به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در جلسه علنی امروز (سهشنبه، 25 خرداد) برای ارائه گزارش درباره اشتغال، تامین اجتماعی و اقتصاد مقاومتی حضور داشت، گفت: فکر میکنم فراتر از هر برنامه، اقدام و ارائه آمار و ارقامی باید به مسئله سیاستگذاری در ایران توجه داشته باشیم.
علی ربیعی با اشاره به هدفمندی رایانهها گفت: مسئله هدفمند کردن یارانهها در حوزه بنده از این گونه مسائل است. کشور به یک تصمیم بزرگ بر سر چگونگی پرداختهای کشور نیاز دارد. فقر، آسیبهای اجتماعی، محیط زیست، آب و مسائلی از این قبیل از جمله مسائل مهمی است که هر چه سریعتر باید برای آن تصمیم هایی جدی شکل گیرد.
وی با بیان کارآمد نبودن راهکارهای رفع بیکاری در شرایط فعلی گفت: ضروری است که مشکل اشتغال را با رویکردهای جدید حل کنیم.
ربیعی گفت: اشتغالی که ما به تصویب شورای عالی اشتغال رساندیم مبتنی بر رویکرد رشد اشتغال زایی ضد فقر تنظیم شده و بر توسعه بنگاههای کوچک و بزرگ سطح منطقه و محله در سراسر کشور و زنجیره کردن آنها تأکید دارد.
وی ادامه داد: این رویکرد با تأکید مقام معظم رهبری در سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز تطابق حداکثری دارد لذا من معتقدم ظرفیت مهجور مانده اقتصاد ایران هستند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تعاون به عنوان یک راهکار برای بهبود زندگی مردم حرکت جمعی و ارتقای اشتغال زایی میتواند و در بازار کارساز باشد افزود: متأسفانه دیدگاههای نامناسب و ناتوانی در عملکردهای صورت گرفته این بخش را از ایفای نقش مناسب بازداشته است.
**جبران عقب ماندگیها نیازمند حمایت مجلس شورای اسلامی است
ربیعی ادامه داد: جبران عقب ماندگیها نیازمند حمایت مجلس شورای اسلامی است لذا از نمایندگان تقاضا دارم برای پیشبرد به این رویکرد در تدوین الزامات و تحقق این رویکرد با دولت و وزارتخانه همکاری کنند.
وی گفت: البته معنای این رویکرد جدید سیاست پرداخت به وام جدید و یا تکثیر بیرویه در صدور مجوزها نیست چرا که توسعه اشتغال به صورت محلی رخ میدهد و هر زمانی امکانپذیر میشود که ظرفیتهای محلی با رویکرد تأثیر مشارکت بخش خصوصی به الزامات نهایی توسعه اقتصادی و اشتغال در دستور کار سیاستگذاری قرار گیرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: نسخه واحد پیچیدن برای همه استانها و مناطق زهری تلخ برای توسعه اقتصادی و اشتغال است و براساس تجربه جهانی ایران رشد اقتصادی به تنهایی سبب ایجاد اشتغال و توسعه عدالت اجتماعی نمیشود لذا ما امروز جدا با پدیده رشد بدون اشتغال نیز مواجه هستیم.
ربیعی افزود: ما باید بیاموزیم به جای بریدن بند نوار کارخانههای بزرگ یک کار کوچک در روستا و خانه را افتتاح کنیم، باید بیاموزیم که مشاغل خرد و متوسط کار اساسی اشتغال ماست و سیاست مناسب برای اشتغالزایی است.
وی با بیان اینکه رسیدن به رشد اشتغالزا و اشتغال فقرزدا نیازمند توسعه نیروی انسانی ماست، اظهار کرد: براساس بررسیهای انجام گرفته درباره نیروی کار کشور به راحتی میگویم که نیروی کار کشور به شدت غیرماهر و مغایر استانداردهای لازم برای اقتصاد امروز دنیاست.
**توسعه آموزش به شکل فعلی درمان مشکلات مهارت نیروی کار کشور نخواهد بود
وزیر کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: معتقدم توسعه آموزش به شکل فعلی درمان مشکلات مهارت نیروی کار کشور نبوده و نخواهد بود لذا کشورهایی که رشد پایداری را تجربه کردند نیروی کار ماهر پرورش دادهاند و آموزشهای فنی و حرفهای در این مسیر نقش مهمی ایفا خواهد کرد بنابراین ما به شدت نیازمند باز آرایی اولویتها هستیم.
ربیعی گفت: تکمیل آموزشها، تأکید بر آموزش فنی و حرفهای و ارتقای مهارت نیروی کار از ضرورتهای راهبردی کشور است و برنامهای در دست اجرای این وزارتخانه در این زمینه و همچنین آموزش فنی و حرفهای در سطح روستاها و شهرستانها و تطابق آموزش با نیازهای اشتغال و مزیتهای شغلی هر منطقه در راستای همین امر است.
وی ادامه داد: از مجلس انتظار داریم برای تحقق شعار هر ایرانی یک مهارت مؤثر و هر منطقه یک مزیت این طرح و وزارتخانه را کمک کند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: تغییر رویکرد ما در مسئله اشتغال به رغم اینکه سیاستهای رشد سنتی را نیازمندیم و نیازمند یک تغییر رویکرد در اشتغال مبتنی بر مزیتهای منطقهای و در اشتغال مبتنی بر مزیتهایی که در محلهها وجود دارد و بکارگیری و زنجیره کردن آنها امروزه به نیاز اشتغال ما پاسخ خواهد داد.
ربیعی گفت: ما در سالهای آتی نیازمند اشتغال سالانه 800 تا 900 هزار شغل خواهیم بود که با توجه به رقم جمعیتی ما و جمعیت فعال آتی ما پاسخ دادن به این میزان از سالیانه نیاز به این رویکرد جدید به مسئله اشتغال مبتنی بر توسعه محلی و مبتنی بر مشاغل و مزیتهای هر منطقه دارد.
وی افزود: مسئله دوم و مهم وزارتخانه کار این است که حتما در این وزارت خانه فهم و همدلی با مجلس را پیرامون آن نیازمندیم.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به صندوقهای بازنشستگی در کشور گفت: صندوقهای بازنشستگی در وضعیت ناخوشایندی هستند و یک بار در تاریخ 8 مهر 93 درجلسه غیرعلنی این وضعیت را به استحضار مجلس رساندهاند.