نشانههایی از کاهش واردات نفت چین وجود دارد و برخی تانکرهای سوخت، هنوز فروش نرفتهاند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، روز جمعه بر اثر فشار مازاد عرضه و محصولات تصفیه شده بر بازار و همچنین احتمال کاهش واردات چین، بهای نفت خام سقوط کرد. به این ترتیب، بهای نفت تگزاس با کاهش ده سنتی در مقایسه با سری قبل، به بشکهای 41 دلار و 83 سنت رسید.
بهای نفت خام برنت نیز با کاهش 14 سنتی، به قیمت هر بشکه 44 دلار و 15 سنت معامله شد اما بهای آن در طول هفته 3.5 درصد رشد داشت.
فشار بابت افزایش بیش از حد تولید نفت خام و محصولات تصفیه شده، باعث لبریز شدن تانکرها شده و سوخت فروش نرفته زیادی موجود است. اما بهای نفت، هنوز هم در مقایسه با بهای حداقلی هفته، 2 درصد بیشتر است. نگرانی هایی هم وجود دارد که واردات چین در مقایسه با مقدار سال 2015 و سال جاری، کمتر شود.
از آن سو در بازار طلا، با کاهش ارزش دلار، سرمایه گذاران منتظر اعلام سیاست بعدی وزارت خزانه داری آمریکا هستند که با گزارش کار ماهانه آمریکا، ارتباط تنگاتنگی دارد.
بهای طلا پس از افزایش بیش از یک هفته ای در طول هفته جاری، روز جمعه نیز به میزان 0.1 دیگر بالا رفت و به هر اونس 1361 دلار و 77 سنت رسید. دلیل اصلی این وضعیت، هم کاهش ارزش دلار و هم اعلام نشدن سیاست بهره توسط آمریکا است.
طلا به افزایش نرخ بهره آمریکا، بسیار حساس است و هنگام بالا رفتن ارزش دلار، احتمال نگهداری این دارایی، افزایش می یابد.
کارشناسان معتقدند دلیل برای کاهش طلا به قیمت کمتر از 1300 دلار در هر اونس وجود ندارد؛ زیرا وضعیت اروپا نیز ناپایدار است.
داده های این هفته، تاکنون نشان داده اند شرکت های خصوصی آمریکایی، در ماه جولای، 180 هزار شغل ایجاد کرده اند که از پیش بینی کارشناسان، بیشتر است. اما از آن سو، آمار بیکاران آمریکایی که متقاضی شغل هستند، در هفته گذشته بالا رفته است.