به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد خدا دوست پیش از خطبههای نماز جمعه تهران در توصیه به روزهداران ماه مبارک رمضان اظهار کرد: مربای زنجبیل،ماء العسل، کرفس، مویز و معجون می تواند موجب دفع اخلاط نامناسب از معده شود و بوی بد دهان را کاهش دهد.
وی ادامه داد: کسانی که معدههای گرم و یا خلط صفرا دارند نباید از غذاهای پرچرب و پرشیرینی استفاده کنند و بهتر است این افراد از آبغوره و آبلیمو به عنوان چاشنی در غذا بهره بگیرند.
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: زرد آلو و برگههای آن رافع بد بویی دهان است و این موضوع بیشتر در معدههای گرم اثر گذار است؛ انجیر، سقز و آویشن نیز به رفع بوی بد دهان کمک میکند.
خدا دوست عامل دیگر بد بویی دهان را رفلاکس معده عنوان کرد و گفت: افردی که دچار این بیماری هستند باید از نوشیدن مایعات همراه با غذا خودداری کنند و به هیچ عنوان نوشابه و دوغ ننوشند؛ افراد مبتلا به رفلاکس معده بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشند و از غذاهای پرچرب و دارای رطوبت پرهیز کنند.
وی ادامه داد: مربای به بدون شیره میتواند از رفلاکس معده جلوگیری کند و خوردن رب به بعد از غذا نیز اثر بخش خواهد بود.
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: شربت تخم بالنگو میتواند به بهبود رفلاکس کمک شایانی کند و راه دیگر برای مبتلایان به این مشکل نوشیدن خاک شیری است که در اب خوش حل شده و این کار باید نیم ساعت قبل از غذا انجام بگیرد.
خدا دوست با بیان اینکه نفخ از مشکلات شایع در زمان روزهداری است، گفت: علل مختلفی میتواند عامل نفخ یا کشیدگی معده باشد و شایع ترین علت آن ضعف هضم و سردی دستگاه گوارش است.
وی به روزهداران توصیه کرد که از خوردن غذاهای لزج و غلیظ همانند حلیم، شعله زرد و آش رشته که هضمی سنگین دارد تا حد امکان پرهیز کنند.
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: پرخوری بیش ازحد غذا نیز باعث نفخ میشود و باید در این زمینه نیز مراقبت لازم انجام گیرد.
خدا دوست خاطر نشان کرد: بهتر است برای جلوگیری از نفخ معده و تبعات آن غذا با آرامش و با جویدن کامل همراه با ارامش میل شود و قبل از سیر شدن کامل دست از غذا خوردن بکشیم تا دچار مشکلات معدهای نشویم.
وی ادامه داد: استفادهسیاه دانه، از تخم رازیانه، تخم کرفس و نعنا همراه با غذا میتواند در نفخ معده کمک کند.
خدا دوست در پایان توصیه کرد که روزهداران برای استفاده از غذاهای نفاخ از چاشنیهایی همچون گلپر یا دارچین استفاده کنند چرا که دارای تاثیرات مثبتی است.