اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا رمضانی، رئیس هیأت موسس کلینیک آرامش در مراسم رونمایی از داروی درمان قطعی میگرن «میگری هیل» گفت: ما 110 شرکت دارویی داریم که 90 شرکت آن شرکت تولید داروست؛ که عمدتا داروی کپی تولید می کنیم. تست و آزمایشات بر روی داروها در بیرون از کشور انجام می شود و ما در نهایت می توانیم از آن داروها تقلید کنیم، چرا که حق مالکیت معنوی در ایران به گونه ای نیست که محدودیتی برای کپی از داروها وجود داشته باشد و به راحتی می توانیم دارو را تولید کنیم.
وی افزود: بسیاری از داروهای بازار ایران این گونه تولید شدند. ما در ایران یک مجموعه دارویی نداریم که در کنار آن یک کلینیک باشد تا پس از تولید دارو، آن را در کلینیک بیازماییم.
رئیس هیأت موسس کلینیک آرامش با اشاره به مراحل توسعه دارو گفت: توسعه دارو دارای سه فاز است و مرحله سوم آن مرحله بازار می باشد؛ در حالی که فاز یک و دو فاز آزمایش و تست این دارو بر روی تعداد افراد مشخصی است.
وی تاکید کرد: داروی «میگری هیل» در سال 84 به عنوان داروی ملی و در سال 88 به عنوان تولید صنعتی شناخته شد وتاکنون توانسته فاز دو را طی کند تا بتواند در جهان حرفی برای گفتن داشته باشد. خوشبختانه از سال 88 تاکنون کلینیک آرامش تهران را ایجاد کردیم و بیش از 1400 بیمار را کاملا در زمینه میگرن معالجه کردیم و توانستیم 81 درصد بیماران میگرنی را درمان قطعی کنیم؛ یعنی این 81 درصد دیگر سردرد میگرنی ندارند.
رمضانی تصریح کرد: در استاندارد جهانی سه معیار برای سردرد وجود دارد که فرکانس تعداد حمله در ماه، شدت سردرد و طول زمان شاخص وخامت را ارائه می دهد و درمان به این معنی است که این سه شاخص به صورت مخصوصی در بیمار کاهش می یابد.
وی در ادامه بیان داشت: 19 درصد باقی مانده که درمان قطعی میگرن نشده اند، دیگر حالت گذشته را ندارند، ولی ممکن است باز هم حمله میگرنی داشته باشند؛ اما این تعداد حمله ها کاهش می یابد.
رئیس هیأت موسس کلینیک آرامش با اشاره به ضریب شیوع میگرن در جهان گفت: ضریب شیوع میگرن در جهان در جامعه های بزرگ 10.29 درصد است. ما حدود هشت میلیون میگرنی در ایران داریم، که پاره ای از مجموعه ها کمتر یا بیشتر با این مسئله درگیر هستند. از بیماران میگرنی حدود 10 درصد حاد شناسایی شدند.
رمضانی ادامه داد: شاخص میگرنی عادی 21 حمله در سال است، اما کم کم بعد از گذر زمان افراد با میگرن عادی دردهای مزمن می گیرند و بیماران مزمن 15 حمله در ماه با طول بیش از 14 ساعت دارند؛ در حال حاضر در ایران 800 هزار نفر بیمار حاد میگرنی وجود دارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در آمریکا حدود 21 تا 27 میلیارد دلار در سال ضررهای ناشی از غیبت از کار و هزینه کلینیک به اقتصاد این کشور ضربه می زند. عمدتا این مسئله مطرح شده که میگرن درمان ندارد، اما سازمان غذا و دارو در چند سال گذشته این دارو را بررسی دقیق کرد و ما می توانیم به درمان میگرن دست پیدا کنیم.
رمضانی با اشاره به فازهای این دارو گفت: در فاز یک حدود صد بیمار و در فاز دو چند صد نفر درمان شده اند و حالا وارد فاز سه شده ایم؛ که این دارو برای چند هزار نفر ارائه می شود.
وی در ادامه گفت: می خواهیم شکل جدیدی از این دارو را ارائه کنیم، اما در حال حاضر این دارو در مجموعه کلینیک ها ارائه می شود و به شکل پودر و بخور گرم استنشاقی است و در مرحله آینده به شکل مایع که مستقیما در بدن جذب شود، درمی آید. این نوع از دارو کمترین تهاجم را دارد و به صورت کلینیک درمانی و بیست روز تمام به بیمار بخور داده می شود.
رئیس هیأت موسس کلینیک آرامش با تاکید بر اینکه «میگری هیل» مشابه خارجی ندارد، گفت: بیشتر داروهای میگرن کاملا مسکن هستند و پیامدهای نامطلوب دارند، اما این دارو معالج است و به درمان قطعی میگرن کمک می کند.