اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* منطقه سیستان واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان شامل زابل و چهارشهرستان تازه تاسیس زهک، هیرمند، نیمروز، هامون می شود. شغل اغلب مردم این دیار کشاورزی، دامداری، صیادی است؛ اما به سبب خشکی رود هیرمند و درپی آن خشکی دریاچه هامون به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران، مردم دیار صبر و پایداری و ولایتمداری با مشکلات عدیده ای مواجه شده اند از فقر، بی کاری گرفته تا ریزگردهایی که خشکی هامون به سینه های مردم به ودیعت می سپارد.
شن های روان را بادهای ۱۲۰ روزه میهمان خانه ها و سینه های مردم می کند، بادهایی که روزگاری با گذشتن از سطح آب دریاچه هامون خنکای مطبوعی برای ساکنان منطقه به ارمغان می بردند، امروز با خشک شدن هامون غبار را به سوغات می آورند، سوغاتی که با تلاش مسئولان دغدغهمند ثبت جهانی شد: زابل آلودهترین شهر دنیا!
در جهت حل مشکلات و معضلات سیستان نکات ذیل قابل ذکر است:
نکته اول، مسئولان محترم، نمایندگان عزیز، رسانه ملی،رسانه های کشوری و استانی لطفا وضعیت خاص مردم سیستان را به درستی تبیین کنید، نگذارید که در افکارعمومی مسئله ریزگردهای سیستان برابر آلودگی هوای کلانشهر ها قرار گیرد و به مسئله عادی مبدل شود.
نکته دوم، جناب آقای دکترظریف، آیا می توانید برای یک روز هم که شده به زابل بیایید و بدبختی مردم را از نزدیک ببینید؟ می توانید برای چند روز در این شرایط سخت در منطقه زندگی کنید؟ شما که دم از گفت و گو و مذاکره می زنید، چرا حقابه هامون خشکیده را طلب نمی کنید؟ خواهشا از آن تلفن های طوفانی و فشارهای ایمیلی برای موضوع حقابه هامون هم بکار ببرید شاید افاقه کند!
نکته سوم، مسئولین و نهاد های محترم نظارتی آیا به طرح عظیم آبیاری به ۴۶ هزار هکتار مزارع دشت سیستان که با دستور و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب باید طی ۳سال انجام شود اشراف و نظارتی دارید؟ تعهد دارید که فجایعی مانند فیش های نجومی شکل نگیرد؟ کیفیت و استاندارد بودن پروژه را متعهد هستید؟ پروژه در موعد مقرر تحویل می شود؟
نکته چهارم، مسئولین محترم در بخش های کشاورزی و صنعتی در موضوع اقتصاد مقاومتی، باید ابتدای امر صنایع تبدیلی را فعال واگر نیست ایجاد نمایید، در این صورت مردم با دلگرمی می توانند به تولیدات کشاورزی،دامی و... ادامه دهند و محصولشان بر روی دستشان نماند.
چرا در زمینه های مختلف که ظرفیت اشتغال در سیستان وجود دارد، سرمایه گذاری نمی شود؟
نکته پنجم، بعضی با سؤاستفاده از منطقه محروم تسهیلات اشتغال زایی را دریافت می کنند و در مصارف غیر استفاده می کنند، به مسئولین محترم توصیه می شود جلوی این گونه سودجویی ها را بگیرند و نظارت دقیق به اجرای طرح ها داشته باشند.
نکته آخر، راه حل مشکل ریزگردها و دیگر مشکلات سیستان برگزاری همایش های بی ثمر، تبلیغات، سیاسی کاری و صرفا حرف بی عمل نیست! راه حل اش عمل، تلاش و کوشش جهادی و مخلصانه است که متاسفانه در منطقه سیستان کمتر وجود دارد و علاوه برآن نظارت هم ضعیف است.
حجت اله ولایتی- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.