به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف؛ وزیر امور خارجه کشورمان امروز (یکشنبه، 23 خرداد ماه) با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات نمایندگان در ماه مبارک رمضان گفت: این دعای خیر مردم بود در روزهای سخت رمضان سال گذشته تا کنون پشتیبان ما بود.
** اگر هدایتهای داهیانه رهبری نبود، رساندن مسئله هستهای به این مرحله میسر نمی شد
وی ادامه داد: اگر مقاومت و لطف مردم نبود و بالاتر از آن اگر دعای خیر مقام معظم رهبری و هدایت های داهیانه ایشان نبود، رساندن مسئله هسته ای به این مرحله میسر نمی شد.
وزیر خارجه گفت: حضور مردم و مقاومت آنها، طرف های بین المللی دست از دیدگاه خود که همواره جمهوری اسلامی ایران را یک مانع در جهت رسیدن به اهداف خود تلقی می کردند و از فشار و تحریم و تلاش برای تحمیل دیدگاه های خود به ایران بودند، بر نمی داشتند.
** حضور مردم در انتخابات فرصت دخالت دشمنان در امور داخلی ایران را گرفت
ظریف افزود: حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری 92 و همچنین انتخابات 7 اسفند فرصت دخالت دشمنان در امور داخلی ایران را گرفت، آنها در خیال باطل خود فکر می کنند با اعمال فشار می توانند بین دولت و مردم فاصله بیندارند.
وی تصریح کرد: در این فضا ما توانستیم به لطف خداند موانع و بهانه هایی که به بهانه برنامه هسته ای بر مردم تحمیل شده بود را از میان برداریم اما شرایط مذکور به معنای پایان بهانه جویی و اعمال فشار بر مردم ایران نیست زیرا نه ذات کشورهای دیگر تغییر می کند و نه ما در حوزه های دیگر غیرهسته ای با آنها مذاکره می کردیم.
وزیر خارجه ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری بارها و بارها تاکید کرده اند، باید بر اساس اعتماد به حمایت و مقاومت مردم و بالاتر از آن اعتماد به خداوند بزرگ و دعای ائمه تلاش کنیم که حقمان را از کسانی که در حالت عادی به دنبال بهانه گیری هستند، بگیریم.
ظریف اظهار داشت: از زمان مذاکرات تا کنون ما به دنبال پیگیری حقوق ملت ایران بوده و هستیم اما اگر بخواهیم دستاوردها را در این زمینه بررسی کنیم اول باید به این بپردازیم که اگر مذاکرات و برجام نبود امروز به لحاظ اقتصادی در چه وضعی بودیم. اگر برجام نبود تحریم ها افزایش پیدا می کرد زیرا در سال های گذشته تقریبا ماهی وجود نداشت که در آن تحریم ها افزایش پیدا نکرده باشد.
** اگر برجام نبود، فروش نفت در آینده نزدیک به صفر میرسید
وی تصریح کرد: بر طبق شرایط گذشته اگر تحریم های نفتی ایران افزایش پیدا می کرد، امروز جمهوری اسلامی فروش نفتش به کمتر از 200 هزار بشکه رسیده بود و در آینده نزدیک به صفر می رسید، دشمنان طوری مقابل فروش نفت ایران واکنش نشان می دادند که در زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید فروش نفت ما بین 850 تا 900 هزار بشکه رسیده بود، یعنی از 2 میلیون بشکه به عددی پایینتر از یک میلیون بشکه رسیده بودیم.
ظریف افزود: با تلاش مسئولین و مقاومت مردم ایران نه تنها روند کاهش فروش نفت متوقف شد بلکه در حال حاضر با توجه به وضعیت بد بازارهای جهانی فروش نفت ما به بالاتر از 2 میلیون بشکه رسیده است که این خود یک دستاورد عظیم برای کشور محسوب می شود.
وی ضمن تشکر از هدایتها و راهنماییهایی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: نباید این گونه تصور شود که اگر شرایط سالهای گذشته ادامه پیدا میکرد امروز در وضعیت فعلی قرار داشتیم. امروز در دولت و همچنین در تیم مذاکره کننده خوشحالیم که تلاشهایمان باعث شده شرایط گذشته فراموش شود.
