آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۱۲۶۷

اردوغان، ابومازن را در جریان توافق با رژیم صهیونیستی قرار داد

رئیس جمهور ترکیه طی تماس تلفنی با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین وی را در جریان جزئیات دستیابی توافق آشتی ترکیه با رژیم صهیونیستی قرار داد .

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو،  «رجب طیب اردوغان» نخست وزیر ترکیه طی تماس تلفنی با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از موافقت رژیم صهیونیستی برای بهبود وضعیت انسانی در نوار غزه خبر داد.

 

بنابر گفته‌های منابعی در کاخ ریاست جمهوری ترکیه، عباس از تحولات اخیر و همچنین این توافق که قرار است ساعت 12 به وقت رم (14:30 به وقت تهران) رسما از سوی دو طرف اعلام شود، ابراز رضایت کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز» یک مقام ارشد ترک این توافق را یک «پیروزی دیپلماتیک» برای ترکیه خوانده و دلیل آن را پذیرفته شدن شروط آنکارا از سوی تل‌آویو اعلام کرد.

 

گفته می‌شود تحت این توافق، رژیم صهیونیستی پذیرفته ضمن پرداخت 21 میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان حمله به کشتی «ماوی مرمره»، به ترکیه اجازه دهد در نوار غزه اقدامات انسان‌دوستانه مانند تاسیس بیمارستان و نیروگاه برق انجام دهد.

 

خبرها حاکی از آن است که ترکیه از شرط برداشته شدن رفع محاصره غزه صرف نظر کرده است.

 

روابط دیپلماتیک دو رژیم درپی حمله کماندوهای اسرائیل در سال 2010 به کشتی «ماوی مرمره» حامل کمک‌های انسان دوستانه به غزه که به کشته و زخمی شدن 70 فعال حقوق‌بشری از جمله قتل 9 تبعه ترک انجامید،قطع شده بود. ترکیه همان زمان اعلام کرد چنانچه محاصره غزه برداشته نشود هرگز حاضر به عادی سازی روابط با اسراییل نخواهد بود. همان زمان این موضع گیری آقای اردوغان با استقبال شدید فلسطینی ها و مسلمانان روبرو شد اما اخیرا و در پی قطع رابطه روسیه با ترکیه بر سر منازعه آنان در باره سرنگونی جنگنده سوخوی روسی که به فشارهای اقتصادی علیه ترکیه منجر شد آنکارا برای فرار از این فشار دست به دامان اسراییل شده و بدون توجه به شروط قبلی خود با این رژیم رابطه اش را عادی کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار