رئیس صندوق بین الملل پول گفت: تصمیم انگلیس مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا به شدت چشم انداز رشد منطقه را با مشکل مواجه می سازد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو نشریه ساندی اکسپرس نوشت: صندوق بین المللی پول بر این باور است که اتحادیه اروپا در آستانه فروپاشی قرار دارد و احتمالا یورو کنار گذاشته خواهد شد.
این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود افزود: بررسی های صندوق بین المللی پول و اقتصاددانان سرشناس از آن حکایت دارد که بدون ایجاد تغییرات اساسی یورو و کل پروژه اتحادیه اروپا آینده ای نخواهد داشت.
کریستین لاگارد، رئیس این صندوق هشدار داد که تصمیم انگلیس مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا به شدت چشم انداز رشد منطقه را با مشکل مواجه می سازد.
پیش از برگزیت، رئیس صندوق بین المللی پول توسعه 1/7 درصدی را برای منطقه یورو پیش بینی کرده بود. اما پس از همه پرسی برگزیت این سازمان پیش بینی خود را به 1/6 درصد برای امسال و 1/4 درصد برای سال آتی تقلیل داد.
صندوق بین المللی پول بروز یک بحران اقتصادی در صورت پیروزی جنبش خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را پیش بینی کرده بود. این سازمان بین المللی اعلام کرد منطقه یورو در وضعیت بسیار حساسی قرار دارد.
«اگر همه مشکلات حل نشود، منطقه یور احتمالا شاهد بروز مکرر بی ثباتی های اقتصادی و سیاسی خواهد بود که بحران عدم اطمینان و مشکلات اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.»
در بیانیه صندوق بین المللی پول تاکیده شده است که بحران مهاجرت می تواند به پایان تردد آزاد منجر شود و درباره تمایل احتمالی دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا مبنی بر برگزاری همه پرسی مشابه برگزیت هشدار داده شده است.
حتی یک اقتصاددان برنده جایزه نوبل گفت احتمالا اروپا مجبور خواهد شد به استفاده از یورو خاتمه دهد. پروفسور کریستوفر پیساریدز معتقد است عدم اطمینان به کاهش سرمایه گذاری منجر خواهد شد و ایجاد اشتغال را با مشکل مواجه می سازد.