به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سربازرس سید جاوید مجتبی گیلانی از نیروهای ارشد پلیس هند روز دوشنبه (18 مرداد) گفت، این دستگیری ها در دو هفته گذشته و به منظور پایان دادن به یک ماه اعتراضات خشونت بار صورت گرفته است.
از هشتم جولای 2016 (18 تیر 1395)، بعد از کشته شدن برهان وانی، رهبر گروه جدایی طلب حزب المجاهدین، اقدامات سرکوب گرانه هند و مقررات منع آمد و رفت در کشمیر گسترده ترین تظاهرات و اعتراضات سالهای اخیر را علیه حکومت هند رقم زده است.
دهها هزار نفر از مردم با سرپیچی از قانون منع آمد و رفت در تظاهرات و اعتراضات خیابانی شرکت کرده اند که اغلب به خشونت کشیده شده است.
نیروهای دولتی هند در سرکوب اعتراضات از گاز اشک آور، مهمات واقعی، گلوله های جنگی و گاز اشک آور استفاده کردهاند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده از 8 جولای تاکنون در نتیجه ناآرامیهای کشمیر تحت کنترل هند، بیش از 70 نفر کشته و بیش از 6000 هزار نفر زخمی شده اند.
روز دوشنبه، دهها هزار نظامی هند به گشت زنی درحالی در کشمیر به گشت زنی پرداختند که در اطراف خیابان های شهر سیم خاردار بود و در بیشتر مناطق کشمیر قانون منع آمد و شد اعلام شده بود.
این در حالی است که اقدامات سرکوب گرانه دولت هند و اعتصاب اعتراض آمیز جدایی طلبان، امور روزمره زندگی را در کشمیر فلج کرده و مدارس و همه مراکز تجاری منطقه تعطیل شده اند.
سید علیشاه گیلانی و میر واعظ عمر فاروق از سران کنفرانس حریت از مردم جامو و کشمیرخواسته اند تا 12 آگوست به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه داده و در مقابل سیاست سرکوب گرانه نیروهای دولت هند مقاومت کنند.
منطقۀ کشمیر از سال 1947 و پس از استقلال هند و پاکستان از انگلیس، صحنۀ مناقشات ارضی است. کشمیر به دو منطقه تحت کنترل هند و منطقه تحت کنترل پاکستان تقسیم شده است، اما هر یک از کشورها مالکیت کل منطقه را مدعی هستند.
از زمان شورش مسلحانه در اواخر دهه 80 که علیه حاکمیت هند بر اراضی هیمالیا آغاز شده است، دهها هزار نفر کشته شدهاند.