به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید علی خمینی شامگاه سهشنبه در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل که یا حضور طلاب، اساتید حوزه، استاندار و مسئولان قم در مدرسه فیضیه برگزار شد؛ در سخنانی با اشاره به ابعاد شخصیتی امام راحل اظهار داشت: امام خمینی(ره) دارای ابعاد شخصیتی مختلفی بودند که سخن گفتن در خصوص ایشان بدون در نظر گرفتن همه ابعاد شخصیتیشان کامل نخواهد بود و بیان ویژگیهای امام راحل کار بسیار مشکلی است.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در خصوص ویژگیهای امام راحل فرمودند که پس از گذشته ۲۶ سال هنوز در بیان شخصیت امام راحل آنگونه که باید و شاید حقشان ادا نشده است.
امام خمینی(ره) یکی از علمای بزرگ شیعه بود
استاد حوزه علمیه قم در ادامه، امام خمینی(ره) را یکی از علمای بزرگ شیعه برشمرد و افزود: به اقرار ساواک در رژیم گذشته یکی از پرجمعیتترین دروس حوزههای علمیه درس امام خمینی(ره) بود که بیش از ۵۰۰ نفر در درس خارج امام شرکت میکردند.
وی اظهار داشت: امام راحل کوچکترین قدمی در رسیدن به جایگاه مرجعیت برنمیداشتند و زمانی که به عنوان مرجع تقلید شناخته شدند، ابعاد شخصیتی ایشان به قدری جامع بود که کمتر مرجعی را به عظمت شخصیتی امام راحل سراغ داریم.
حجت الاسلام خمینی تصریح کرد: امام خمینی(ره) همواره طلاب را به تحصیل، تهذیب نفس و اخلاق مداری توصیه میکردند و در این زمینه میفرمودند اگر عالمی فاسد شد جهانی را به فساد خواهد کشید.
وی با بیان اینکه امام راحل فردی خودساخته بودند، افزود: ایشان در تمام طول زندگی خود از لحاظ رفتاری و اخلاقی تغییری نکردند و هیچکس گمان نمیکرد زمانی که ایشان نهضت را از قم شروع کردند این مشعل فروزان بتواند همه کشور را روشن کنند.
امام خمینی(ره) تکلیف خود را در برپایی قیامت میدانستند
فرزند یادگار امام راحل، ادامه داد: امام خمینی(ره) تکلیف خود را در برپایی قیامت میدانستند و در این مسیر تمام سختیها را به جان خریدند و توانستند با نهضت خود رژیم ستمشاهی را سرنگون کنند.
وی با بیان اینکه امام خمینی در روز ورود به ایران حاضر نشدند جلوتر از برادر بزرگتر خود از هواپیما پیاده شوند، افزود: این موضوع نشان میدهد که رهبر کبیر انقلاب هیچگاه در حوادث روزگار غرق نشدند.
حجت الاسلام خمینی با بیان اینکه امام راحل، معنویت را در دنیای مدرن امروز احیا کردند، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شیعیان دنیا به شیعه بودن خود افتخار کردند.
وی افزود: امام به دینداران هویت داد و اگر امروز مسلمانان و شیعیان در دنیا به دین خود افتخار میکنند به خاطر عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی است و در واقع امام خمینی(ره) به مسلمین و شیعیان دنیا جرأت ابراز وجود دادند.
مدیریت امام راحل اعجاب برانگیز بود
این محقق و پژوهشگر حوزه، اضافه کرد: مدیریت امام راحل اعجاب برانگیز بود اما امروز در کشورهای منطقه میبینیم که به دلیل فقدان همین مدیریت به چه روزی گرفتار شدند.
وی افزود: امروز در لیبی که یک کشور انقلابی است مشخص نیست که چه کسی در حال حکومت است و کشورهای دیگر انقلابی نیز وضعیت اسفناکی دارند.
حجت الاسلام خمینی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران در ابتدا با انواع توطئهها مواجه بود، افزود: مدیریت الهی امام خمینی(ره) موجب شد انقلاب حفظ شود.
مبارزه با فساد فلسفه بعثت همه انبیاء الهی بود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مبارزه با فساد در اندیشه امام خمینی(ره) بسیار اهمیت داشت، افزود: مبارزه با فساد در حقیقت فلسفه بعثت همه انبیاء الهی بود و مشکل بزرگ امروز دنیا فساد پراکنی بر روی زمین است.
نوه رهبر کبیر انقلاب، با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد امروز باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود، افزود: اینکه امروز شاهد اختلاسها و دزدیهای میلیاردی در کشور هستیم نشان از مسئولیت خطیر جامعه دارد که در این زمینه باید احساس مسئولیت کنند و بیتفاوت نباشند.
وی با بیان اینکه حساسیت مردم و حکومت نسبت به مبارزه با فساد باید زنده باشد، افزود: این مطلوب نیست که در حکومت اسلامی خبرهایی در زمینه فساد به گوش برسد.
حجت الاسلام خمینی افزود: همه ما باید در مبارزه با فساد از زندگی شخصی خود آغاز کنیم و آن را ریشه کن کنیم و از مسئولان نیز باید انتظار مبارزه با فساد داشته باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که موجب ناراحتی مقام معظم رهبری میشود همین موضوع فساد است، افزود: باید از مسئولان دولتی سئوال کرد که چه اقداماتی برای بسته شدن مسیرهای فساد انجام دادهاند و قوه قضائیه و مقننه نیز در این زمینه باید پاسخگو باشند.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه تأخیر در مبارزه با مفاسد نامطلوب است، گفت: زمانی که جامعه درگیر فساد شد نمیتوان از مفاسد دیگر جلوگیری کرد و مقدمات توسعه و پیشرفت نیز در حقیقت از مبارزه با فساد آغاز خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: باید توجه داشت که فریادها در زمینه مبارزه با فساد نباید موجب سیاه نمایی و همچنین دلسردی مردم شود.
حجت الاسلام خمینی در توصیه به طلاب در زمینه مبارزه با فساد اظهار داشت: باید دو موضوع را مد نظر داشت؛ نخست آنکه نباید از هر موضوعی را چشم بسته دفاع کنیم که امام راحل در این زمینه نیز هیچگاه از همه چیز دفاع نمیکردند که موضوع دیگر نیز این است که ما نباید در زمینه مبارزه با فساد زبان ضد انقلابی داشته باشیم و انتقادهای ما باید از سر دلسوزی باشد نه اینکه نامیدی را به جامعه تزریق کنیم.
وی با بیان اینکه در خصوص آمار طلاق و مشکلات اقتصادی انتقادهای وجود دارد، افزود: باید توجه داشت که این مشکلات در همه کشورها وجود دارد و نباید به شیوهای این مشکلات را مطرح کنیم که نظام دینی را در مدیریت جامعه ناکارآمد نشان میدهد.
هیچ دولتی کامل نیست
فرزند یادگار امام راحل تأکید کرد: حمله به هر دولتی که سر کار میآید درست نیست و باید توجه داشت که دولتها با نیت خیر کار میکنند هرچند که هیچ دولتی کامل نیست و مشکلاتی دارد.
وی همچنین ابراز داشت: موضوع فساد تنها به موارد اقتصادی بازنمیگردد و فسادهای فرهنگی و سیاسی و اجتماعی نیست از معضلات امروزه کشور است.