به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد ضمن تکذیب پرداخت حقوق ماهانه 700 میلیون تومانی در وزارت بهداشت اظهار داشت: فیش حقوقی که در رسانهها منتشر شد مربوط به یک فوق تخصص کلیه است و این فیش مربوط به سیستم آذرخش وزارت بهداشت است.
وی افزود: این فیش حقوقی مربوط به کارکرد شش ماهه است ولی در عنوان یک ماه ذکر شده و طوری وانمود شده که این فیش یک ماهه است.
وی با بیان اینکه این شخص مسئول و مدیر نیست گفت: در این فیش حقوقی 9 ردیف کارانه قرار دارد و حقوق بیش از شش ماه یک فوق تخصص است برای رفع این موضوع به دیوان محاسبات مراجعه کرده و تمامی فیشها را در آنجا ارائه دادیم.
حریرچی اضافه کرد: پرداختها در وزارت بهداشت کاملاً قانونی و تحت نظارت بوده و امکان دارد در بعضی از موارد غیر متعارف باشد.
وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به احتساب تورم ارقام پرداختی، دریافتی ما کمتر شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: در حال حاضر به ازای هر یک هزار نفر جمعیت یک و نیم تخت بیمارستانی و یک و نیم پزشک داریم که این آمار بسیار پایین است.
وی ادامه داد: مطلوب این میزان در سطح جهانی 3 و نیم تخت به ازای هر یک هزار نفر جمعیت است و این میزان در منطقه 2 و نیم است.
حریرچی با اشاره به اینکه پزشکان متخصص در کشور 77.5 درصد خدمات درمانی مردم را انجام میدهند گفت: 12.5 درصد این میزان در حوزه خدمات درمانی و نیروهای مسلح و کمتر از 10 درصد خدمات خصوصی هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه پزشکان متخصص به طور میانگین 75 ساعت در هفته کار میکنند اظهار داشت: در یکی از مناطق محروم که 2 هزار کیلومتر از تهران فاصله دارد به مدت چندین ماه تنها یک متخصص زنان و زایمان در آن شهر وجود داشت که کل زایمانهای آن شهرستان را انجام داده است که این پزشک اگر دریافتی بالای 100 میلیون تومان نیز داشته باشد از شیر مادر حلالتر است.
حریرچی افزود: این پزشک هر روز به صورت شبانه روزی 15 زایمان طبیعی و سزارین انجام میدهد که البته درخواست نیرو کرده و توانستیم یک پزشک دیگر به آن منطقه ارسال کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: حقوق ما در وزارت بهداشت مانند حقوق اعضای هیئت علمی و وزارت علوم است همچنین ما یک تعرفه دولتی داریم و هزینههای درمانی طبق آن تعرفه افزایش پیدا میکند به طور مثال در گذشته برای یک عمل لوزه 8 هزار و 500 تومان دریافت میشد که این رقم در حال حاضر به 73 هزار تومان رسیده است.عمل آپاندیس نیز در گذشته 38 هزار تومان بوده که طبق تعرفه جدید به 109 هزار تومان رسیده است.
حریرچی با توجه به تکذیب حقوقهای چند ده میلیونی گفت: ممکن است در 40 تا 50 جلسه پرتو درمانی از بیمار و بیمه 700 میلیون تومان پول گرفته شود اما این رقم به صورت ماهانه دریافت نمیشود و ممکن است یک ماه 50 میلیون و 900 هزار تومان و ماه دیگر 65 میلیون و 200 هزار تومان و الی آخر که این مبلغ دریافت طی 40 تا 50 جلسه درمانی دریافت میشود.
وی تاکید کرد: ما به طور متوسط 47 درصد حق العلاج میدهیم که 20 درصد این میزان برای مالیات کسر میشود.
وی ادامه داد: یک بیمارستان برای یک بخیه مبلغ زیادی میگیرد که غیر قانونی بوده و ما آن را رد میکنیم اما در رسانهها تیتر میزنیم طرح تحول سلامت پولهای غیر قانونی میگیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: در این زمینه اقداماتی صورت گرفته تا اختلاف درآمد بین گروههای پزشکی و غیر پزشکی را کاهش دهیم .
حریرچی اضافه کرد: در بخش دولت نسبت درآمد پزشک عمومی نسبت به پرستار 1.75، متخصص به پرستار 4.73 است که این میزان رنج قابل قبول است.
وی در ادامه با بیان اینکه اختلاس و دزدی در همه ارگانها و سازمانها وجود دارد و ما نیز از این امر مستثنی نیستیم گفت: متوسط میانگین کل دریافتی پزشکان 13.900 است، سقف کارانه دریافتی دانشگاهها 80 میلیون تومان است و پرداختهای بالای 100 میلیونی تعدادشان اندک و انگشتشمار است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد هیچ ریالی بدون نظارت مدیر مالی و سازمانهای نظارتی پرداخت نمیشود.
حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص میزان حقوق خودش گفت: میزان دریافتی من را باید از کسی که پرداخت میکند پرسید. وزیر بهداشت، معاونین، رؤسای دانشگاهها به میزانی که فعالیت میکنند کمتر از یک دهم معادل کار دولتی را دریافت میکنند.
حریرچی افزود: اینکه میگویند پزشکی با نیمساعت کار دریافت بالا دارد درست نیست چون حقالزحمه وجود دارد و برای هر پزشک میزانش مشخص است متخصصان باید دو برابر شوند و ما اکنون در بسیاری از شهرها متخصص نداشتهایم و اکنون میفرستیم.
وی ادامه داد: در شهری مثل خرمشهر 2 سال پیش پزشک عمومی در بیمارستان اصلیاش نبود ما شرمنده این مردم هستیم اکنون آن را تأمین کردهایم اما کافی نیست.
حریرچی گفت: اکنون دستمزدها چون خوب شده برخی از پزشکان از تهران به این مناطق محروم میروند 10 روز هم میمانند و برمیگردند. برای این پزشکان هم باید هزینه شود.
وی گفت: در 8 رشته جراحی مغز، چشم، زنان، ارتوپدی، بیهوشی، گوش حلق و بینی، جراحی عمومی و رادیولوژی یک دهم نیاز کشور متخصص وجود دارد که باید 3 تا 4 برابر شود.
یک نیست به این آقا بگه آخه کجای دنیا یک کارگر ماهی 800 و یک پزشک ماهی 500 میلیون می گیرد اختلاف 650 برابری. این یعنی تبعض. اون پزشک هم داره از بیت المال این کارانه های گزاف را می گیرد پول انصراف یارنه ها از اول قرار بود صرف تولید و بهداشت مردم شود نه اینکه توی جیب آقایان برود. بودجه وزارت بهداشت در این دولت بیش از سه برابر روال عادی خودش شده و بجای اینکه صرف تجهیز بیمارستانها، ارتقاء بهداشت و... شود خرج پرداخت کارانه های چند صد میلیونی پزشکان شده است.
در مقابل وزیر کم کار و بی رمق آموزش و پرورش با این که کاری نکرده حداقل کمترین ضربه را به پیکره آموزش و پرورش وارد کرده است. واقعا دلیل این تناقض رفتاری چیست؟
توقع داريد مثل يک کارگر حقوق بگيرند؟
برويد درآمد بازاري ها را ببينيد جنس رو 100 تومن ميخرند 500 تومن مي فروشند...
با این که گرفتن دکترای مخابرات قطعا کمتر از رشته پزشکی است، ولی اگه خودمو بکشم هم حقوقم از 3 میلیون تجاوز نخواهد کرد!
آیا این عدالته؟
مگه این پزشک ها چقدر زحمت می کشند که حقوق بعضیهاشون باید 30 تا 40 برابر حقوق ما باشه؟
جراح و متخصص ها هم که بحثشون جداست
از عملکرد اونها طی ماه سودی حاصل بیمارستان میشه که بخشی از این سود بعنوان کارانه بین خودشون تقسیم میشه.اگر جراح عمل نکنه یا متخصص بیمار نبینه بیمارستان همچین سودی نخواهد کردکه از قبل درصدی از اون به کیفیت بخشی ارائه خدمات بپردازه
نهایت دریافت یک متخصص عادی به 100 تومن نمی رسه (حقوق+کارانه)
در قبال سلامت جامعه فکر نکنم مبلغ بالایی باشه
+ متخصص 20 30 سالش نیس عمو جان،اقلا 40 45 سال سن داره با حداقل 11 12 سال تحصیلات آکادمیک استخون شکونده به اینجا رسیده،فشارهای عصبی انواع آزمونهای سراسری که باید طی این سالها بگذرونه ،شب و روزش هم قاطی پاتیه ریسک پذیری مواجهه های احتمالیش هم از نظر ابتلا بالاست
شما هم دریافتی چند نفر استثنا روپیرهن عثمان نکنید.خوبیت نداره اینابیشتراساتیددانشگاه هستند که به جاشون رزیدنت هابیمار میبینن و اینا نظارت بر عملکرد میکنن ولی کارانه رو اینا میگیرن
*پزشکان زیادی طبابت رو کنار گذاشتن و عقیده دارند بازار بورس و سرمایه درآمد زا تر و پر سود تر از طبابت با تمام مزایاش هست
صرف قطع عصب فک پایین طی عمل جراحی به دلایل مختلف نصف دیه کامل رو شامل میشه
این یعنی استرس!این فقط یک مثال بود مثالهای دیگری هم میشه زد که در حوصله من نیست و از حوصله شما خارجه
وقتی از بیرون نگاه میکنیم اینا رو نخواهیم دید.صرفا دریافتی رو میبینیم نه زحمتی که برا اون دریافتی کشیده میشه.اگر جراح ی اشتباه کوچیک بکنه ممکنه مریض در جا تموم بکنه صرفا با قطع یک عصب یا شریان.جون آدمها با پول قابل خرید نیست