به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دولت خودمختار کاتالونیا تهدید کرد بدون انتظار برای اجازه مادرید، برای یک حکومت مستقل از اسپانیا تلاش میکند.
روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی اختصاصی نوشت، درگیری میان کاتالونیا و اسپانیا بر سر موضوع استقلال کاتالانها افزایش یافته است. کاتالونیا آماده مخالفت با قانون اساسی اسپانیاست و این هفته نتایج کارگروه استقلال را به مناظره میگذارد.
این کارگروه 9 ماه بعد از آنکه پارلمان کاتالونیا قطعنامهای را به جریان انداخت که خواستار آغاز فرآیند تاسیس حکومت کاتالونیای مستقل است.
«کارمه فورکادل» ریاست پارلمان کاتالونیا و «رائول روموو» وزیر امور خارجه به گاردین گفتند عداوتهای ادامهدار مادرید باعث شدند که هیچ گزینهای جز تلاش برای استقلال باقی نماند.
به گفته این مقامات کاتالونیا، رفتار حکومت اسپانیا با کاتالونیا طوری بود که گویی هیچ جایگزینی برای آنها وجود ندارد و باید مانند اسکاتلند در بریتانیا باشند و با برگزاری همه پرسی تصمیم به جدایی یا عدم جدایی بگیرند. از سوی دیگر مقامات مادرید به دنبال سرمایهگذاری در تقابل با حامیان استقلال در کاتالونیا هستند.
کاتالونیا گفت که دولت اسپانیا دو گزینه دارد یکی اینکه واقعیت درباره استقلال را بپذیرد و یا به آنچه پیش از این انجام میداده ادامه دهد که این روش اصلا سازنده نیست.
از زمان پیروزی دولت کنونی کاتالونیا از ماه سپتامبر سال گذشته تا کنون، تلاش متعددی کرده است که شامل طراحی یک سیستم جمعآوری مالیات، تاسیس یک دستگاه امنیت اجتماعی و تاسیس وزارت امور خارجه است.
هدف دولت کاتالونیا از این اقدامات داشتن ساختار لازم برای زمان برگزاری همهپرسی استقلال است. وزیر خارجه کاتالونیا گفت دولت اسپانیا خیلی از سوال قانونی بودن استفاده میکند اما این تنها ابزاری در دستش برای دولت است تا در صورت نیاز ان آن استفاده کند. وی گفت آنچه کاتالونیا انجام میدهد قانونی است و غیر قانونی نیست.
وزیر خارجه کاتالونیا در ادامه گفت حتی اگر دادگاه اسپانیا با برگزاری همهپرسی مخالفت کند، رای این دادگاه تاثیری نداشته و مانعی برای استقلال کاتالونیا از مادرید نیست.
کاتالونیا مهمترین بخش خودمختار اسپانیا از لحاظ مالی و بانکی و امور بندری به شمار میرود و نزدیک به 20 درصد تولید ناخالص ملی اسپانیا در کاتالونیا تولید میشود. یکی از خواستههای دولت کاتالونیا در سالهای اخیر پرداخت سهم کمتری از مالیاتهایی مردم این منطقه به دولت مرکزی و تعیین سقف مالیاتها توسط حکومت کاتالونیا است. از سوی دیگر گرایشهای جداییطلبانه در کاتالونیا طی سالهای اخیر شدت یافته و جداییخواهان و برخی از اقتصاددانان معتقدند جدایی این ایالت از دولت مرکزی از لحاظ اقتصادی به سود آن خواهد بود.