اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمدرضا متین فر از اساتید دانشگاه امام حسین(ع) با حضور در جمع دانشجویان شرکت کننده در دومین روز از هشتمین دوره طرح ولایت استانی قزوین، با اشاره به چالش های عصر فناوری های ارتباطی نوین گفت: آنچه امروز بیش از همیشه لازم است راه اندازی نهضت فضای مجازی و آموزش سواد رسانه ای در جامعه است.
وی افزود: اگر مدیریت صحیح در این فضا وجود نداشته باشد شاهد از هم گسیختگی بیشتر در خانواده ها و تبدیل یقین به شک و حب به بغض خواهیم بود.
این کارشناس فضای مجازی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان راهبرد اصلی در حوزه استفاده از فضای سایبری یاد و تصریح کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب این فضا میدان افکار و میدان کارزار و جنگ حقیقی است و به اندازه حفظ نظام و ارزش ها دارای اهمیت است؛ بنابراین می توان از آن به عنوان یک فرصت استفاده کرد.
متین فر با تاکید بر اینکه استفاده از فضای مجازی در آینده هم ضرورت است و هم الزام تصریحکرد: نمی توان جلوی این جریان را گرفت؛ چرا که نه ممکن است و نه مطلوب، از این رو باید رویکرد ما به سمت مدیریت صحیح، برنامه ریزی مناسب، استفاده محدود و مشروط در این فضا پیش رود.
وی منظور از استفاده مشروط و محدود را چنین دانست: باید سه عنصر اصلی را در رویکرد مشروط لحاظ داشت که عبارتند از توقف در مقابل آنچه دین به دور شدن از آن دستور می دهد، اولویت بندی و مورد آخر تکلیف محوری. همچنین به زمان، مکان و موقعیت شناسی در استفاده از این فضا و مدیریت صحیح آن باید توجه کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در حال حاضر دشمن از جنگ سخت و نیمه سخت به سمت جنگ نرم رفته است، گفت: بعد از واقعه ۱۱ سپتامبر دشمنان به دنبال ابزاری بودند که در زمان کوتاه و هزینه اندک، عمق نفوذ و اثر بالا به همراه گستره جغرافیایی فراگیر را داشته باشد؛ از این رو به سمت جنگ نرم حرکت کردند.
متین فر ادامه داد: در این جنگ قلب و ذهن افراد به عنوان خاکریز و صحنه نبرد انتخاب شده؛ چرا که عقلانیت و احساس که همان مغز و قلب افراد است سرنوشت سازترین و در عین حال آسیب پذیرترین عنصر یک جامعه می باشد که دشمن با پی بردن به این موضوع تمام هزینه و همت و وقت خود را صرف این جنگ نموده تا با تاثیر گذاری بر قلب و ذهن افراد و در نتیجه تسخیر آن مدیریت ادراک را به دست خود بگیرد.
وی با اشاره به سخنان کارشناسان و تحلیلگران غربی مبنی بر استفاده از سلاح بی بند و باری در جامعه ایرانی خاطرنشان کرد: آنها با استفاده از ابزار رسانه ای و حاکمیت محوریت شهوت، مدیریت افکار و احساس مردم در تلاش هستند تا با ایجاد فساد اخلاقی و انفجار بمب سکس و بی اخلاقی و کم رنگ کردن ریشه اعتقادی و دینی جامعه ایرانی را به انحطاط و نابودی بکشانند.
این استاد دانشگاه با اظهار تاسف از غفلت مسئولان و نخبه ها و دانشجویان نسبت به دفاع در برابر جنگ نرم افزود: امروز میدان جنگ عوض شده و جهان با ابزار نوین افکار و اندیشه ها را در دست گرفته است اما متاسفانه ما بدون اینکه ادبیات و اهمیت این جنگ را درک کنیم، بدون سپر و خاکریز و کمترین سواد مرتبط با این جنگ، بی رحمانه در برابر این سلاح وحشتناک قرار گرفته ایم.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) افزود: متاسفانه افراد در مواجهه با پدیده ها و ابزار نو ظهور فضای مجازی و اینترنت واکسینه نشده و کم ترین سواد رسانه را آموزش ندیده اند؛ بنابراین حاکمیت باید با ایجاد سواد رسانه ای و آموزش نحوه صحیح استفاده از تکنولوژی زمینه آگاهی مردم و جلوگیری از مشکلات را فراهم کند تا در برابر آسیب ها واکسینه شده و از فرصت های به وجود آمده نهایت استفاده را ببرد.
وی امکان ترویج سبک زندگی غربی و فساد اخلاقی را از تهدیدات به وجود آمده در فضای سایبری دانست و تصریح کرد: کاهش قدرت کنترل خانواده، امکان جاسوسی و جمع آوری اطلاعات توسط بیگانگان و اعتیاد اینترنتی از دیگر تهدیدات فضای مجازی و چالش های آن است.
متین فر در پایان بر لزوم راه اندازی هر چه سریع تر شبکه ملی اطلاعات تاکید و خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات به عنوان اصلی ترین و مهم ترین راهکار برون رفت از مشکلات بوجود آمده است؛ بنابراین باید کمپین مطالبه شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود تا از این طریق بسیاری از مشکلات زیر ساختی از بین برود.