشور 1.8 میلیون نفری کوزوو است که تا چندی پیش یکی از بیشترین کشورهای برخوردار از تسامح بود اما دخالت عربستان در کنار ارایه میلیونها دلار به عنوان کمک ، وضعیت به طور کامل در کوزوو تغییر کرده است.
این روزنامه افزود: تلگراف های منتشر شده از سوی دیپلماتها و ویکیلیس درباره عربستان در سال 2015 فاش کرد که مساجد و مراکز و شیوخ (وهابی) هستند که در عربستان آموزش دیده اند و برای گسترش تفکر وهابیت در آسیا و آفریقا و اروپا مستقر شده اند.
به نوشته هاآرتص، شیوخی که در عربستان درس خوانده اند، استقرار خود در کشورهای جهان را برای اجرای اهداف وهابیت نظیر گسترش خشونت و به اصطلاح جهاد و تفکر تکفیری آغاز کرده اند.