وزیر امور خارجه افزود: مسئلهای که مطرح کردم خود جزء نعمتهای الهی بوده که دوستان ما در حال حاضر فراموش کردهاند که دو سال گذشته چه تحقیرها، توهینها، فشارها و تحریمهایی بر این مردم بزرگ تحمیل میشد.
** حذف برنامه PMD مبنای تحریمها را از بین برد
ظریف در خصوص دستاوردهای دوران پسابرجام گفت: رفع مبانی فشار و تحریم را باید یکی از دستاوردهای تلاشهای پسابرجام بدانیم. حذف برنامه PMD و یا ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای ایران که با همکاری بسیار خوب دستگاههای مختلف حاصل شد در حقیقت مبنای تحریمها را از بین برد. از لحاظ حقوقی لغو قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران در حقیقت به نوعی مبانی حقوقی فشارها و تحریمها علیه ایران را از میان برداشت.
وی با اشاره به اثرات روانی برداشته شدن فشارها و تحریمها بر روی افکار عمومی جهان اظهار کرد: سرازیر شدن هیأتهای خارجی به ایران پس از برجام نشان دهنده این واقعیت است که ایران از این پس مکانی امن برای همکاری است و وظیفه ما است که این امنیت را به رخ دنیا بکشیم.
ظریف افزود: از زمانی که برجام و حتی قبل از آن توافق ژنو شروع به اجرایی شدن کرد یعنی از آذر ماه سال 92 دست کشور برای دستیابی به منابع مالی خود باز شد و ماهیانه 700 میلیون دلار به صورت نقد پول وارد خزانه کشور شد. البته من نمیخواهم سیاهنمایی کنم اما در شرایط آن روزها خزانه کشور پول زیادی نداشت. مرحله بعدی آزادی وجوه مسدود شده ایران بر اساس برجام بود که مسئله بسیار مهمی بود.
ظریف گفت: امروز ممکن است ما از مشکلات نقل و انتقال بانکی صحبت کنیم که انشاالله آن هم کم کم حل شده و بیش از این هم حل خواهد شد اما این واقعیت را کسی زیرسوال نمیبرد که ما دسترسی به منابع مالی خودمان داریم و کسی نمیگوید این منابع شما قابل دسترسی نیست.
** منابع جمهوری اسلامی ایران در خارج در دسترس است
وی ادامه داد: منابع جمهوری اسلامی ایران در خارج در دسترس است و امروز بانکهای روزافزونی به شکل فزاینده با جمهوری اسلامی ایران و با بانکهای مرکزی و خصوصی ایران ارتباطاتی ایجاد کردند و این ارتباطات به شکل گستردهای روبه افزایش است البته در این حوزه موانعی بوده و هم موانعی موذیگریهای مخالفین ما چه دربخش دولتی و چه در بخش غیردولتی آمریکا و از طرف دیگر مشکلات موانعی که بر اثر پیشرفت قوانین بانکی در طول 8 و 9 سالی که جمهوری اسلامی با سیستم بانکی جهان فاصله گرفته بود ایجاد شده بود.
وزیرخارجه تصریح کرد: گشایش اعتبارات اسنادی و یا ال سیها روز 11 خرداد به 4 هزار و 172 مورد میرسد که این تعداد هر روز رو به افزایش است که به حمدالله امکانات بیشتری فراهم شده است.
ظریف اظهار داشت: بانکهای متعددی در اروپا، ژاپن و کره امروز عواید نفتی ایران را از شرکت نفت دریافت میکنند و شرکت نفت این توان را دارد که از عواید نفتی خودش برخوردار باشد.
وی گفت: مطالبات نفتی جمهوری اسلامی که سالها خارج از دسترس ما بود به کشور برگشته است دوستان کمتر شنیدهاند که 5 میلیارد دلار بدهی شرکت اینوک امارات به ایران به کشور برگشته است و بیش از 2 میلیارد دلار بدهی شرکت شل ایران که سالها بود به بهانه تحریمها این وجود را نزد خود نگه داشته بودند به کشور بازگشته است.
