به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سی و سومین مدیران آموزش و پرورش سراسر کشور که صبح امروز چهارشنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به فضای تربیتی انسان که در قرآن نیز به آن اشاره شده است، اظهار داشت: شالوده آینده انسان در مقطع نوجوانی شکل میگیرد و پایهگذار آینده کشور و جامعه همین دانشآموزان هستند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) تصریح کرد: تقدیر الهی این بود که ایران به خاطر شرایط و مردم و همچنین روحیه و موقعیت جغرافیایی دوران تبعید امام رضا اسم ولیعهدی در کشورمان باشد و اینجا کانون پرورش انسانها شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به انتظاراتی که قرآن از انسان برای آموزش و تربیت دارد، گفت: فقط علما هستند که در برابر خدا خشیت دارند و این حرف خداوند نیز مبالغه و شعار نیست؛ در واقع خلاصه این بحث این است که دانش و علم منشا سعادت واقعی انسانها برای ابد است. البته خشیت با ترس تفاوت دارد و نوعی حالت خضوع و خشوع در مقابل عظمت خداوند محسوب میشود.
وی با بیان اینکه علوم منحصر در علم دینی و علوم ابدان نیست تصریح کرد: علوم ابدان شامل همه علومی است که راز خلقت، بشریت را و همچنین مواد و کهکشانها را میشناسد، یک علم هم از وحی سرچشمه میگیرد و اگر این دو گروه علما با هم همکاری کنند بشریت راه واقعی سعادت را میپیماید.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به مسئولیت بزرگ معلمان شغل آنها را مانند انبیاء تعلیم و تربیت عنوان کرد و ادامه داد: انسان میتواند بر همه چیز در جهان بشریت سرنوشتساز باشد اما پیامبران و حتی پیامبر خاتمالانبیاء نیز هیچ گاه به نقطهای نرسیدند که همه چیز را بدانند و این نشان میدهد که انسان بیپایان است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وقتی امام زمان میآیند این دنیا مانند کف دست برای افراد از جمله امام زمان قابل شناسایی است، گفت: امروز معلمان نقطه کانونی آموزش و پرورش هستند و باید روحیه معلمی خود را حفظ کنند چراکه این راه همان راه واقعی انبیاء است.
وی ضمن انتقاد از شرایط جهان اسلام گفت: متاسفانه امروز ما شاهد هستیم که به جان یکدیگر میافتند و مانند حیوانات وحشی یکدیگر را پاره میکنند و میخورند و این ناشی از دور شدن از تعلیمات پیامبران است، آنها به اسم خداوند و قرآن خود را منفجر و صدها خانواده را عزادار میکنند و فکر میکنند کار خوبی را انجام دادهاند، یکی از سران آنها که اسیر شده بود اعتراف کرد که ما بچهها را از زمان کودکی طوری تربیت میکنیم که عاشق کارهای انتحاری باشند.
هاشمی رفسنجانی با تاکید براینکه در بحث علمی دنیای غرب بدهکار دنیای اسلام است به نقش دانشگاه جندی شاپور اشاره کرد و ادامه داد: جندی شاپور دانشگاهی در ایران بود که ترکیبی از بزرگانی را در خود داشت که با حکومتهای جبارشان نمیساختند و به آنجا آمده بودند، آن مرکز به بغداد منتقل و همه آثار در آنجا ترجمه شد تا اینکه در غم چهارم بزرگترین تمدن اسلامی شکل گرفت لذا دانشی که همراه با ایمان باشد این آثار را در پی دارد و ما متاسفانه دور شدهایم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بچههای ما باید بروند و خارج درس بخوانند و بیایند و معلوم است که باید بروند تصریح کرد: به طور مثال اگر پیامبر اسلام اگر میدیدند که سلاح جدیدی در جایی پیدا شده کسانی را میفرستادند تا بروند و یاد بگیرند و بیایند و زمانی که اسلام به ایران آمد، به جندیشاپور آسیبی وارد نشد.
وی در ادامه به مباحث داخلی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: از کارهای بسیار ارزشمند دولت روح انی این بود که تحریمهای طولانی، خطرناک و واقعا کشنده را از جلوی پای ما برداشت اما برخی چشم خود را میبندند و دهان خود را باز می کنند و میگویند برجام سم مهلک است.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به محدودیت هواپیماها برای سوختگیری و محدودیتهای کشتیهای کشورمان در زمان تحریم یادآور شد: این مسائل سم مهلک بود یا برجام؟ ما با 450 بانک در دنیا کار میکنیم، البته چند بانک هم هستند که آمریکا در آن سهم دارد و می گوید ما تحریمها را لغو نکردهایم که البته این مسئله هم مربوط به حقوق بشر، تروریسم و فلسطین و لبنان است. البته ما میتوانستیم آن را هم حل کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از امتیازات بسیار بزرگ برجام را یکی از دانشهایی دانست که بشریت همواره در صدد تحصیل آن بوده است و بر همین مبنا گفت مسئله گداخت هستهای و جوش هستهای بسیار مهم است و بشریت همواره دنبال این بوده که از قدرت درونی ذرات طوری استفاده کند که خطر نداشته باشد و مشکلات بشر را حل کند.
