به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد حسن قاضی زاده هاشمی در نشست خبری اولین اجلاسیه مسئولین دانشگاه ها و دانشکده های پزشکی سراسر کشور در دانشکده علوم پزشکی مشهد و در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه مشهد سالانه زائران زیادی دارد چنانچه استانداری این شهر هزار تخت بیمارستانی را تامین می کند آیا این وزارتخانه هم هزار تخت دیگر را برای این شهر تامین خواهند کرد گفت: ما به این قرار خود پای بند هستیم و به وعده خود عمل می کنیم.
وی افزود: در حال حاضر برای 540 تختخواب بیمارستان در مشهد زمینی قرار داده شده که منابع آب باید از زمین دیگر تامین شود ما آرزو داریم که در مشهد 2 هزار تختخواب اضافه شود که در آینده این چنین خواهد شد.
وزیر بهداشت در خصوص مشکلات و چالش های طرح تحول سلامت بیان داشت: چالش های عمده ما مطالبات دولت و بخش خصوصی از بیمه هاست، دولت لایحه اصلاحیه بودجه 95 را به مجلس فرستاده و امیدواریم رای مثبت بگیرد و چنانچه این امر محقق شود بسیاری مشکلات حوزه درمانی و بهداشت حل خواهد شد.
هاشمی در خصوص این که دولت در سال های پایانی عمر خود قرار دارد و حاشیه هایی که برای این دستگاه به وجود بیاید متذکر شد: امسال برای همه دستگاه ها حاشیه است از جمله برای وزارت بهداشت و درمان اما ما باید حواسمان را جمع کنیم و حاشیه سازی نکنیم البته به دلیل بداخلاقی ها واقعیت به شکل نادرست بیان می شود که این امر مهم نیست و ما باید خویشتن دار باشیم.
وی به بیمارستان قائم و مشکلات آن اشاره داشت و گفت: وزارت بهداشت به بیمارستان قائم خدمات ارائه می دهد متاسفانه پیشنهاد دو سال قبل در خصوص این بیمارستان به نتیجه نرسید و موانع زیادی ایجاد شد و اقدامی برای جایگزینی این بیمارستان صورت نگرفته است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در بازسازی و نوسازی بیمارستان قائم اقداماتی صورت گرفته و مشکلاتی که بیماران در بازدید گذشته من از این بیمارستان داشتند حل شده است برای حل مشکلات و معضلات این بیمارستان کمک خیرین را می طلبد زیرا که پروژه بزرگی است البته اولویت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیمارستان امام رضاست که با اعتبارات به دست آمده کار ساختمانی آن شروع شده است.
وی در خصوص تخلفات حوزه درآمد و پزشکی خاطر نشان کرد: در این مورد سازمان نظام پزشکی، معاونت درمان و دادگاه رسیدگی می کنند و باید آمار کاهش یا افزایش شکایت از این حوزه را از سازمان های مربوطه بگیریم اگر چه این آمارها نسبی است اما خوشبختانه شکایت از این حوزه افزایش نداشته است.
هاشمی با بیان اینکه در سرانه کشور یک بی عدالتی برای اورژانس و مراکز بیمارستانی و درمانی وجود دارد که مربوط به زمان حال نیست.
وی ادامه داد: این مشکل را حدود سی سال قبل مشهد و برخی استان های توریستی داشته اند و مسئولین خراسان رضوی می توانند مراکز با ایجاد مراکز تصمیم گیری حداقل سرانه استان را برابر استان هایی که شرایط خراسان رضوی را ندارند بشود.
وی در ادامه به برنامه های وزارت بهداشت و درمان در حوزه سلامت روان اشاره داشت و گفت: کاری که وزارت بهداشت در حال حاضر دنبال می کند به کارگیری کارشناس مراقبت و سلامت در مراکز خدمات درمانی می باشد به ازای هر سه هزار نفر یک مراقب سلامت داریم.
وی تصریح کرد: در بخش عوامل بیماری زا دست ما نیست و به فعالیت ها و کانون های اجتماعی، فرهنگی بازمی گردد چنانچه این کانون ها رفتارهای درستی داشته باشند تعداد بیماری های روانی کاهش می باید و مسئله بیماری روانی در کشور جدی است و لازم است به آن توجه شود این که گمان کنیم گذر زمان این موضوع را به فراموشی می سپارد اشتباه است.
وزیر بهداشت افزود: متاسفانه امکانات ما در مراتب خدمات بیماری های روانی کم است و هم چنین حمایت های بیمه نیز محدود می باشد در خصوص بیماری های روانی تحت بیمارستان های ما خیلی محدود است به طوری که در استان البرز با توجه به جمعیت سه میلیون نفری آن 4 تخت روانپزشکی داریم که امیدواریم بتوانیم این تعداد را به صد تخت برسانیم مشکلات حوزه روان به دلیل کم توجهی به این حوزه است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان سه اقدام صورت گرفته است گفت: یکی از اقدامات مشاورین بهورزی در روستاها و هم چنین کار پیشگیری در خصوص درمان هشت میلیون نفر از دانش آموزان می باشد.
وی با یادآوری اینکه بودجه بهداشت از 6 درصد به 9 درصد افزایش داشته تصریح کرد: این دولت به بودجه توجه زیادی داشت که یک نمونه آن بودجه بهداشت است که 50 درصد افزایش داشته و بیشترین هزینه ها را در این حوزه داشتیم.