** 6 میلیارد دلار وجوه جمهوری اسلامی ایران نزد هند به تدریج به کشور برمی گردد
وزیرخارجه ادامه داد: 6 میلیارد دلار وجوه جمهوری اسلامی ایران نزد هند به تدریج به کشور برمی گردد که تاکنون 1 میلیارد برگشته و مابقی براساس توافقی که با شرکتهای هندی داشتهایم درآیندهای نزدیک این میزان تماما و کمالا به کشور ما برخواهد گشت.
ظریف اظهار داشت: تسویه بدهیهای نفتی با یونان و سایر کشورها، اینها آمار و ارقامی است که دوستان متأسفانه کمتر میشنوند و متأسفانه بیشترین توجه روی مشکلات و موانع است موانعی که هیچ یک پس از برجام ایجاد نشده است چرا که موانعی است سالها ایجاد شده است.
وی گفت: این موانع هر روز در حال افزایش بود که از افزایش آنها جلوگیری شد و به شدت کاهش پیدا کردند و اگر چیزی باقی مانده بیشتر روانی است و نمایندگان توجه داشته باشند که ما نباید فضای روانی را تشدید کنیم چرا که باید فضای روانی را از میان ببریم.
وزیر خارجه ادامه داد: دشمنان و مخالفان ایران یعنی صهیونیستها و رژیم سعودی تمام تلاششان این است که به بانکها بگویند سرمایهگذاری در ایران ناامن است، باز کردن امکانات است لذا ما باید اجازه دهیم دنیا واقعیات ایران را ببیند که ایران امنترین و مطمئنترین و پرسوقترین کشور در دنیا برای برقراری ارتباطات معقول و نه ارتباطات یک جانبه بلکه برای برقراری ارتباطاتی در جهت اهداف اقتصاد مقاومتی و پیشرفت کشور است.
قُل هَل نُنَبِّئُكُم بِالأَخسَرينَ أَعمالًا . الَّذينَ ضَلَّ سَعيُهُم فِي الحَياةِ الدُّنيا وَهُم يَحسَبونَ أَنَّهُم يُحسِنونَ صُنعًا
بگو: «آیا به شما خبر دهیم که زیانکارترین (مردم) در کارها، چه کسانی هستند؟
آنها که تلاشهایشان در زندگی دنیا گم (و نابود) شده؛ با این حال، میپندارند کار نیک انجام میدهند!» کهف 103-104
آقای وزیر خارجه؛ اونموقع که 800 هزار بشکه میفروختیم، قیمت هر بشکه بالای 75 دلار بود ولی الان که داریم 2 میلیون بشکه میفروشیمو بِشکن میزنیم که فروشمون رفته بالا، غرب با همدستی عربستان ملعون یه بلایی سر بازار نفت آورد که الان داریم بشکه ای 35 دلار میفروشیم. با یه حساب سرانگشتی میفهمین که چیزی دست ایرانو که نگرفته هیچ، هر روز داریم بیشتر منابع نفتیمونو خالی میکنیم فقط. اونوخ میایم شوی تبلیغاتی راه میندازیم که برجام برامون افزایش فروش نفت و بازگشت به بازارهای جهانی به ارمغان آورده.
کارهایی مثل تبدیل اورانیوم 20 درصد به اکسید و..................................
حالا مجبوریم برای جبران قیمت فعلی نفت ، صادراتش را بیشتر کنیم
اینکه افتخار نیست
آنقدر در برابر غرب سر کج کرده اید و باج داده اید که عربستان هم برای ما شاخ و شانه میکشد حتی کشور هایی که در نقشه جهان به سختی پیدا میشوند مانند جیبوتی جرات پیدا کرده و ادعای قطع رابطه میکنند
به فرمایش رهبر بزرگ ما این غنی سازی 20 درصد بود که باعث شد غربی ها تن به مذاکره بدهند.
مقاومت سختر از باج دادن است خراب کردن اسانتر از ساختن است
ماست مالی بسه دیگه