وی با بیان اینکه نیروگاهی در فرانسه در دست ساخت است که 7 کشور در آن شریک شدهاند افزود: اولین نیروگاه آنها با 500 مگاوات برق را از آنجا تامین میکند؛ بعد از انقلاب من از جمله کسانی بودم که زود متوجه این مسئله شدم و در دانشگاهها و به ویژه دانشگاه آزاد به دنبال این قضیه رفتم، لذا در برجام این مسئله گنجانده شد و ما محدودیتهایی را پذیرفتیم و در مقابل آنها هم پذیرفتند که ما هم عضو جمعیت این 7 کشور شده و در واقع 8 کشور شویم.
هاشمی رفسنجانی در ادامه از سفر صالحی و برخی از اساتید دانشگاه آزاد به فرانسه برای بررسی این موضوع خبر داد و گفت: آنها از این مرکز فرانسوی بازدید کردند و دو پیشنهاد به ایران ارائه شد، اول اینکه به ما گفتند میتوانید با پرداخت مبلغی عضو شوید و باید یک میلیارد و 200 میلیون یورو سرمایهگذاری کنید و نکته دوم این است که آنها صنایع ما را بررسی کردند و گفتند ما ساخت آنها را به شما سفارش میدهیم و آن را به حساب بدهیتان میگذاریم البته هنوز در این باره تصمیمگیری نکردهایم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: ما همه این مسائل را از سر برجام داریم، یادآور شد: تا قبل از برجام در اکثر رشتههای حساس از ایران کسی پذیرفته نمیشد اما امروز این مسئله حل شده است، برخی برجام را بیخاصیت و سم مهلک میدانند لذا این دولت باید فهرست دستاوردهای خود را بیشتر معرفی کند تا این حرفها را نشنود و ما باید کاری کنیم تا دنیا با خیال راحت با ایران تعامل داشته باشد.
وی تاکید کرد: دولت با برجام پایه بزرگی را گذاشت و اگر بنای عوامفریبی باشد خیلی حرفها را میشود زد. در حالی که ما باید بتوانیم به دانش و تحقیقات جهانی دسترسی داشته باشیم، از این رو معلمان آثار برجام را ببینند و بچههای معصوم آن را روشن کنند. البته من نمیخواهم بگویم که به صورت جناحی عمل کنیم.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه طبق سند چشمانداز 20 ساله بهترین نقطه اساسی ما تحقق یافته است، تصریح کرد: ما امروز از لحاظ توسعه انسانی مقام اول را در کشور داریم و توسعه علمی نیز به سرعت در حال محقق شدن است. از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی که رهبری به حق آن را مطرح فرمودند دو رکن اساسی یعنی برونزایی و بروننگری دارد که باید به آن عمل کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دانشگاه آزاد در 450 واحد و 7 هزار و 500 آزمایشگاه در خدمت علم قرار گرفته است، نقش بسیار مهم شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: ما با کپیکاری و تقلید به جایی نمیرسیم و باید از اول سلول کار را خودمان شکل دهیم، من مطمئنم که دوره دوم دولت آقای روحانی میتواند ما را به این پیشرفتها برساند و بسیاری از این سمپاشیها، اهانتها و هوچیگریها برای این است که ما به اینجا نرسیم که این بسیار خطرناک است.
وی تاکید کرد: اصولگرا، اصلاحطلب و معتدل فرقی ندارد و همه فرزندان انقلاب، امام و رهبری هستند که هدفشان نیز اعتلای کشور است. از این رو دعواها و اختلافات سیاسی نباید منابع کشور را قربانی کند و منافع نظام را زیر سوال ببرد.
هاشمی رفسنجانی بابیان اینکه ما آلودگیهایی داریم و باید مراقب باشیم یادآور شد: امروز ایران در جهنمی که در اطرافش قرار دارد در امنیت زندگی میکند درحالیکه همهجا آلوده به ناامنی و خونریزی است اما ما در امن زندگی میکنیم البته اگر تحریمها نبود امروز در اوج پیشرفت و توسعه قرار داشتیم اما آن تحریمها به ما در آن 8 سال صدمه زد هرچند که برخیها این تحریمها را نعمت میدانند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه ما نباید خود را به حرفهای مندرآوردی به اسم انقلابیگری محدود کنیم گفت: برخی به اسم انقلابیگری سفارتخانهای را آتش میزنند و مردم را از حج محکوم میکنند و به عربستان که میخواست جلوی حج ما را بگیرند بها نمیدهند، درحالیکه آقا و رهبری انقلابیگری را برای ما تعریف کردهاند.
وی بر همین اساس به 5 ویژگی عاقلانه، عالمانه، منصفانه، معتدلانه و قاطعانه بودن اقدام بهعنوان یک عملکرد انقلابی اشاره کرد و افزود: اگر کسی اینگونه باشد این کارهای بچهگانه را انجام نمیدهد و اختلافی ایجاد نمیکند که دودش به چشم مردم برود.
هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: باید عین جملات مقام معظم رهبری درباره انقلابیگری را در قالب تابلوهایی به بچهها معرفی کرد، نباید از اسلام داعش دربیاید و ما باید طوری عمل کنیم بچههای اهل سنت و بچههای خودمان فکر این چیزها نیفتند.