به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد آقاجانی معاون درمان وزیر بهداشت در نشست خبری اولین اجلاسیه مسئولین و روسای دانشگاه های سراسر کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وزارت بهداشت و درمان دو برنامه در جهت افزایش امنیت بیماران و کاهش اتفاقات احتمالی را انجام داده گفت: این برنامه شامل افزایش نظارت موردی و استقرار نسل سوم اعتباربخشی در بیمارستان ها به مهمترین رکن این نسل اعتباربخشی است توجه به نتایج کیفی مراکز درمانی است در صورتی که این مراکز درمانی و بیمارستان ها نتیجه مطلوب را در زمینه کیفیت به دست نیاورند امتیازات لازم که همان هزینه و خدمات بیمارستانی است را به دست نخواهند آورد این اعتباربخشی از شش ماهه دوم سال جاری در بیمارستان ها استقرار خواهد یافت.
معاون درمان وزیر بهداشت با اعلام اینکه این وزارتخانه سامانه الکترونیکی برای پرونده سازی ایجاد کرده است تصریح کرد: این سامانه حضور مراجعان را کمتر می کند و باعث ایجاد زمینه خوب اطلاعاتی جهت برنامه ریزی درمانی کشور می شود نتایج آن جلوگیری از تخلفات بیمارستانی است، این سامانه حدود یک ماه در وزارتخانه آغاز به کار کرده است.
وی به تناسب بین تعداد فارغ التحصیلان و نیازهای دانشگاهی اشاره داشت و گفت: بین تعداد فارغ التحصیلان و نیازهای دانشگاه تفاوت هایی وجود دارد طبق بخش نامه وزارتخانه 20 درصد از تعهدات تخصصی رشته هایی مانند توانبخشی و ارزشی، رادیوتراپی، پزشکی هسته ای، روان پزشکی، بیماری های داخلی کودکان، داخلی بزرگسالان و بیماری های عفونی کاهش می یابد و در رشته های اجتماعی، ورزشی و طب هوا و فضا و کار تعهدات اختیاری کاهش می یابد.
آقاجانی تصریح کرد: البته در رشته پزشکی بالینی بعداز تکمیل نیاز سازمان پزشک قانونی مازاد فارغ التحصیلان تعهدات اختیاری شان کاهش می یابد.
معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه این وزارتخانه برای تامین نیازهای مناطق محروم به پزشک اصلاحاتی در برنامه گذشته خود انجام داده است متذکر شد: وزارت بهداشت و درمان به منظور ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و روستایی از مشوق ها و امتیازات مالی استفاده خواهد کرد و هم چنین از گزینش نیروهای بومی البته پزشکان عمومی بعد از فارغ التحصیلی به مدت دو سال باید دوره اجباری را بگذرانند که این قانون مجلس شورای اسلامی است.
وی اضافه کرد: وزارت بهداشت و درمان تلاش دارد تا با این اصلاحات و برنامه ریزی های صورت گرفته در مدت ده سال به تدریج تعهدات اجباری را حذف کند.
آقاجانی به تاخیر مطالبات بیمارستان ها توسط بیمه ها اشاره داشت و افزود: وقفه ای که در وصول مطالبات بیمارستان ها از بیمه ها صورت گرفته باعث ایجاد مشکلاتی در حوزه درمانی و بیمارستانی از جمله تامین دارو، لوازم پزشکی و کاهش انگیزه کارکنان خواهد شد.
معاون وزیر با یادآوری این مطلب که وزارت خانه پیشنهاداصلاحیه بودجه 5 هزار میلیارد تومانی را به مجلس فرستاده است خاطر نشان کرد: چنانچه این اصلاحیه رای مثبت بگیرد بسیاری از کرسی های سازمان بیمه سلامت در سال جاری برطرف می شود بین 8 تا 9 هزار میلیارد تومان خدمات درمانی ارائه شده که متاسفانه هنوز هزینه آن نشده است.
وی در خصوص بیمارستان های فرسوده در کشور گفت: 67 درصد از بیمارستان های ما فرسوده می باشند و 16 هزار تخت خواب فرسوده نیز داریم که خوشبختانه تاکنون 39 هزار تخت خواب بازسازی شده است و هم چنین در زمینه توسعه بیمارستان های جدید و هم چنین بازسازی شده تا اقداماتی صورت گرفته است.
معاون درمان وزیر بهداشت تصریح کرد: ما در زمینه تجهیزات درمانی ما هم دچار فرسودگی هستند تاکنون 27 هزار قلم تجهیزات جدید تدارک و به بیمارستان ها فرستاده شده که در حال بهره برداری هستند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 20 هزار تخت خواب در این دولت به بهره برداری برسد خاطر نشان کرد: تاکنون ده هزار تخت خواب به بهره برداری رسیده و قرار است ده هزار تخت خواب دیگر تا اوایل سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی با یادآوری اینکه برای کاهش مشکلات درمانی روستاییان و مناطق محروم 5 هزا رو700 پزشک متخصص به این مراکز فرستاده شده است تصریح کرد: این پزشکان تما م وقت خود را به کار درمانی در مراکز دولتی می پردازند و به صورت خصوصی فعالیتی ندارند.
وی در پایان با بیان اینکه دانشگاه های پزشکی مشهد برای حاشیه این شهر خدمات درمانی عرضه کرده است یادآور شد: این کار ارزنده ای است و حاشیه نشینان این شهر برای اولین بار از این خدمات برخوردار می شوند.